Mindenkinek egyből természetes volt az az érzés, hogy anya lett?
szia!
Óh... hát még a cspból is az folyik, hogy az anyaság "természetes" és ahogy megszületik a baba (meg előtte is) már anya valaki.
Pedig szerintem ez egy kicsit sántít így. Nekem kb. 2 hétbe tellett hogy felfogjam ez a baba "belőlem "jött , én vagyok az anyja, én vagyok felelős érte... ez nem vicc és nem "természetellenes". Volt olyan, hogy elsírtam magam, hogy ez a kis tökéletesség hogy jöhetett ki az én pocimból, nem is igaz...:)
Én először 8 hónaposan szerettem a lányomba, és most 14 hósan másodszor.
Addig sajna sokszor csak felelősségnek éreztem, és többet voltam tanácstalan, mint örömanya.
De persze imádtam, ha csak ránéztem elsírtam magam, a mai napig a szülés is sokszor eszembe jut, szép élmény volt. És nemsoká átélem megint:-)
Szerintem nagyon sokan az első babánál a hirtelen jött felelősség, új kihívások, feladatok, ÚJ ÉLET hatására nem érzik egyből, hogy "na ez az, imádom és szerelmes vagyok a gyerekembe, Anya vagyok"
Én naponta többször mondogatom a picimnek, hogy "itt van Anya, Én vagyok az Anyukád", de ezt igazából magamnak mondogatom. Igaz, ő még csak 5 és fél hetes, lesz időm felfogni, hogy Anya lettem. De most még nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!