Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenkinek egyből természetes...

Mindenkinek egyből természetes volt az az érzés, hogy anya lett?

Figyelt kérdés
Azonnal jött az az érzés,hogy anya vagy és az a kis csöppség a tiéd?Vagy szoknotok kellett a gondolatot?Ha igen mennyi időbe telt mire tudatosult,hogy most már tényleg anyák vagytok?
2009. aug. 30. 11:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Óh... hát még a cspból is az folyik, hogy az anyaság "természetes" és ahogy megszületik a baba (meg előtte is) már anya valaki.

Pedig szerintem ez egy kicsit sántít így. Nekem kb. 2 hétbe tellett hogy felfogjam ez a baba "belőlem "jött , én vagyok az anyja, én vagyok felelős érte... ez nem vicc és nem "természetellenes". Volt olyan, hogy elsírtam magam, hogy ez a kis tökéletesség hogy jöhetett ki az én pocimból, nem is igaz...:)

2009. aug. 30. 11:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én először 8 hónaposan szerettem a lányomba, és most 14 hósan másodszor.

Addig sajna sokszor csak felelősségnek éreztem, és többet voltam tanácstalan, mint örömanya.

De persze imádtam, ha csak ránéztem elsírtam magam, a mai napig a szülés is sokszor eszembe jut, szép élmény volt. És nemsoká átélem megint:-)

2009. aug. 30. 11:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
nem, igaz, tudtam, hogy az enyém, de amíg nem kaptam visszajelzést tőle nem volt egyértelműen minden átható szerelem, mint most.
2009. aug. 30. 11:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Én még most is kicsit furcsának érzem, hogy anya vagyok, nehezen azonosulok vele, pedig már három gyermekem van. Szeretem őket nagyon, gondoskodom róluk boldogan, de az, hogy anya vagyok még mindíg nem természetes a számomra. Szóval szerintem ez két külön dolog, legalábbis bennem. Az első babámnál az első nap után már éreztem a kötődést, a kapcsolatot és a felelősséget is. De magamra nem mint anyára gondolok. Néha viccesen szoktam is mondani a gyerekeknek, ha olyasmit kérnek, amit nincs kedvem megcsinálni, hogy "Én ugyan nem, nem vagyok az anyád!". Ezen jókat szoktak nevetni.
2009. szept. 1. 13:40
 5/7 anonim ***** válasza:
A fiam elmult 6 honapos, es meg mindig szokom a gondolatot, hogy anya vagyok. Persze tudom, meg felfogom, meg imadom, de nem jon azonnal szerintem. Persze egyenfuggo, a baratnomben azonnal tudatosult, hogy anya lett.
2009. szept. 1. 13:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon sokan az első babánál a hirtelen jött felelősség, új kihívások, feladatok, ÚJ ÉLET hatására nem érzik egyből, hogy "na ez az, imádom és szerelmes vagyok a gyerekembe, Anya vagyok"

Én naponta többször mondogatom a picimnek, hogy "itt van Anya, Én vagyok az Anyukád", de ezt igazából magamnak mondogatom. Igaz, ő még csak 5 és fél hetes, lesz időm felfogni, hogy Anya lettem. De most még nehéz.

2009. szept. 1. 15:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Jó volt olvasni,hogy másnak sem jön azonnal ez a érzés.Már kevésbé vagyok elkeseredve!Köszönöm
2009. szept. 1. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!