Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért van szükség a melegfelvo...

Miért van szükség a melegfelvonulásra?

Figyelt kérdés
Félre ne értsétek nem provokálni akarok! Érdekel pro és kontra vélemények is! Kérem, hogy mindenki szalonképesen válaszoljon! Mutassuk meg, hogy lehet intelligensen is válaszolni!
2011. jún. 19. 19:42
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:

Bocsánat, elgépeltem, jogos a félreértés! Azt akartam írni, hogy egyházi úgyse lehet nekik (ehelyett jött az úgyis, nem tudom, hogy :)

Tehát egyházi ÚGYSEM lehet nekik, a polgáriért harcolnak, ami igazából a papírokról, és a házasságról, mint jogi státuszról szól.

A kórházi papírokat bevallom, nem ismerem, elhiszem neked, amit írtál.

A végrendelettel kapcsolatban azért vagyok biztos benne, hogy ez nem így van, hogy arra hagyja az ember, akire akarja, mert pont a legjobb barátom volt egy ilyen helyzetben. Egy házastársra az ember jóval többet hagyhat, mint egy "idegenre".

Én meg egyébként tudományos munkakörben dolgozok, bár a genetikát távolról, de érintem, de ezt, hogy genetikai hiba, meg természet tévedése, ezt örökre kitörölheted a szótáradból :) Ez csak egy, a köznyelvben elterjedt kifejezés, amit hozzáértők nem használnak, mert semmi alapja nincs.

Egyébként heteroként is vonulni vonulhatnánk, megvan a jogunk hozzá. De mit nem kapunk meg, amire szükségünk lenne? Nincs miért vonulni. Nekik van.

Amúgy meg hidd, el, a női egyenjogúsági mozgalom tökéletes párhuzam, mert pontosan ugyanilyen, sőt, nagyobb ellenállás övezte a társadalom részéről, pont ugyanezeket gondolták róluk, és lám csak, miket elértek :) Ahogy ma a bugyiban vonuló meleg társadalmi ellenállást vált ki, az anno nadrágban szivarozó nők SOKKAL nagyobb társadalmi ellenállással szembesültek. Mégis megcsinálták. Ma már persze ez természetes, de akkor nagyon nem volt az.

2011. jún. 21. 23:30
 32/49 anonim ***** válasza:
26%

"A másik hetero "csak" együtt élő pároknál ugyan ez a helyzet az kórházi adatlap kitöltésénél"

Csak azzal a különbséggel, hogy a hetero "csak együttélő" pároknál ott a házasság lehetőségének intézménye. A melegeknél meg itt véget is ért a történet (na jó, mostmár a regisztrált élettársi kapcsolatok ezen enyhítettek).

Nem kérlek, nem korlátozottan cselekvőképes az, aki nem tudja kitölteni az adatlapot. Hanem előfordul az a sajnálatos tény, hogy baleset, és akár több hónapig öntudatlan a kórházban, és nem tud még csak információt sem szerezni arról az emberről akivel harminc éve együtt él...

Az pedig, hogy katyvaszt látsz egy hozzászólásban, próbáld meg az összefüggéseit meglátni, és akkor nem lesz katyvasz. Kicsit csőlátásod van, azt már bizonyítottad. Szélesítsd, nézz más irányokba is, és hidd el, beragyogja az életed a megértés üde színfoltja is.

2011. jún. 22. 07:44
 33/49 A kérdező kommentje:
A Nagypapám mondta, hogy genetikai hiba én egy 75 éves ember életszemléletét írtam meg. Akkor szerintetek mitől van, hogy valaki meleg valaki nem? Csőlátásom van? Már az is baj, hogyha bizonyos dolgokról nem úgy gondolkodom mint Ti? Igen a hetero pároknak ott a házasság lehetősége, de az én generációm inkább házasodik mint az egyel előttünk lévők, sok van akik "csak" együtt élnek. Ilyenkor ha baleset rosszullét történne a vele egy címen élőt értesítik.Ismerek nem egy ilyen párt. A melegek pedig igen is érjék be a regisztrált élettársi kapcsolattal. Akkor töltögethetik a papírt. Írtam, hogy ez egy kórházra érvényes a többit nem tudom. Én mindig is hordtam magamnál baleset esetén értesítendő kártyát. Oda tényleg azt írsz be akit szeretnél és Ő lesz az első akit értesíteni fognak. Mert ha még együtt is élnek (és miért ne élnének) a címük is azonos úgyis Őt értesítik hivatalból. Azok akik család nélkül élnek és nincsenek vérrokonaik férjük feleségük, csak a barátaikra számíthatnak. Él a szomszédban egy 50-en felüli nő együtt élt egy pasival, aki egyszer csak összeesett és kórházba kellett vinni. A nőt értesítették pedig nem voltak házasok, együtt éltek! A psi meghalt és annak ellenére, hogy az előző kapcsolatából volt egy lánya a nő örökölt. Házat kocsit mindent. A nő utána rákos lett és a szomszédját adta meg értesítendő személynek. Ugyan ez a melegekkel is a helyzet, ŐK is emberek joguk van mindehhez. Tehát minden megoldható házasság nélkül is. Sajnos nem kaptam olyan választ ami segített volna megérteni a felvonulást. De azért köszönöm szépen a hozzászólásokat!
2011. jún. 22. 09:04
 34/49 anonim ***** válasza:
53%

Hát ha ezek alapján se sikerült megértened, mire kell a melegfelvonulás, akkor tényleg csőlátásod van :D Egyébként még mindig várom az ötletet, hogy hogyan másképp érhetnék el a melegek ezeket a dolgokat.

"A psi meghalt és annak ellenére, hogy az előző kapcsolatából volt egy lánya a nő örökölt. Házat kocsit mindent."

Ez 1000%, hogy nem igaz. Van egy köteles rész (azt hiszem 25%, több gyerek esetén 50, de nem vagyok ebben biztos, hogy ennyi, nem akarok hülyeséget mondani, mindenesetre nem kis rész), amit MUSZÁJ a gyerekre hagynia. Senki nem zárhatja ki a gyerekét az örökségből, hasonló módon a szüleit sem, ha még élnek (ebből vannak is problémák...). A másik nagy különbség, ha valaki nem írt végrendeletet, mert tegyük fel nem számított arra, hogy 42 évesen elviszi egy szívinfarktus, akkor egy házastárs elég sokat örökölhet, egy idegen semmit...

2011. jún. 22. 10:01
 35/49 A kérdező kommentje:

Kedves 69%-os!

Nem véletlen vagy Te 69%-os! Szóval 1000%, hogy nem igaz? Hazudok? Pedig így volt, ha nem hiszed így jártál. A pasi az előző kapcsolatában felépített egy házat egy egzisztenciát, amikor szakítottak papíron minden a gyereké lett (a csaj akkor volt 19 amikor amikor az apja meghalt). Így meg lett beszélve lepapírozva, hogy a csajszi semmit nem kap az apja ez után megszerzett vagyonából. Nem járt rosszul ezzel sem! "Azt hiszem", tehát feltételezésekre alapozol és nem tényekre!

Nincs érdekemben hazudni nem is teszem, felesleges. Csőlátás? Lehet, lehet, hogy csak fáj neked, hogy egy fiatal nőnek anyának van véleménye. Összefoglalva a te véleményed szabad a melegséget ily obszcén megbotránkoztató, sértő módon az utcára kivinni. Szabad házasodni, szabad minden olyan joggal élni, mint egy hetero párnak. Ébresztő ez nem az a világ várjunk még vele 100 évet ahogy a nők nadrágviselésénél. Mint házas ember kikérem magamnak, hogy bárki olyan joggal rendelkezzen mint az ellenkező nemű házaspárok! Annyira erőltetik ezt a melegeknek is egyenlő jogokat, hogy lassan kötelező lesz mindenkinek fejet hajtania!

2011. jún. 22. 10:46
 36/49 anonim ***** válasza:
53%

„Nem véletlen vagy Te 69%-os!”

Persze, hogy nem véletlen, régóta vagyok már itt :D Figyeld meg, minél régebbi valaki itt, annál kisebb a %, pláne, ha olyan helyekre járkál, mint a politika rész :D

Én még mindig biztos vagyok benne, hogy a köteles részből nem lehet kizárni a gyereket, de most ezen ne nyissunk vitát! Nem ez a téma.

„Összefoglalva a te véleményed szabad a melegséget ily obszcén megbotránkoztató, sértő módon az utcára kivinni.”

Nem igazán úgy mondanám, hogy szabad, inkább úgy, hogy szükséges. Mivel nem látom jobb módját a melegek elfogadtatásának. Furán hangzik, mivel a felvonulókat szinte mindenki utálja, de a többi, „normális” meleg mégis nekik köszönheti, hogy elfogadják őket. Eddig mi volt, még régen? Fúj melegek, üldözték őket, megölték, ha otthon csinálták, a négy fal között, akkor is. Aztán jöttek a XX. szd-ban ezek a mozgalmak, felvonulások, stb, most mi van? A legtöbb ember szerint a „normális” melegekkel nincs baj, csak a felvonulókkal. Hidd el ha lenne egy olyan mozgalom, melynek keretein belül a meleg férfiak a nyugati térnél minden délben nyilvánosan szexelnek, akkor átváltozna a közvélemény arra, hogy „ja hát a felvonulókkal sincs már baj, elfogadjuk őket, csak ezeket a nyugati térieket nem!”. Ahhoz, hogy egy nem elfogadott dolgot elfogadtass, kiváló módszer, ha annál sokkal elvadultabb dolgot tolsz az emberek orra elé, amihez képest az eredeti dolog már egész elfogadható :) Remélem, érted mire gondolok. Nem tetszik nekem sem a felvonulás, de szükségesnek tartom, mivel szerintem nincs jobb módja a dolognak.

2011. jún. 22. 10:59
 37/49 A kérdező kommentje:

Apámat( és így minket is - 4-en vagyunk testvérek) saját anyja zárta ki! Tehát élő példa vagyok rám, hogy igen is ezt meg lehet tenni. Jogunk van ehhez, jogunk van ahhoz, de ha nem tudsz róla, hogy megtámadhatod nem is tudsz ellene tenni semmit. Én személy szerint (jöhet a kövezés) a provokatív melegektől vennék el minden meglévő jogot. Ő a viselkedésével hívja fel magára a figyelmet akkor vállalja a következményeit.

Én is eléggé régóta fent vagyok, nem nagyon (persze azért szoktak) szoktak lepontozni. Bocs a 69%-ért lehet, hogy egy kicsit sértő volt.

A válaszod második részével teljesen egyetértek, de sajnos a mindig van rosszabb megoldás, nem megoldás.

Szerintem a melegek úgy tudnák elfogadtatni magukat, hogy példamutató életet élnek(ahogy az ebben a városban élő meleg pár). Én sem esek neki a férjemnek az utcán (sőt a 6 hónapos külszolgálata után se rohantam le ott mindenki előtt). Persze fogom a kezét meg megpuszilom, de nem botránkoztatjuk meg a körülöttünk lévőket, mert nem biztos, hogy kíváncsiak rá, hogy X-ék hogy esnek egymásnak otthon. Láttam már olyan fiúkat akik fogták egymás kezét. A húgomnak (10 év a korkülönbség) én magyaráztam el, hogy miért nem egy lány van az egyik fiú helyett. 7 éves volt akkor, megértette. Elfogadta, mert úgy lett (részemről) nevelve, hogy az emberek sokfélék. Az öcsém (1 évvel fiatalabb) elég rasszista beállítottságú, sajnos. A színes bőrüekre mindig az n-betűs szót használta, amit én gyűlölök. Aztán lett egy félvér barátnőm. A lány nagyon rendes sokat segít, jó vele beszélgetni. Ezeket a tulajdonságait mind elmeséltem az öcsémnek és elmondtam neki, hogy attól, hogy neki sötétebb a bőre még ugyanolyan ember, mint bárki más. A lányt sokan bántották és kihasználták a bőre színe miatt, nem ment szembe a világgal tűzzel vassal, hogy elfogadják. Nem érdekelte, a piszkálódásokat fel sem vette. Ma már mindenki a munkája miatt, a gyereke és a rendezett élete, a kedvessége és a közvetlensége miatt tiszteli. Ma már ezért kuriózum és nem a bőre árnyalata miatt. 30-on felüli a lány tehát lehet, hogy az utóbbi 10 évben elfogadottabb, hogy egy félvér köztünk sétálgat, de előtte egy pokol volt az élete. Picit elmentem a témától, de remélem az összefüggést érted! Szerintem nem a provokáció a kulcs az elfogadáshoz! Én értettem, hogy Te mit szerettél volna ezzel mondani!

2011. jún. 22. 12:45
 38/49 anonim ***** válasza:
53%

Egy dolgot nem értek. Ha a megbotránkoztatáson van a hangsúly, akkor miért "melegezel"? Nap mint nap találkozhatsz az utcán olyan dolgokkal, amelyek "méltóak" a megbotránkoztatásra. Miért épp csak a melegek viselkedése zavar?

A csőlátáshoz: ha kicsit is véleményt akarsz formálni egy "Meleg Büszkeség Menetéről", akkor nézz körül a világban, hogy hogy is zajlik ez. Ne egyből próbáld megítélni, hogy mi a lényege, értelme. Menj el Spanyolországba, Franciaországba, Kaliforniába, és nézz körül. Ott is pont olyan emberek élnek, mint itt [persze lehet elkezdeni az életszínvonalt, a kolbászbólkerítést stb.]. Ott van tartalma egy büszkeség napi felvonulásnak, míg itt egyelőre csak a kordon, az "ellentüntetés" az ami működik. Idővel majd "megunják azt hazamennek". Amúgy nem igazán értem, illetve nem mondtál semmi ésszerű okot arra, hogy miért is szent a házasság intézménye férfi és nő között, és miért ne léphetne erre a jogi aktusra két férfi vagy két nő? Nem igazán látok okot, mert a "mert csak", meg a "ne már" kicsit sem az. Hidd el, egy meleg sem menne az utcára, ha nem lennének ezek a - számukra diszkriminatív - elemek. Alapvetően minden ott van elrontva, hogy vannak egyenlőek és egyenlőbbek, majd ebből próbáljuk a diszkriminációt megszüntetni. Talán nem diszkriminatíve kellene gondolkodni, és akkor nem lett volna szükség rabszolga-felszabadításra, női mozgalmakra stb...

Alapvetően ki van fordulva a világ. Engem pl. marhára nem zavar, ha két férfi úgy dönt, hogy ő jogi aktusban házasságra lépne. Ettől nekem miért lesz több vagy kevesebb? Nem értem...

2011. jún. 22. 16:42
 39/49 A kérdező kommentje:
Miért nem melegnek hívják őket? Még mindig szalonképesebb, mint a többi jelző (a homoszexuálison kívül)! És igenen csak csak mert azért teljesen jó indok a házasságuk ellenzésére! Mert házasság férfi és nő között köttethet csak a Bibliában is benne van és a most hatályos magyar törvényben is. Ismétlem a kérdés a magyarországi melegekre vonatkozik! Semmi szükség a házasságra számukra. A volt pasim együtt dolgozik a meleg párral akikről írtam, megkérdezte a véleményüket és Ők NEM akarnak összeházasodni! Ez a véleményem és ezt a "csőlátásos" hülyeségeket hagyjuk már! A nagybátyám szerint "Lassan kötelező lesz homoszexuálisnak lenni"! Ez is egy vélemény, szerintem rosszabb, mint az enyém. Fordítsuk meg a dolgot: miért is kéne ugyanolyan jogokkal rendelkezniük mint a hetero házaspároknak?
2011. jún. 22. 20:03
 40/49 anonim ***** válasza:
53%

A Biblia csak az egyházi esküvőről szól, a polgáriról nem. Az meg, hogy a magyar törvényben mi van, az egy dolog, azt meg lehet változtatni... szép is lenne, ha még mindig Szent István törvénykönyve szerint élnénk, mert a törvényben az van és kész...

Az, hogy ezt a két ember nem akar összeházasodni, az egy dolog, sokan meg igen. Heterók között is van, aki házasodik, van, aki nem, nincs ebben semmi furcsa.

Nagybátyád véleményét meg te is tudod, hogy nem kell komolyan venni, a homoszexualitás sose lesz kötelező, remélem, ezt nem hiszed el.

2011. jún. 23. 08:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!