Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Melyik hangszeren könnyebb...

Melyik hangszeren könnyebb megtanulni játszani, viszonylag jól, gitár, hegedű vagy zongora?

Figyelt kérdés
Heti 4 óra gyakorlással mondjuk 1-2 évig. (inkább egy.. :))
2011. dec. 14. 12:28
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
28%
Szánalmasak ezek a válaszok! Eészen elképesztő! Méghogy az ütő nehezebb mint a hegedű? Huhhhh! Ne irogassatok már ennyi marhaságot! Azt hiszitek, hogy ha már elmentetek egy zeneiskola bejársata előtt, akkor mindent tudtok? A gitár a legköynebbek közétartozik. A zongora és a hegedű a legnehezebbek közé, persze más a nehézsége.
2012. ápr. 4. 23:51
 22/27 anonim ***** válasza:
Én zongorázok és hegedülök. Hegedű SOKKAL nehezebb,mint a zongora. Tisztán játszani,pontosan vonóváltás fekvések ha pályára mész akkor meg rengeteg minden előjön. Zongorában legalább nem tudsz hamis lenni :D Szerintem heti 4 óra gyakorlással inkább gitározz
2012. ápr. 27. 19:58
 23/27 anonim ***** válasza:
9%
A gitáron a legkönnyebb, bár a zongora sem annyira bonyolult. Ha jól tudsz figyelni egyszerre két külön szólamra is, akkor azt ajánlom. A hegedű elég nehéz.
2014. dec. 6. 18:33
 24/27 anonim válasza:

Én még nem próbáltam a zongorát,de szeptembertől lehet gitározni fogok!! :) De 10-es skkála:

Gitár:3

Zongora:6

Hegedű:9,9 (Kilencegészkilenc)

Hegedűt próbáltam. Gitárban előbb lenne sikerélményed... Szerintem gitár.

2015. okt. 26. 21:23
 25/27 anonim válasza:
Elhangzott hogy a fuvola is nehéz. megcáfolnám! Nem nehezebb mint a furulya, igazából a fúvástechnikát kell megtanulni, meg nem elég a c-c'ig való hangterjedelem, sokkal fentebbre is megy az ember.
2016. nov. 2. 08:11
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Úristen. Van itt bárki, aki tudja, hogy miről beszél???

tessék akkor ezt megnézni:

https://www.youtube.com/watch?v=G31n1ITApY4

(ebből vizsgáztam egyszer zenesuliban.)

Minden hangszer kegyetlen nehéz, ha valaki magas szinten szeretne rajta játszani.

Mi az, hogy a gitár nagyon egyszerű???

Attól, hogy valaki tud 2 akkordot még nem tud gitározni!

Gitáron gyors eredményeket el lehet érni, kevés gyakorlással, de csak mint KÍSÉRŐ hangszer. Ahhoz, hogy valaki szólózni tudjon ugyanannyi gyakorlás kell mint pl a hegedűn. A hegedűn az első 2 évben nem lehet szinte semmilyen eredményt elérni. Szörnyű hallgatni a kezdő hegedűsöket. A zongorán a zeneelméletet nagyon könnyű megérteni, gitáron még több év gyakorlás után is eltéved az ember. (És szerintem a hegedűn is). Érdemes egy tök kezdővel kipróbáltatni, hogy játsszon végig mondjuk egy darab moll skálát. Zongorán ugyan nehézkesen, de menni fog. Kíváncsi lennék, hogy gitáron hány hónapig kéne gyakorolni, hogy egy hibátlan moll skálát eljátsszon.

Mester szinten minden hangszer brutálisan nehéz. Ahhoz, hogy valaki azt mondhassa, hogy tud hangszeren játszani, szerintem legalább 6 évet kell gyakorolnia. szóval nehézség:

gitár: 10

zongora: 10

hegedű: 10

A kezdő szintet pedig megpróbáltam leírni.

Végül kedves kérdező, melyik hangszert választottad?

2017. febr. 4. 00:01
 27/27 Mojjo ***** válasza:
83%

Tudom, most én vagyok a napi régész, de döbbenet volt olvasni a válaszokat. Ahogy az előttem szóló (szintén régész :D ) is utalt rá, tényleg senkinek nem volt fogalma sem arról, hogy miket beszélt, csak farokméregetett. Kedvencem a 21-es, aki jól leoltott mindenkit, aztán odaírt egy pont akkora marhaságot, mint az összes többi :D

De örülök, hogy a végén - ha sok év késéssel is - valaki leírta azért a lényeget:

gitár: 10

zongora: 10

hegedű: 10

2020. máj. 25. 01:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!