Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi lehet velem a baja?

Mi lehet velem a baja?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, akivel évek óta nagyon jóban vagyok, de mostanság furcsán viselkedik velem. Ha valaki mással találkozom, akkor duzzogni kezd, és napokig nem tudom kiengesztelni. Sokszor eljön hozzám este csak úgy, de ahogy észreveszem és kimegyek hozzá, azt mondja, hogy mennie kell, és öt perc után elrohan. Ha megkérdezi, hogy megyek-e vele pl. vásárolni, akkor azt szoktam mondani, hogy persze, szívesen, de ő erre azt mondja, inkább ne, mert nem akarja, hogy "unatkozzak", vagy valami. Kezdem úgy érezni, hogy elege van belőlem. Nem tudom, mivel bánthattam meg, ha megkérdezem, csak annyit mond, hogy semmi baja, csak hülye.. Mit csináljak?
2009. aug. 17. 21:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem veled van baja, hanem saját magával. Nem érzi magát elég érdekesnek, szórakoztatónak, ezért féltékeny a többi barátodra, ezért csinál úgy, mintha fontos dolga lenne. Ha meg akarod tartani a barátságot, akkor óvatosan a tudtára adhatod, h' fontos neked, és szívesen vagy vele, de azt azért ne hagyd, h' érzelmileg zsaroljon. Mert most éppen ezt teszi. Nem valószínű, h' tudatosan, inkább csak teszteli, h' van-e még annyi hatása rád, h'rosszul érezd magad miatta. Az ilyen embereket nevezik energiavámpírnak: akik azzal billentik helyre az önbecsülésüket, h' másoknak lelkiismeret furdalást okoznak.
2009. aug. 17. 22:28
 2/4 A kérdező kommentje:
És hogyan tudnám vele érzékeltetni, hogy szeretem? Bárhogy közeledem felé, mindig visszautasít :(
2009. aug. 17. 22:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, ez nehéz ügy, mert elzárkózik a beszélgetéstől. De talán ha írnál neki egy levelet (hagyományos, kézzel írt levélre gondolok, mert az sokkal személyesebb, mint mondjuk egy e-mail), abban kifejtheted, h' bánt a viselkedése, és szeretnéd, ha minden a régi lenne stb. Így lenne egy kézzelfogható "bizonyítéka", h' fontos a számodra, és talán rádöbbenne, h' ha nem változtat, akkor tényleg elveszíthet. Abból, amit leírtál, azt gondolom, h' épp ettől fél, ezért féltékeny a többi barátodra, ezért viselkedik hülyén, miközben azért keresi a társaságodat. Valószínűleg Ő úgy tekint Rád, mint a legjobb barátnőjére, és azt érzi, h' Neked viszont nem Ő a legjobb barátnőd már (persze ezt csak feltételezem saját tapasztalataim alapján, és nem biztos, h' tényleg erről van szó). Szerintem tudja Ő is nagyon jól, h' nem fair veled szemben, csak nem talál módot arra, h' visszafordítsa a dolgokat. Ezért kell Neked megtenni ezt az első lépést, aztán a többi már rajta múlik.
2009. aug. 17. 23:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :) Megpróbálok vele többet törődni, ha így sem változik a viselkedése, akkor jöhet a levél.
2009. aug. 18. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!