Zongora, hegedü?
12:40-es:
Szerintem te mivel hegedűzöl nagyon elfogultan válaszoltál.
A zongora amennyira könnyűnek tűnik annyira nehéz. Én 6 éve zongorázok (kb heti 4 órát), de egy normális darabot nem tudok lejátszani. Hogy megértsétek mire gondolok: 2-os voltam zongorából és lejátszottam egy darabot. Voltak rosszabb indulatú reakciók, pl : ezt én is letudnám játszani csak nyomogatni a billentyűket. Sokszor hallom ezeket még ma is: "6 éve zongorázol?? Én meg 10 éve trombitálok egy furulyázok és gitározok együtt!"
Egyébként emelett gitározok fél éve, de már (ezt most nem öndicséretnek mondom) úgy játszok,hogy egy laikus profi gondol. Csak egyszer hegedültem, szóval annyira nem ismerem, de legalább kipróbáltam.
Nekem az az elvem, hogy, ha még nem próbáltad, ne ítélkezz felette! Mert a látszat TÚL SOKSZOR CSAL.
Nem akarlak megsérteni meg semmi, de sok helyen mondják, hogy a billentyűsek a legnehezebbek, és ez nem elfogultság, mivel én zongorázok, gitározok és régebben furulyáztam, de abba hagytam.
Kérdező:
Ha billentyűst szeretnél, akkor ne várj csodát. Az emberek elvannak tájolódva. Azok a zongoristák, akiket profinak gondolunk, tényleg azok. Ismerek én is embereket, akik naponta 4 órát gyakorolnak. Ha türelmes, és erős a zongorád (nem tudom hányszor vertem hozzá valamit, hogy "szebben" hangozzon :P ), akkor ajánlom, mert 15 év múlva gyönyörűen fogsz játszani :)
A hegedűt nem ismerem annyira, de egyik barátnőm hegedűzik pár éve, de nem tudok hinni neki, hogy csak heti 2 órát gyakorol, olyan szépen játszik. :)) nekem ez a tapasztalatom
Egyébként a zongorát azért nem ajánlom, mert ott a hangsúly a gyakorláson van. És az érzésen. Nem lesz szép hangja, ha nem elég pontossággal nyomod le, és gyorsasággal. De regényeket tudnék neked írni, bár lehet, hogy már megvolt, arról, hogy milyen kifinomult a zongora művészete.
Az én nehézségi pontozásom a hangszerekhez (+ barátaim által mesélt tapasztalatok):
dob: 2
fuvola: 6
zongora: 9
gitár: 2
hegedű: 4
trombita: 6
szintetizátor: 5
Csak a 3. hozzászólónak:
Az én nehézségi pontozásom a hangszerekhez (+ barátaim által mesélt tapasztalatok):
dob: 2
fuvola: 6
zongora: 9
gitár: 2
hegedű: 4
szintetizátor: 5
szerintem ezt nagyon félreírhattad ;)
Körülbelül így kéne kinéznie:
dob: 4
fuvola: 5
zongora: 4
gitár: 3
hegedű: 8
szintetizátor: 6
tapasztalatból mondom, nem 1 ismerősöm játszik hangszeren, és is 5. éve hegedűlök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!