MIt is jelent a dezsavű?
Figyelt kérdés
Mert azt hogy egyszer már átéltél valamit,de halottam mást is pl:két dimenzió van és hogy az a dezsavű hogy melyik utat választod vagy valami ilyesmi . Nos akkor mit is jelent?2009. aug. 9. 13:27
1/8 anonim válasza:
Ez így egy elég pongyola megfogalmazás, de tényleg vannak ilyen ezoterikus tanok, amik mindenféle dimenziókkal operálnak...
A déja vu az emlékezet játéka, úgy gondolod, hogy átéltél valamilyen élethelyzetet, közben még nem. Ezt a jelenséget a temporális lebenyben lejátszódó kémiai folyamatok zavara okozza. Nem kell komolyan venni, nem kell mögötte Istent, másik dimenziót, satöbbit keresni.
2/8 anonim válasza:
francia szó jelentése már láttam vagy már jártam de sztem az elöbbi
3/8 anonim válasza:
Az agyadban a látott képről szóló információ különböző idegpályákon halad a "magasabbrendű" agyi központokba. A deja vu érzéskor mire a látott képről szóló info bejut a központba, addigra egy másik pályán már beérkezett (majdnem) ugyanaz a képi információ. Egyfajta késés történik. Ilyenkor az emberi agyban emléknyomként rögzült első képi információ után következő második már olyan érzetet kelt, mintha már megtörtént volna velünk az adott szituáció. Legalábbis én úgy tudom, ez ma a legelfogadottabb elmélet, de van több is (a dimenziós verzió nem tartozik közéjük...)
4/8 A kérdező kommentje:
Ő értem köszi :D
2009. aug. 10. 08:27
5/8 anonim válasza:
neutrológiai jelenség, amit az agy élményként vagy megtörtént eseményként él meg. Állítólag a dimenziókhoz is közevan .. =) Van róla egy film is!
6/8 anonim válasza:
a "dezsavű" az egy érzésnek is mondható pl: mész az úton, szalad egy nő, hintázik az egyik gyerek és ez neked olyan mindh ha ez már megtörtént volna! azt szokták mondani hogy a régebbi életedben egy jelenet visszajött... de ez csak ugy mond monda féle!
7/8 anonim válasza:
Dezsavű:
véletlenszerű neurológiai jelenségnek tartják,de egy üzenet a lelkünk mélyéről,ha lelked kopog az ajtón engedd be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!