Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kirúghat a főnököm, ha a...

Kirúghat a főnököm, ha a szerződésem lejárta előtt 3-4 nappal jelenteném be, ha terhes vagyok? 6 hetes terhességre is adnak terhes kiskönyvet?

Figyelt kérdés
30-án jár le, de 4 nap múlva kellene NEM megjönnie, és kíváncsi lennék mit lehet tenni.
2008. jún. 8. 17:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Amennyiben határozott idejű a szerződés akkor kirughat. De ha meg akarja hosszabítani, akkor várd meg és majd csak akkor mond meg hogy terhes vag, ha már túl vagy a 12. héten! Az a biztos... Sajnos viszont, ha újra ahatároztt idejű lesz a szerződésed akkor azt hiszem a szerződés lejártakor kirúghat majd! Szerintem járj ennek utána egy jogásszal!
2008. jún. 8. 17:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, ha a szerződésed lejár, akkor nem köteles meghosszabbítani (függetlenül a terhességtől). Kirúgni nem rúghat ki, de ha határozott idejű szerződésed van, akkor elképzelhető, hogy nem fogja meghosszabbítani. Viszont, ha meghosszabbítja, akkor ne szólj a terhességről egyelőre.
2008. jún. 8. 17:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Biztos, h nem hosszabít, mert már közölte pár hete, h sajnos ez van.Csak azért kérdeztem, mert akkor kapnék rendesen Gyes-t, nem?
2008. jún. 8. 18:06
 4/6 A kérdező kommentje:

Vagy akkor mi van, ha munkanélkülin derül ki, h terhes vagyok?

Mennyit fizetnének?

2008. jún. 8. 18:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia! Csak annyit tudnék mondani, hogy a barátnőm munkanélküliről ment szülni, és csak 28000 Ft-ot kap havonta.

Egyébként én is úgy jártam, mint te! Határozott volt a szerződésem (3 havonta újították) és amikor lejárt nem kaptam hosszabítást. Addig vagy védve a kirúgástól, amíg a szerződésed szól, utána nem tudsz mit csinálni, nem kötelezhető arra, hogy tovább alkalmazzon! :(

Mindenképpen beszélj olyan valakivel, aki jártas a TB ügyekben, mert van megoldás, hogy több pénzt kapj 28000 Ft-nál, de itt nem akarom részletezni!

És igen, 6 hetes terhességre is adnak kiskönyvet!

Sok sikert!

2008. jún. 8. 18:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Határozott idejű munkaszerződésnél mindig a munkáltató dönti el,hogy meghosszabbítja-e vagy sem.Nem tudsz ellene semmit sem tenni sajnos,ez teljesen szabályos.Én is így jártam,és van hátránya bőven:((((Nagy szemétség,hogy ezt meg lehet tenni.Menj el addig táppénzre,amíg tart a munkaviszonyod,mert utána már csak munkanélkülire mehetsz.

A ledolgozott évekből számítják ki neked,hogy mennyi passzív táppénzt vehetsz igénybe.Ha az lejárt,nem marad más csak a munkanélküli.A T-gyáshoz már tőlük kell beszerezned a papírokat,ha jogosult leszel rá,ez szintén a munkaviszony idejétől függ.

Sok szerencsét.

2008. jún. 8. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!