Nagyon félek a menstruálástól! MIKOR JÖN MEG A MENSTRUÁLÁS (úgy általában, mert tudom hogy mindenkinek máskor)? Egyébként milyen érzés? És melyik BETÉT A LEGJOBB? (mert az tuti hogy nem fogok tampont használni) :-/
nincs mit félni tőle. én 13 éves voltam, amikor először megjött. elsőre kicsit ijesztő lehet, de hamar hozzászoksz majd, amikor majd havonta megjön. nekem annyi volt, hogy fájt előtte a hasam, olyan különösen, amilyet eddig még nem tapasztaltam. de ez el is maradhat akár, nem mindenkinek fáj a hasa.
tampont elsőre nem is nagyon javasolják, eleinte én is betétet használtam. libresse-t vagy always-t, az meg, hogy milyen méretű kell, majd attól függ, milyen erős a menstruációd.
nekem 13 és fél évesen jött meg,de én eleg vakony alkat avgyok. ha te husisabb avgy,akk lehethogy hamarabb fog megjönni. szerintem az always betetek a legjobbak és a naturals-kamillas.
semmi különös erzes nincs-nálam,csak néha érzem ahogy csurog :// picit kellemetlen erzes.de nem faj. persze van akiknek görcsöl a hasa. lehet,hogy csak egy picit,lehet,hogy nagyon.
hogy mikor jön meg? azt nem tudhatja senki pontosan. de valahol azt olvastam,h a cicik növekedesenek kezdete utan 2evvel. de hogy ez igaz-e nemtudom,mert nem szamoltam:D
amugy meg ne felj a menstrualastol. valoszinu először csak barnas foltot fogsz latni a bugyidon. ne ijedj meg. és szolj anuykadnak:)
ma 12:04
Nem függ a vékonyságtól. :) Én vagyok, akinek 9 évesen jött meg, de világéletemben nagyon vékony voltam (amikor megjött, akkor 160 cm, és 38 kg, most 168 cm és 48 kg vagyok). Inkább a genetika függvénye, mint az is, hogy mennyire fog fájni (én sajnos nagy görcsöket örököltem).
jaj,akkor bocsi:)
csak abbol gondoltam,h nalunk az osztalyban igy volt az arány: a duciknak hamarabb a sovanyaknak kesőbb:D
Nekem 13 évesen jött meg, az első kettő csak barna volt, de aztán már rendesen. Nekem spec. nem fáj, örülj neki, ha neked se fog. Először nagyon rosszul éreztem magam, kellemetlen volt, a miért én? volt a fejemben, de másnap el kellett utaznom egy hétre nagyihoz u.h. tuti első hét volt :S
Nem kell félni, tök természetes. Én is betétet használok, tampont majd csak ha rákényszerülök. (sport v. nyaralás miatt) Néha érzem hogy folyik, de a betét se kényelmetlen már pár perc után.
Ne félj! Nyugi! Sok sikert ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!