Melyik hangszeren könnyebb megtanulni játszani, viszonylag
jól, gitár, hegedű vagy zongora?
2011. dec. 14. 13:49
Egyértelmű gitár.
10-es nehézségi skálán:
gitár: 2
zongora: 8
hegedű: 5
2011. dec. 14. 15:37
3/27 A kérdező kommentje:
Uh. Ennyivel nehezebb a zongora? Nem is gondoltam volna :(
4/27 A kérdező kommentje:
Az internet egyéb részein mindenhol van szubjektív elképzelés, van, aki azt mondja a hegedű nehezebb mint a zongora, van, aki szerint a zongora nehezebb. Nem lehet, hogy ez alkat kérdése inkább?
zongora azért nehezebb, mert ugye jóval több szólam van mint egy hegedűn, hegedű meg azért nehéz, mert nem temperált hangszer. egyébként nem hiszem hogy zongora sokkal nehezebb lenne mint a gitár:)
2011. dec. 15. 14:38
5. válaszadó
A 2. válaszadó vagyok
Én azért gondolom, hogy a zongora nehezebb, mert én egy ideje zongorázok és gitározok, és a gitárt gyorsabban lehet megtanulni. De igen természetesen alkattól is függ :)
Hegedülni nem tudok, de máshonnan kommentekból meg mások leírásából ilyeneket hallottam, hogy pl a billentyűs a legnehezebb hangszer, utána meg az ütős.
2011. dec. 15. 16:46
én is tanulok mindkettőn :D gitáron könnyű mutatós zenét játszani, tulajdonképpen elég hozzá ismerni 3-4 akkordot. De ha valaki klasszikus gitáron tanul (lehet te is azon tanulsz, nem ellened írok:)), akkor egyáltalán nem könnyű. Persze az is más, hogy kinek mihez mennyi tehetsége van, mert nekem pl a gitár mindig is jól ment, zongorával meg hadilábon állok, mégis úgy látom, hogy a zongorán könnyebb szépet alkotni. a virtuóz szinthez nem értek zongorán:) azért gondoltam hogy zongora könnyebb, mert 1-2év alatt aki heti 4órát gyakorol (alapfokú zenesuliban sok ilyen emberrel találkoztam), a zongorások sokkal "szebbeket" játszottak, mint a gitárosok, mert gitáron általában első félév után lépnek túl a népdalokon, és kezdik a többszólamú cuccokat. de lehet csak azért mert a gitárosok nem gyakoroltak, zongorások meg igen :D felénk pl 20hegedűsből 2az, akire büszke lehet az iskola, mondjuk ott a kölykök rohadt lusták, de hegedű is amúgy is nehéz :D
2011. dec. 15. 20:54
8/27 anonim válasza:
én hegedűn játszani tök könnyen megtanultam
2011. dec. 16. 17:38
9/27 A kérdező kommentje:
Időben mit jelent a tök könnyen? Nulláról?
A zongora elég gyakorlással nagyon élvezhető! Én imádok Bartókot játszani csak úgy. A három közül ezt választanám, mert talán ennek a legkönnyebb a technikája.
A hegedűhöz viszont nagyon jó hallás kell, mert ha egy picit is lejjebb vagy feljebb van hangolva, érdekes dolgok jöhetnek ki.
A gitárról nem tudok annyit nyilatkozni, nekem egy kicsit visszafogott hangszer, de persze ez csak az én véleményem. :)
2011. dec. 18. 00:14
Kapcsolódó kérdések: