az hogy félted a gyermekeid a lehető legtermészetesebb dolog, hiszen egy szülőnek többek között ez is kötelessége(szerintem)
de mint ahogy társadalmunk jól mutatja, ezt a védelmet nem nagyon lehet tiltással megvalósítani...sokkal jobban megvalósítható szigorú ellenőrzés mellett, engedélykötelesen
mint pl. ahogy a fegyvereknél, ha valaki fegyvert akar, ami veszélyes akárcsak némely drog -sőt!-,annak át kell mennie egy egészségügyi és pszichológiai alkalmassági teszten
aki felnőtt fejjel úgy dönt sirituális, rekreácis vagy igazából bármilyen célzattal valamilyen droghoz akar nyúlni, az csak akkor tehesse meg ha alkalmasnak találtatik rá, és ha igen, megtanítják neki veszélytelenül használni -nos ez az amit én szeretnék-
miért ne tegyek egyenlőségjelet függés és függés közé?
mondom kemény általánosítás megy itt, ha konkrétan az ópiátokról lenne szó nyilván nem tennék egyenlőeségjelet, de így megtehetem, mert szóba kerülhet például a varázsgomba amire egyáltalán nem lehet rászokni, tényleg nem, teljesen kizárt
én kender hatása alatt általában sokal több mondanivalót szűrök le egy filmből mint nélküle(néha talán kicsit túl sok konspirációt látok bennük), illetve sokkal jobban szórakozom a vicces filmeken, talán azért mert túllépem a "vihogós" dózist, esetleg nem érem el, nem annyira kedvelem úgyanis a mindenen röhögős állapotot -->ez is egy példa arra hogy mindent lehet mértékkel fogyasztani, és pontosan azt a hatást elérni amire vágyunk
a harapósok nagyon sok mindent szedhettek(alkohol,pcp,bromodragonfly,mcpp-ezek közül bármelyik válthat ki erőszakos viselkedést, illetve paranoiát, de korántsem valószínű hogy eltaláltam mi fogyasztottak)
egy általam leírt szabályozás mellett a a drogipar milliárdos veszteség mellett kikerülne a feketepiac kezéből, és mindenki azt kapná amire vágyik, nem jönnének létre újabb és újabb veszélyes és kiszámíthatatlan hatású designer drogok
no most beséljünk kicsit a pszichedelikumokról, csak azért mert ők a kedvenceim(psylocybe gombák, LSD-25,meszkalin,látnokzsálya, ayahausca stb. csak az érthetőség kedvéért)
pszichedelikumot nem sok ember kezébe adnék, nagyon oda kell figyelni a használatukra, ezek nem játékok, egyfajta katalizátorként működnek és emellett végig övék az irányítás, az ember számára nagyon nehéz elengedni az EGOját,ha pedig nem teszi abból könnyen "bad trip" lehet
-a katalizátort úgy értettem hogy mondjuk meszkalin kaktusz hatása alatt meditálva könnyedén olyan szintre juthatsz némi alappal, mint egy nepáli szerzetes 20év munkájával, csak te nem fogod tudni irányítani a történéseket, amig ő igen(na azért nem iylen egyszerű, de a lényeg hogy másmilyen tudati magasságba kerülsz)
ez nem egy másik világot jelent, a mi világunkat jelenti másképp, nem nagyon lehet leírni..de ha valakit érdekel itt van néhány élménybeszámoló
a 90es években még valóban MDMA volt a tablettában, ma már nem nagyon lehet tudni mi van benne, épp ezért gyakran sokkal veszélyesebb és főleg kiszámíthatatlanabb,
az MDMA nyújtotta érzés tényleg könnyen vezethet erős lelki függőséghez a hamar kialakuló tolerancia és a "varázs elvesztése" pedig túladagoláshoz, az általad leírt eset tragikus....
de ez is csupán egy példa arra hogy mennyivel működőképesebb az utópiám a mai rendszernél, ott nem fordulhatna elő ilyesmi, tekintve hogy pszichésen vagy egészségileg labilis egyének nem mennének át a teszten, akik pedig igen azokat megtanítják a tudatos szerhasználatra,
megyjegyzem az MDMA az egyik legeredményesebb kisérleti gyógyszer volt némely pszichés betegségre, csak időközben betiltották, így azok sem juthatnak hozzá akiknek a legjobb gyógyszer lenne megfelelő használat mellett
Azért én függőség és függőség között elég nagy különbséget látok. Vannak személyiségromboló, testet lelket pusztító, családokat romba döntő függőségek és vannak az élettel összeegyeztethető függőségek is.
Amit leírsz, sokkal jobb, mint a jelenleg uralkodó helyzet, de félek, hogy soha nem fog megvalósulni, ahogy az én drogmentes világról szőtt álmom sem.
Elsősorban annak örülnék, ha a gyerekeimben kialakulna egy egészséges belső kontroll, ami távol tartja őket a rájuk veszélyes dolgoktól.
Reménykedem és imádkozok, mert tudom, hogy tiltással nem mennék semmire...Nekem pl. életem legmélyebb pontján nyomták az orrom alá a füves cigit és magától értetődően visszautasítottam. Talán ők is ilyenek lesznek majd. De ha nem, talán elbeszélgetnek majd valakivel, aki annyira ért a dolgokhoz, mint Te és talán megértik, hogy ész nélkül, hülyén semmit sem szabad csinálni.
Igen, nagy a szülői felelősség (nem is gondoltam volna soha hogy mekkora!!!!) és kevés a segítség!!!
Minden estre köszönöm a gondolataidat.
örömmel tölt el ha találtál valami hasznosat a gondolataim között :))
apró megjegyzés:
a füves cigaretta visszautasítása életed azon időszakában valószínüleg a leghelyesebb lépés volt, mint már fentebb kifejtettem labilis lelkiállapotban nem szabad tudatmódosítóhoz nyúlni, mert könnyen lehet hogy jobb esetben csak az adott kellemetlen hangulatot fokozza, rosszabb esetben viszont gyógyírt nyújt és így a megoldás látszatát kelti---->nos ez az a pont ahol könnyen elindulhatunk azon sokat emlegetett lejtőn...
viszont úgy gondolom egy kieegyensúlyozott, nyugodt élettel nagyon sok minden összeegyeztethető, persze csak megfelelő szakértelem mellett és ez úgyanúgy vonatkozik a drogokra mint az extrémsportokra vagy éppen a véradásra
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!