Van a 16 személyiség típus és ismertek olyanokat aki INTP-k?
Én is intp vagyok.Kifejezetten idegesítő tulajdonságaim: 1.sokszor nem figyelek a környezetemre,ilyenkor kell egy kis idő,amíg tudatosodik bennem,hogy pl valaki feltett egy kérdést.
2.nagyon feledékeny vagyok,ha a hétköznapi élethez szükséges információkról van szó(pl.ruhák kiteregetése,bevásárlás)és ezzel jó sok lehetőséget biztosítok az esfj anyámnak,hogy előadhassa,hogy őt mennyire semmibe veszem
3.a perfekcionizmusomból kifolyólag hajlamos vagyok mindig minden nem elég pontos információt kijavítani(ezzel nem az a szándékom,hogy másokat lejárassak,csak nem akarom,hogy helytelen tudással éljék le az életüket:))
4.nem igazán mutatom ki az érzelmeimet,nem tudok ráhangolódni másokra és nehezen bízom meg az emberekben(emellett azért alapvetően jószándékú vagyok),nehéz velem beszélgetésbe elegyedni
5.ugyanakkor ha valami felkeltette az érdeklődésemet képes vagyok félórás monológban kifejteni bárkinek(függetlenül attól érdekli-e vagy sem)kitérve minden kis részletre
6.nagyon magamnak való vagyok és ha épp eljött az elmerengés ideje szörnyen irritál,ha valaki azt várja tőlem,hogy rá figyeljek
Ezek mellett nyílván vannak pozitív tulajdonságaim is.Minden típus rendelkezik hibákkal és erényekkel egyaránt.Az,hogy az intp-ket és úgy alapjában az nt-ket nehéz esetnek tartják,azért van mert nem belőlünk áll a többségi társadalom.Ha a világ népességének nagyobb százaléka lenne intp/nt több ember értené meg a gondolkodásmódunkat.
Én amúgy a fent felsoroltak dacára megtanultam egész jól alkalmazkodni.Lehető legkevésbé idegesíteni másokat úgy,hogy közben önmagam vagyok,persze ezt a tiszteletet cserébe is elvárom.(Mondjuk nem nagyon volt más választásom egy esfj anya és egy enfp húg mellett.)Barátaim közül csak ketten nt-k,a többi típussal is relativ jól kijövök.Elfogadjuk egymást és alkalmazkodunk ahol és amennyi szükséges az életben nem csak akkor,ha mbti típusokról beszélünk.Ezt üzenem a Nektek intp-k és azoknak is akik úgy gondolják,hogy ahelyett,hogy megismernének vagy megpróbálnák más szemszögből nézni a dolgokat inkább elásnak minket és leköpdösnek.
egy 18 éves intp nő
7-es válaszoló, nekem már fölösleges leírnom, hogy én milyen INTP vagyok mert te pontosan leírtad. Minden reggel amikor suliba megyek busszal azt csinálom, amit te.
Amúgy rám is igazak az előbb említett dolgok. Amikor kérdezik, hogy min gondolkodom inkább kamuzok valamit, hogy csak elbambultam, mert úgyse értené.
Nem is értem, mások miért nem szeretnek egyedül lenni és magukba merülni._.
ezért érzem azt, hogy nincsenek a 'megfelelő' értelmi szinten, és felsőbbrendűnek érzem magam.
És ahelyett, hogy lelkiismeretem lenne emiatt még büszke is vagyok erre.
Ha azt mondják rám, hogy érzéketlen őrült perverz erkölcstelen vagyok azt bóknak veszem.
INTP: A fagyos külső mögött egy gyönyörű virágot találsz. Ami fagyott és már halott.
Fizikushallgatóként látok egy párat a koliban és az egyetemen. :)
Szerintem, amíg nem tukmálják másokra a gondolataikat, addig az átlagember nem tartja őket idegesítőek, inkább csak furának. Vagy azt se tudják róluk, hogy a világon vannak.
Amire úgy látom, hajlamosak:
Szeretnek egyedül lenni, de alapból nem rosszindulatúak.
Elvannak maguknak, rengeteget agyalnak elvont dolgokon.
Amelyiknek lehetősége van foglalkozni az őt valóban érdeklő területtel, az az egekig képes fokozni a szakbarbárságot.
Kockák, különös hobbijaik vannak, a poénjaik speciálisak.
Nagy intellektuális élmény velük beszélgetni, feltéve, hogy megütsz egy szintet a témában. Ha nem, akkor fél perc után az ereidet vagdosod.
A szakmában felmerülő gyakorlatias problémákat nem szeretik.
A hétköznapi helyzeteket hajlamosak esetlenül, szerencsétlenül kezelni. Ez vissza tudja őket rángatni, ha nagyon el akarnak szállni maguktól. De még amiket jól kezelnek, azokat is inkább csak szükséges muszájnak tekintik.
Az átlagpolgár témái, problémái hidegen hagyják őket.
Egy ideig azt hittem, "kívülről" tudom szemlélni azokat, akiket INTP-nek tartok. Kissé nyomasztónak is találtam a világukban élni, főleg azokéban, akik végletes példái ennek a típusnak. Aztán úgy döntöttem, kitöltök még néhány tesztet, és mind INTP-t ad...
De jó olvasni így újra, hogy mennyi INTP van, minden egyes komment olvasásakor újra és újra magamra találok. :D
Kíváncsi lennék egyébként, hogy egy csoportnyi INTP hogy viselné el egymást... ülnénk csendben körben és gondolkoznánk? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!