Miért van szükség a melegfelvonulásra?
Megmondom az egyetlen valódi indokot, amely okán hazánkban van melegfelvonulás. Egy időben még valóban az volt a cél, hogy megismertetni az emberekkel ezt is, egész más jellegű volt egy-egy felvonulás, nem volt hatalmas rendőri biztosítás, nem volt "kordon", nem volt "terelés", hanem valóban az a cél volt, hogy látni és látszani.
Aztán jött ez az "uniósodás", és ún. tolerancia-kvóták is lehívhatóvá váltak, így egyre inkább fontossá vált, hogy ne legyen igazán elfogadott ez a dolog, hiszen minél intoleránsabbak a magyarok, annál inkább nyílik az unió pénztárcája, annál nagyobb összeg hívható le a tolerancia-népszerűsítések okán, aztán így szépen létrejöttek az ehhez szükséges szervezetek, akik mára már nem kis összegeket érhetnek el azáltal, hogy hazánk egyre "intoleránsabb" a melegekkel szemben. Ezért lehet az, hogy ma már egy-egy melegfelvonulás sokkal inkább egy "hermetikusan elzárt útvonalon való menetelést" jelenti, ezért vannak ellentüntetők (megjegyzem, hogy a tojással dobálók között szép számmal találhatunk homoszexuálisakat is(!!)), mert hangosnak kell lenni, hogy írjon róla a sajtó, és a cél szerinti összegfelhasználást lehessen igazolni, mert hát nem "olcsó" egy agyonbiztosított rendezvény...
Mindehhez egy elég nagy számú közösséget használnak fel, és mutatnak be torz színekben, "politikai hátszéllel". Ez az ami sajnálatos. Csak hát ugye ez ellen nem igazán lehet tenni...
"Én soha nem fogom őket elfogadni, ez nem természetes!"
Az áram, amit használsz, az természetes? Vagy a ruha viselése természetes? Egy állat sem hord ruhát. Lehetne még sorolni, de amúgy az állatok között is fordulnak elő melegek. (Most ez nem azt jelenti, hogy én is meleg vagyok, csak sokkal toleránsabb vagyok, mint egyes emberek...)
Nagymamám mesélte, hogy amikor ő először nadrágot vett fel nő létére, az emberek provokálónak, undorítónak és gusztustalannak tartották. Ha valaki egy lánygyerekkel jött vele szemben az utcán, akkor elfordították előle a gyereket, nehogy lássa, nehogy olyan legyen majd a gyerekből is, mint az az undorító nő. Utána amikor a negyvenes években a magyar nők közül az egyik elsőként letette a jogosítványt, hasonlóan néztek rá, minek egy nőnek vezetni, az nem normális dolog, nem természetes.
Miért volt szükség női egyenjogúsági mozgalomra? Igazából akkor is csak a nők kb. 0,1%-a "harcolt", tüntetett (bár nem itthon, hanem főleg az USA-ban meg az UK-ban), gusztustalannak és provokátornak tartották őket, és a legtöbb nő nem értett egyet velük. És mégis nézd csak meg, miket harcoltak ki! Ma már senki nem akad fenn azon, ha egy nő nadrágot vesz fel, dolgozni akar, szavazni, autót vezetni, és még sorolhatnám.
Remélem érted a párhuzamot a kérdésed és a válaszom között :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!