Mindenkinek ilyen jó érzés a fülpucolás?
mikor turkászom benne a fülpiszkálóval nagyon nagyon jó érzés, mint ha egy viszkető szunyogcsipést vakarhatnák el :)
ez mindenkinek ilyen jó vagy nekem van bajom?
más is szokta néha bevizezni? :D
Na,én is alaposan kipucoltam fülpiszkálóval a fülemet, mert olyan jó érzés volt megvakargatni azzal a pálcikával ott belülről. Aztán pár nap múlva kijött egy olyan hallójárat gyulladás, hogy hetekig jártam a fülészetre kezelésre.
A fülészeten azt mondták, hogy a fülzsírnak fontos élettani szerepe van, és csak annyit szabad kitörölni, amennyit feltétlenül muszáj. Ha teljesen tisztára töröljük belülről a fülünket, akkor a fül belső védelmi rendszerét károsítjuk. A fülnek olyan öntisztuló rendszere van, mint például a hüvelynek, vagy a szemnek. Úgyhogy csak óvatosan élvezkedj.
Jé, én is szeretem, azt hittem, csak én vagyok ilyen lökött :D
Bevizezni nem szoktam, gondolom ezt azok szokták, akiknek hajlamos a beszáradásra. Bár ezen szerintem a víz nem sokat segít, akkor már inkább babaolajjal lenne jó, hiszen a zsírt a víz nem nagyon oldja fel.
A vattapamacsos pálcika állítólag veszélyes, mert be is nyomhatja a zsírt a hallójárat belsejébe.
Amúgy jártam úgy még sráckoromban többször, hogy bedugult a fülem, pedig nem is pálcáztam, de mégis egy zsírdugó miatt nem hallottam és a fülészeten kellett kiverettetni farkasfecskendővel. Na az a megkönnyebbülés nagyon jó érzés. Aztán egyszer pont egy szenteste reggelén dugult be a fülem, hiába mentem orvosi ügyeletre, nagy NEM-et kaptam, a patikustól is, hogy csak nem képzelem, hogy utolsó napon, pár órával a zárás előtt elkezd kikeverni valamit. (Valami zsíroldót ajánlottak, amit nem tartott a patika). Na ez a sok tehetetlen kölletlenkedés kibszta nálam a biztosítékot és kreáltam egy saját fülmosót.
Egy zuhanycsőről lefejtettem a külső fém spirális borítást, hogy maradjon csak az a vékony falú slagszerű cső. Ebbe a csőbe beletoltam egy golyóstoll külső műanyag, kis lyukban végződő burkolatát és csőbilinccsel rögzítettem. Az eredmény: a vízvezeték nyomását kihasználó, irányítható, erős vízsugár kibocsátására alkalmas megoldás, ami nem tud veszélyesen erős sugarat adni, de a zsírdugót ki lehet mosni a fülből. Pár havonta kimosom magamnak vele, óvatosan, nem teljes nyomással és csak langyos vízzel és szarok az orvostudományra. Mivel oldószert nem használok, így tényleg csak a felesleges zsírt mosom ki vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!