Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Orsolya vagy az Áfra név?...

Orsolya vagy az Áfra név? Melyiket választanád?

Figyelt kérdés
Kislányodnak ha csak eközül a két név közül választhatnál, melyik nevet adnád?
2009. máj. 19. 12:22
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
75%
Egy névre sem mondanám, hogy gusztustalan, de a kettő közül egyiket sem adnám. Ezt az Áfrát még nem is hallottam. Milyen eredetű név? Szerintem nem szép név (bocsánat, ez csak magánvélemény, nem akarok ezzel senkit sem megbántani!). Az Orsolya nem olyan rossz, de nem adnám a gyerekemnek.
2009. máj. 19. 13:56
 42/57 anonim ***** válasza:
84%
Ezt a nevet, hogy Áfra most hallom először, de nagyon szép és nyilván ritka:) Én ezt adnám neki:) Az Orsolya is szép, de hát abból van egy pár.
2009. máj. 19. 14:08
 43/57 anonim ***** válasza:
0%
Most őszintén miért kell lepontozni, ha egyszer az a nevem, hogy Orsolya? Annyira ideges tudok lenni azoktól a kedves emberektől akik még válaszolni se válaszolnak de pontozgatnak lefelé. Csak egyszer valaki elmondhatná hogy ebben mi az élvezet. Köszi
2009. máj. 19. 15:45
 44/57 anonim ***** válasza:
86%
jó kis vita lett belőle, én írtam be a másik kérdésre, hogy a lányomat Áfrának nevezném. nekem tetszik és szerintem ez számít. az Orsolyát se tartom gusztustalannak meg rondának meg akármi, pusztán tucatnév és ezért nem tetszik. én különleges nevet szeretnék a gyerekemnek, de ez mindenkinek a maga dolga és nekem ugyanúgy tetszik. és a Remény is szép, különleges, főleg attól, hogy egy rokon után kapja. engem pl Lucának hívnak és hasonló kérdéseknél többen is írták h sose adnák a gyereküknek, de én pl szeretem. mikor anyum ezt választotta mindenki azt mondta, h hogy lehet ilyen ronda nevet adni egy gyereknek, az utóbbi években mégis rengeteg kislányt neveztek el így. éppen az aktuális divat szabja meg hogy mik a népszerű nevek. amúgy pedig nekem tetszik, ha valakinek nem hétköznapi a neve. még jó hogy több 100 név közül válogathat mindenki kedvére. csúfolni meg úgyis mindenkit lehet.
2009. máj. 19. 16:33
 45/57 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem nem rettenetes név az Áfra, csak szokatlan! nem kéne a borzalmast a nem szokványossal keverni.

amúgy az Áfra jó kis név, én ezt választanám a 12 egy tucat Orsi helyett.

2009. máj. 19. 16:56
 46/57 anonim ***** válasza:
81%
így van :) nem feltétlen az a szép ami tömeg... sőt !
2009. máj. 19. 17:00
 47/57 anonim ***** válasza:
8%
Nehogy már azért adjunk a gyereknek egy nevet, mert még nincs olyan. Ettől nem lesz különlegesebb. Ezzel az erővel fotelnek is nevezhetnénk. Nem tudom, hogy miért hiszik azt, hogy a ritka név különleges ha szép, ha nem. Ha meg ez a név afrikai nőt jelent, akkor szerintem nem éppen magyarhoz való eleve.
2009. máj. 19. 17:04
 48/57 A kérdező kommentje:

Nah hazajöttem és lenyugodtam egy kicsit.

Nos: bocsánatot kérek mindenkitől akit megbántottam, nem a megbántás volt a célom, csak egész egyszerüen így reagáltam le, mert én ezekhez a nevekhez nem tudok máshogy hozzáállni, de látom nem kellett volna.

Egyébként az előző kérdést nem én tettem fel, hogy ki milyen nevet adna a gyerekének. Egész egyszerüen csak rosszul esik, hogy egy magyar kislánynak vagy kisfiúnak olyan neve legyen, amit 1. vagy külföldi gyerekek nevei 2. vagy cigányok adnak sajátjaiknak. A Lakatos Herkules-en már meg se lepődök, de az már annál érzékenyebben érint, mint pl Kovács Nataniel vagy Magyar Kavics (mert a Kavics is egy név.. méghozzá kislány...)

Semmi közöm hozzá ki milyen nevet ad a gyerekének. Csak legfeljebb rosszul esik.

Úgyhogy elnézést mindenkitől, nyílvánvaló hogy nem így kellett volna lereagálnom.

2009. máj. 19. 17:38
 49/57 anonim ***** válasza:
70%

ORSOLYA

1. - latin eredetű; jelentése: kis medve;

2. ófelnémet-latin eredetű; jelentése: ló, paripa.

Az Áfra latin eredetű női név, jelentése: afrikai nő

Inkább Áfra nevet választanám magamnak!Nem lenne tömegnevem!Szép és különleges.

2009. máj. 19. 17:41
 50/57 anonim ***** válasza:
75%
Az Áfra nekem jobban tetszik, volt egyszer egy ilyen vezetéknevű ismerősöm..bele voltam halva a nevébe. Igaz most keresztnévről van szó, nekem nagyon tetszik.
2009. máj. 19. 23:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!