Hát itt azért van gond, mind kettő oldalon. Azért egy dolog hinni, vagy tudni. Nem értem meg, hogy ezt miért nem értik meg itt az emberek. Én egyet tudok érteni az an00nym felfogásával, meg a 7-es válaszadó anyukával. Mert azért mostani időben, egyre több a szeretet hiányos, lelki beteg gyerek. Aki belecsúszik valamelyik szerbe az ott ragad egy darabig, mert amit a szer nyújt neki, azt nem fogja megkapni sehol. A tudatos fogyasztáshoz szerintem a legfőbb dolog az akaraterő. Mert aki pl a dohányzásról nem tud leszokni, attól hogy várhatná el az ember, hogy majd a drogot, egy csettintésre abbahagyja.
De pl ott a cannabis, amit szerintem oda lehet sorolni az alkohol,cigi,kávé, mellé. De viszont azt, hogy 18 év alatti ne tudja használni, nem megoldható dolog. Mert én engedélyezném de csak 18+. A többi dologgal, mint az amfetamin vagy a hallucinogénekkel, nem is tudom mit lehetne kezdeni. Talán saját felelősségre adni!? A hernyót meg csak halálos betegeknek adnék, hogy tapasztaljon olyant érzést amit eddig el sem tudott képzelni.
Utolsó
"Ez hülyeség , hogy a marihuanan kívül mindenre rákattanhatsz. Ostoba sztereotípia! Agymosás megy ezerrel."
Azért kíváncsi lennék, hányszor próbáltad a heroint, hogy ilyen véleményed van a dologról.
És hogy a kérdésre is válaszoljak: Miért jó drogozni?
Ostoba kérdés, mert nem lehet szavakba önteni.
"drogokról van szó a kérdésben , nem pedig konkrétan a heroinról."
Miért az nem ide tartozik???
"Ez hülyeség , hogy a marihuanan kívül mindenre rákattanhatsz .Ostoba sztereotípia!"
Látod a MINDENRE kifejezésedet??? Abba a heroin pont beletartozik.
Az anyuka vagyok:
szoktam reggel egy kávét inni. De olyan is van, hogy nem. Sőt, olyan is, hogy egy nagyon fini ebéd után megiszok még egyet.
DE: attól még nem flash-elek, nincsenek bad tripjeim, nem kerülök módosult tudatállapotba, nem hallucinálok stb.
Nem szeretem, amikor a drog-hívők összekeverik a dolgokat. Miért kell ezzel jönni????
És persze a nikotin! Egy méreg...node, mégsem tudatmódosító.
És itt leszek megint megfogva, hogy "lám-lám" nem értek én semmit! Mert bezzeg a fű...Hát, olvasgattam, hogy egyesek miket tapasztaltak füvezés közben, meg ültem is végig mozifilmet előzőleg (a jelenlétemben) füvet fogyasztókkal....háááát, naná, hogy végigvihogták.
Ami nem gond, mert hát csak jól érzik magukat, de közben meg mégis csak gond, hiszen ez a film nem attól volt érdekes, hogy jó poénok voltak benne. Számomra taszító volt, hogy nem voltak a jelenben, nem voltak a maguk ura. Én ezt nem találom ártalmatlan dolognak.
Ámde: azt mondom, hogy fű okosan, mértékkel, megfelelő társaságban fogyasztva oké!
Ezzel csak az a gondom, hogy a drogiparnak nem az az érdeke, hogy mértékkel fogyasszák az arra alkalmas személyiségű kevesek, tanult, kiművelt, önkontrollra képes egyének.
A dílerek nem várják meg, hogy 18 évesek legyenek a vevők!
A kendermag-pártiak pedig elbagatellizálnak olyan eseteket, amik a médiában szerepelnek és igenis félelemmel töltik el a szülőket.
OKÉ!!!, hogy ezek szélsőségek, de sajnos TÉNYEK.
Apósomat megtámadta két tini-drogos. Olyanok voltak mint a zombik. Támadtak, haraptak ész nélkül.
Ami ezt hozza ki az emberből, az veszélyes!
Ja, és ha a sport és a drog hatásmechanizmusa hasonló, akkor miért nem mennek a drogfogyasztók inkább kosarazni? Akkor meg minek a drog? Számomra ez ismét egy nyakatekert drogvédő érv.
Sokan stresszoldásra használnak különböző szereket, lazítani szeretnének, a problémáiktól távol kerülni. Semmilyen probléma nem oldódik meg a drog hatására, semmi nem fog elmúlni. Csak amit az ember megél és magában a helyére tesz, ha önmagában békét talál.
A drog nem megoldás semmire. És ezt nem csak én, laikus tudatlan mondom, hanem gyógyult, vagy gyógyulni vágyó függők is.
sok igazság van abban amit leírtál, de ha megengeded végzek némi korrekciót
nos, hiba no.1
-a dealerek, igen én is kivenném a drogterjesztésta kezükből, mert nem túl felelősségteljesek, ott csapnak be ahol tudnak stb stb. -ez is csak állami kereskedelemmel lenne megoldható, akinek van hozzá kedve kövesse figyelemmel Colorado és Washington állam drogügyeit az elkövetkezendő években, szerintem a legalizáció ezen formája nem tökéletes,de látni lehet majd hogy működőképes
DE a lényeg, a sztereotípiákkal ellentétben SOHA nem a dealer megy oda a vevőhöz, dealert találni nem egyszerű, módosítok: megbízható dealert találni nem egyszerű, aki megbízhatatlan az általában úgy is néz ki(bár én nem ítélek külső alapján) és ha csak egy pici alapvető emberismerete van a 18 év alatt személynek, akkor tőle nem vesz semmit
hiba no.2
én is dobálózhatok addiktológiai meg drogos kifejezéssekkel,teljesen felesleges,
a kávétól nem kerülsz módosult tudatállapotba, nos ez esetben a koffein te agykérgeden illetve nyúltagyadon semmilyen hatást nem fejt ki,nem gátolja az adenozin receptoraid működését, nem "pörögsz fel", nem gyorsul az anyagcseréd, mint mondjuk amfetamin esetében csak szelídebben, nincs néha nagyon erős érzésed hogy KELL a kávé, KELL a DROGOD?, no nem mindig, de néha, mert ha igen az már függőség!
a jobb érthetőség kedvéért kicsit csökkentettem a perspektívát...
az alkohol azt hiszem te szemedben is egyérteműen tudatmódosító, és néha mégis milyen kellemes tud lenni, vajon ez rengeteg más droggal nem úgyan így van??-dehogynem!,
csak meg kell tanítani az embereket használni, azokat az embereket akik használni szeretnék, mert vannak szerek amiket valóban nagyon nem javallott csak úgy minden tájékozódás nélkül "tolni",
a lényeg a mérték és a precizitás, oda kell figyelni a dolgokra
aki "tudatmódosulni" akar miért ne tehesse meg, az ő teste miért gátoljuk hogy valamilyen molekulát a szervezetébe jutasson, miért korlátozzuk a szabadságát??
miért nem tanítjuk inkább meg hogy ezt veszélytelenül tehesse??
apró példa:
képzelt jelen:
kisfiam nem vezethetsz autót mert évente több tízezer halálos balesethez vezet, megtiltom!!!
képzelt utópia :
kisfiam ha autót akarsz vezetni, előbb meg kell tanulnod hogyan, hogy ne lehessen belőle baleset,később ha jogosítányod lesz államilag ellenőrzött üzletből vehetsz saját autót, ami garantáltan nem esik szét alattad(ha mégis akkor pedig kártéríenek)
az alkohol azt hiszem számodra is elég egyértelműen tudatmodosító, és a nikotin is egy nyugtató, amellett hogy kemény idegméreg és ha jól emlékszem 50mg körül van az LD50 értéke
esetek amiket a médiában említenek.....
nos ez kb. így néz ki(na itt meg elnagyoltam a perspektívát, csles mi :)) ? )
-pistike buta és az utcán füvezett, elkapta egy rendőr,eljárást indítottak ellene
média: xy pistike marihuána hatása alatt kiesett az ablakból,mikőzben anyját próbálta megkéselni de szerencsére elkapta egy rendőr
-ezeknek pontosan a félelemkeltés a céljuk, nem is beszélve rengeteg téves információról ami elhangzik bennük, engem az állandó hazugság zavar a legjobban
a drog nem megoldás, hát persze hogy nem, de a mi a megoldás? és az minek a megoldása??, ennél általánosabb dolgot nem is írhattál volna
a füves story meg érdekes, és szinte az egyetlen ami nem szélsőséges, annyit mondanék rá betépve tényleg jobbak a filmek...és hidd el a maguk urai voltak, csak kicsit túltengett a vidámság :)
azt hiszem több szeméyles "drogos" ismerősöm van mint neked(csak a leírtak alapján következtetek), és ez által jobb rálátásom nyúlik a "drogosokra", elárulom legtöbbjük teljesen normális,sőt sokuk már nem használ semmit, de nagyon hálásak némely szubsztanciának ami életük egy-egy szakaszában pozitív hatással volt rájuk
-többek között azért mert tudták hogyan kell megfelelően használni-
már én is messze járok a valóságtól...egyik alapgondolatom hogy nem szabad általánosítani, persze hogy vannak tudatmódosítók, kábítószerek amiket én sem pártolok, nagyon is sok, és nagyon is sok jelenleg is legális(dxm,öngyújtógáz,ragasztók,higítók,pfujjj, nos az szerintem is undorító, de többek közt azért csinálják mert veszélytelenebb bódulatforrás(az emberek márpedig szeretnek bódulni néha) nincs a közelben, és pláne nem tudják használni
itt pedig kemény általánosítás folyik az egész vita alatt,ergó a végtelenségig lehet érveket és ellenérveket felsorakoztatni a nagy általánosból egy egy kis részletet kiragadva
Nézd, Anonym,
bizonyára sok mindenben igazad van. Biztos írtam buta általánosságokat. Sajnos kevés az időm ahhoz, hogy pontosan, egzaktul fogalmazzak.
Engem egy dolog érdekel: a gyerekeim ne legyenek veszélyben! Van gyereked? Csak azért kérdezem, mert aki együtt él velük, láthatja, milyen csodálatosak. Aztán persze felnőnek és akkor már nem gyermekien ártatlanok.
A felnőtté válás egy érzékeny folyamat. Én, őszintén szólva, ebben a jelenlegi világban nem érzem azt, hogy olyan alapokkal tudnál ellátni őket, amik megvédik őket a világ, vagy akár a maguk szélsőségeitől.
Nem hiszek már abban, hogy elég a jó példa. És hidd el, elképesztő rossz érzés belegondolni abba, hogy a saját gyereked is elindulhat a lejtőn, és egyáltalán nem biztos, hogy segíthetsz neki megállni.
Azt hiszem, nem vagyok teljesen érthető, de mindegy.
Röviden: féltem őket, mert amit látok, engem megriaszt.
Még egy-két dologra reagálnék:
lehet, hogy kávéfüggő vagyok...néha nagyon tudom kívánni! Sőt, néha rám jön a "muszájbetolnomkétszeletrákóczitúróst" is. Függőség és függőség közé én nem tennék egyenlőség jelet, hiába erőlteted!
Hogyan oldják meg az emberek a problémáikat, ha nem droggal: na, hát ha leírom, erről mit gondolok, akkor kiröhögsz! A mai világban mindenki rohan. Mindenki gyors megoldást szeretne, pedig a legjobb gyógyír az IDŐ. Időt szánni magunkra és másokra, a magunk és mások megismerésére. Ezen kívül: meditáció, relaxációs technikák, jóga, kineziológia, sport stb.
Mozis-füves: Hidd el, idegesítő volt a vihogásuk! Milyen már, hogy nem tudsz egy filmet nyugodtan végignézni, mert folyamatosan vihognak a teremben?! Erre Te talán azt javasolnád, hogy mindenki szívjon mozi előtt????
Ja, és apósomat tényleg megharapta egy drogos! Ketten támadtak rá. Teljesen be voltak állva. Mi a sz@rt szedtek be vajon????!
Egy gimnáziumi évfolyamtársnőm pedig ecstasyt adagolt túl még a 90-es években. Nyugodjon békében, szerencsétlen! Persze, ő csak egy példa az ész nélkül használókra, de ha a gyerekem lenne, ez nem nyugtatna meg.
Bocsánat a szokásos összevisszaságomért. Siettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!