Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kirúghat a főnököm mert...

Kirúghat a főnököm mert terhes lettem?

Figyelt kérdés

Kiderült hogy 6 hetes terhes vagyok, a munkahelyemen viszont 5 hónapja vagyok csak. Közöltem vele hogy terhes vagyok, közölte velem hogy akkor ő nem fizet utánam és mehetek a ..... :-S

Mit gondoltok? joga van ehhez? vagy nekem van jogom kiállni azért, hogy ilyet nem csinálhat? ha kell ügyvédet is felkérek a segítségre.

2011. dec. 3. 09:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

nem rúghat ki,hisz táppénzen vagy már

ne irj alá semmit,ne félj tőle

és ne hagyd magad,ne menj egyedül ha papir kell tőle vagy viszed neki

küldd inkább ajánlott levélként,és akkor ott a kezedben hogy átvette

2011. dec. 6. 09:41
 12/13 A kérdező kommentje:

és ha csak július óta voltam ott? akkor sem rughat ki ? mert azt is hallottam hogy 1 évnek meg kell lennie

jaj már be vagyok zavarodva pfffff

2011. dec. 7. 08:09
 13/13 anonim ***** válasza:

1992. évi XXII. törvény a Munka Törvénykönyvéről (részlet)

(Számodra a d pont fontos.)

90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:

a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,

b) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés,

c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §),

d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],

e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve - a fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermek hároméves koráig terjedő,

f) a sor- vagy tartalékos katonai szolgálatnak a behívóparancs, a polgári szolgálatnak a teljesítésre vonatkozó felhívás kézhezvételétől számított,

g) a külön törvény szerinti rehabilitációs járadékban, rehabilitációs ellátásban részesülő személy esetén a keresőképtelenség teljes,

h) a külön törvény szerinti, örökbefogadás előtti kötelező gondozásba helyezés esetén az örökbe fogadni szándékozó munkavállalót - közösen örökbe fogadni szándékozó házastársak döntése alapján a gyermek nevelésében nagyobb szerepet vállaló házastársat - érintően a kötelező gondozásba helyezéstől számított hat hónap, illetve, ha a gyermek a hat hónap letelte előtt kikerül a gondozásból, a kötelező gondozás időtartama.

(Jó egészséget Nektek!)

2012. jan. 6. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!