Hegedű vagy zongora?
Hozzáértők; szerintetek melyiket könnyebb megtanulni? Zongorára jártam kb 3 évig. Most gondolkodom, hogy azt folytassam, vagy kezdjek hegedülni? Mert közben az is nagyon nagyon megtetszett, talán még jobban is mint a zongora. Zene nélkül meg "nem tudok élni"! :)
És még annyit kérdeznék, hogy aki hegedül, az pár mondatban elmondaná, hogy hogy is működik ez? Olyanokra gondolok pl, hogy ott is olyan akkordok vannak, mint a gitárnál, Sok időbe telik, amíg élvezhető zenét lehet előcsalni belőle stb..? (Hallottam, h valakinek ez a 3. év végén sikerült, ez reális?) Bocsi, ha hülyeséget kérdeztem.. tényleg nem nagyon értek hozzá. Még! ;)
Köszi a válaszokat!
Bocs, de annyira kell röhögnöm már az ilyen kérdéseken, hogy muszáj megkérdeznem: hogyan definiálod egy hangszer esetében azt, hogy könnyű rajta játszani? Amelyiken hamarabb éred el a maximum szintet (lol, mert olyan nincs), azon könnyebb játszani?
Aztán még bőven beszélhetünk még arról is, hogy a technikai tudásnak mennyi köze van az "élvezetes" zene gyártásához (semennyi), másrészt meg hogy az élvezetes zene alapból krvára szubjektív.
22:31 --> Köszönöm szépen!
23:33 --> Igazad van; de én egyéni tapasztalat alapján gondoltam. Tehát aki ért a hegedűhöz és esetleg még a zongorához is, az hogy gondolja, melyiket volt Neki egyszerűbb megtanulni, melyikkel haladt gyorsabban, jobban. Melyikkel szenvedett sokáig?
Hegedűtanár vagyok és zongorázni is tudok. A zongora könnyebb, mert nincs hamis játék, de agyasabb is, mert egyszerre 2 vagy még több szólam van. A hegedűn a tiszta játék sok meló, meg tiszta éneklés kell hozzá, de könnyű benne, hogy nem kell hozzá sok agy, egy szólam van mindig (később néha több, de az már nem sokat változtat).
A hegedűhöz több lazaság és testtudatosság is kell, persze ez a zongoránál sem hátrány, csak nem lesz azonnal ronda a hang, ha merev kézzel játszol. Ezért egy hegedűóra 80%-a abból áll, hogy lazábban, tisztábban, még 1x. De én szeretem, mert kihívás! :) A jó hegedűtanár sokat fogdossa a kezedet, válladat.
A 3. évtől már abszolút lehet normális dallamokat játszani, jó tanárnál az első év végén. A hegedűn nem olyan akkordok vannak, mint a gitárnál, sok év tanulás után jön az akkordjáték. Alapvetően dallamjátszó hangszer. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!