MOST a Tv2 hirdet szereplőválogatást. Aki tud róla valamit írjon?
Én voltam mindkettőn, és mindkettőnél mellékszerepet ajánlottak. De hát sajnos csak az egyiket lehet elvállalni, mert olyan szerződést iratnak alá veled ami egy adott ideig eltilt a konkurens csatornán való megjelenéstől. Azonban az egyik csatorna nagyon inkorrekt, és szerintem jogilag is aggályos szerződést irat alá mindenkivel. Sajnos tudom, mert aláírtam, de csak később esett le a tantusz, amikor a másik csatorna is megkeresett, és újraolvastam a szerződés erre vonatkozó részét.
Szóval a szerződés ezen része úgy szól, hogy a szerződéskötéstől kezdve, az epizód bemutatása utáni X hónapig bezárólag nem jelenhetsz meg a konkurens médiában. Ellenkező esetben X millió kötbért fizetsz.
De figyelem!!!! Mi van ha több hónapig, vagy évig nem mutatják be az epizódot? Vagy esetleg be sem mutatják soha? Megtehetik, hiszen a döntés csak az övék! Akkor életed végéig köt egy szerződés? Soha többet nem jelenhetsz meg a konkurens médiában? Mindenki gondolkodjon el, amikor ezt aláírja, lehet egy életre szól!!!! Jogilag pedig azért aggályos, mert olyan határidőt szab meg neked, a Te károdra, ami fölött viszont csak a másik félnek van ráhatása, amit Te a szerződés kötés előtt még csak mérlegelni sem tudsz.
Szóval csak figyelmesen ki mit ír alá!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!