Kirúghat a főnököm, ha a szerződésem lejárta előtt 3-4 nappal jelenteném be, ha terhes vagyok? 6 hetes terhességre is adnak terhes kiskönyvet?
Vagy akkor mi van, ha munkanélkülin derül ki, h terhes vagyok?
Mennyit fizetnének?
Szia! Csak annyit tudnék mondani, hogy a barátnőm munkanélküliről ment szülni, és csak 28000 Ft-ot kap havonta.
Egyébként én is úgy jártam, mint te! Határozott volt a szerződésem (3 havonta újították) és amikor lejárt nem kaptam hosszabítást. Addig vagy védve a kirúgástól, amíg a szerződésed szól, utána nem tudsz mit csinálni, nem kötelezhető arra, hogy tovább alkalmazzon! :(
Mindenképpen beszélj olyan valakivel, aki jártas a TB ügyekben, mert van megoldás, hogy több pénzt kapj 28000 Ft-nál, de itt nem akarom részletezni!
És igen, 6 hetes terhességre is adnak kiskönyvet!
Sok sikert!
Szia!
Határozott idejű munkaszerződésnél mindig a munkáltató dönti el,hogy meghosszabbítja-e vagy sem.Nem tudsz ellene semmit sem tenni sajnos,ez teljesen szabályos.Én is így jártam,és van hátránya bőven:((((Nagy szemétség,hogy ezt meg lehet tenni.Menj el addig táppénzre,amíg tart a munkaviszonyod,mert utána már csak munkanélkülire mehetsz.
A ledolgozott évekből számítják ki neked,hogy mennyi passzív táppénzt vehetsz igénybe.Ha az lejárt,nem marad más csak a munkanélküli.A T-gyáshoz már tőlük kell beszerezned a papírokat,ha jogosult leszel rá,ez szintén a munkaviszony idejétől függ.
Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!