Miért nem bízik a haverom senkiben? Mikor segíteni akarok, miért hiszi, h csak szánalomból teszem?
A haverom senkiben nem bízik, nem akar barátkozni, bemutattam egy lánybarátomnak és még csak ismerkedni sincs kedve, mert azt hiszi, h csak "ingyen kenyér" és hogy én lenézem, h ilyeneket teszek, meg annak a lánynak úgysem ő kell, mert nem hozzá illik, mert ő egy tök jó csaj és neki ilyen nem való.
Tudni kell a haveromról, h a szülei telejesen alázatosra nevelték.Mindnki előbbre helyezhető, mint ő.Soha nem volt fontos a haverom, mindig más volt az első helyen.Kihasználja mindenki, aki a környezetében van, ezért nem akar az én barátaimmal, akik rendesek, barátkozni...meg, h nem neki való, meg miért teszek én ilyet, honnan tudom, h mi a jó és mi a rossz? Lehet, h csak ártok vele neki...meg hasonló.Pedig én csak jót akarok.Senki nincs, akiben megbízhatna, rajtam kívül, de csak azt hiszi, h lenézem, mert ő is lenézi magát...és ha nem tiszteli magát, azt hiszi, h mások se tisztelik.
És mindezt már el is mondtad neki?
Szembesítetted már őt a viselkedésével? Vagy attól félsz, ha szembesíted, véget fog érni a barátságotok?
Hmmm... nehéz eset le7 a srác... ráadásul totál önbizalomhiányos... sajna ismerős ez nekem... S:-s Nekem is lett kb. egy éve egy olyan barátságom, aki ilyen, és elég nehezen sikerült rávennem arra is, amit nem akar megtenni, egyébként jó móka... ;-)
_ Hány évesek is vagytok?
_ Honnan és mióta ismeritek egymást, és mi az ami benneteket összeköt?
_ Ő miben érzi magát jónak ill. mi az, amiben ő jól érzi magát? Miben éli ki magát? Hobbi, munka, művészet...?
_ Mik ennek a srácnak a "bogarai"?
_ Ez a srác miféle családi közegben él? Hasznos lenne ismerni a családi hátterét.
_ Átélt már vmi traumát életében, ami megviselte és erre a dologra rájátszott?
_ Milyen gyerekkora volt ennek a srácnak?
_ A haverjaid... (nem tudom, hogy valóban haverságot, vagy barátságot értesz alatta... mennyire jó a kapcsolataid velük) ... ők ismerik a szándékodat, vagy gőzük nem volt arról, hogy te most mi céllal mutatod be ennek a srácnak?
_ Ezzel a sráccal szoktál szerelemről, szexről, nemi témákról beszélgetni, vagy teljesen hidegen hagyja, és inkább megkér, hogy "ne cikizz!"?? (Szoktad cikizni ilyesmivel?)
_ Ostoba kérdés lesz, de nem véletlenül teszem fel: Ez a srác szokott egyáltalán önkielégíteni?
Egyelőre ennyi kérdésem lenne.
Elég nehéz diónak tűnik a gyerek, talán depressziósnak is, de sejtem miféle gyerek le7 ő... S:-\
Üdv: EE
tehát
- én 19 vagyok, ő 22
- kb 6 éve ismerjük egymást, egy közös haver kapcsán, videojáték csere-berével
- ő számítógépezni szeret, máshoz nem ért, internet, *szerepjátékok* (sztem szeretné beleélni magát egy olyan helyzetbe, mikor ő a főszereplője a történetnek)
- nem tudom, pontosan mit értesz bogarak alatt, de nem hajlandó ismerkedni, mert ő úgysem az a típus, akit szívesen megismerne bárki is, meg ő végtelenül tiszteli a szüleit, betegesen.Túl.Bármit mondananak, ő ugrik, nem mer kérni semmit.Mondja, h minek kérjen fizetést (az apja cégénél sofőr), ha felnevelték, etetik, van hol laknia.Mondom, h ez egy szülő kötelessége, ő meg mondja, h neki meg az, h megköszönje.Én meg megkérdeztem, h mikor jár le a törlesztő részlet, mennyi a szülői szeretet ára..és csak nézett.Meg nagyon csendes, soha nem képes kezdeményezni.elmentünk egyszer 5en discoba.Úgy tudtam elrángatni, h azt hazudtam, h ez a diplomabulim (most diplomáztam), és sokat jelentene nekem ez.A barátnőmmel elmentünk haza, ő meg 15 km-en keresztül ült a kocsiban (ő vezetett) 3 barátommal, akik szörnyen barátságosak, komolyan.kedvesek, de mégsem tudott velük beszélgetni, pedig ők próbáltak.Mikor nekem dolgom volt, a barátnőmmel 2en voltak 1 szobában, és ahelyett, h dumált volna, azt mondta, csináld a dolgod, én nulla társaság vagyok, ne foglalkozz velem.Meg nem bízik senkiben, azt mondja, h nem érdemes.A szülei erre nevelték.
- családi közeg.Az apja régen ivott, de most 7 éve nem teszi és most nagy keresztény, szent ember, az anyja nem normális, istentelen elvárásai vannak.A haverom minden ismerősét kritizálja, engem utál, mert a szülei ellen hergelem a haveromat, közben csak elértem, h legyen egy kis szabad akarata, h álljon ki a hite mellett, meg elhívtam edzésre, ami tetszik neki, és jár, de ez a szüleinek nem tetszik.Ők engem a legrosszabb démonnak tartanak, mert megmondom, amit gondolok, és ezt tanácsolom a heveromnak is, és ez nekik nem tetszik.Érzelmileg zsarolják, azért nem mehet sehova…(ez már nem tart, csak néha), mert az apjának fáj a lába, és ha elesik, ki állítsa fel…de még 1x volt csak erre példa.de az igazi ok az, h a ház 1ik sarkából ordítanak neki a másikba, h menjen oda, és adja oda a pohár vizet, ami 2 centire van a szüleitől.Ha nem tud jönni velem, mert dolga van, akk azt mondja h „nincs időm, dolgom van”..én meg megkérdeztem, h”neked van dolgod v megint más dolgát csinálod helyette”.A szülei mindent fontosabbnak tartanak nála.Elhívtam a tengerre, az apja nem engedte le 1 hétre, mert dolga van, ki fog dolgozni.Bakker!nincs nemhogy szabad napja, de szabad délutánja sem.lLázasan, betegen elküldték dolgozni, a saját anyja.Mindig mindenkit hurcolászni kell kocsival, és nem is fizet, és mikor engem hazavitt, akkor és az anyja hátul ült, rendesen ki volt akadva, h mi az ő fia, taxi.ő meg mondta, h csak hazaviszi a haverját,de mikor a bolond Gizikét (szomszédot, az anyja kérésére) kellett hurcolászni, meg megvárni, ingyen, az jó volt….az más, mondta az anyja, mert az rendes ember, meg szomszéd, a haverom meg mondta, h én meg az ő haverja vagyok.az anyja meg mondta, h hogy mer vele feleselni meg tiszteletlen lenni, ez „annak a bolondnak” a hatására van, le fog téged zülleszteni!Volt egy barátnője, aki kicsit alacsonyabb társadalmi rétegből való volt, és kényszerítették, h hagyja ott, érzelmileg zsarolták, mert csak kihasználja, rá akar akaszkodni, meg mit fognak mondani róluk..nem a fiúról…a szülőkről…róluk, h milyen lánnyal ál össz e a fiúk…pedig igazán semmi közük nincs hozzá és egy rendes csaj volt.a szülei soha nem dícsérik meg, mindenért leszidják, azért is, amiről nem tehet, és benne van, h ő nem ért semmihez, és bele se fog
- nem tudom, h valami nagyobb trauma volt e már, csak az, h soha nem kapott igazi szeretet.Olyan közegben van, ahol ciki az érzelmek kimutatása…náluk minden a pénzről szól, nagyon anyagiasak, és naaagy (álszent) keresztények.
- mint mondtam, soha nem kapott dícséretet, nem hagytak neki semmit, akár mit csinált, leszidták, megmondták, h az nem helyes, az nem szabad, de indok soha nem volt.És mikor kérdeztem, h miért nem volt indok.Mondta, h nem elég, h szülei azt mondták?
- haverok..is….de a barátnőm és 2 legjobb lánybarátom volt ott és halvány lila gőzük sem volt, h mit akarok, csak annyi, h elhívom a haveromat is discoba, ha nem gond…meg megkértem az 1ik lányt, h ha én lelépnék v valami, akk csak üljön mellette, h ne érezze magát egyedül.Azt vártam, h a haverom dumálni fog, a másik lány meg hülyéskedett a hajammal, fésülgette meg minden, csak poénból.Én meg oda ültettem a számára idegen haveromat, és vele is ugyanígy csinált, mert jóindulatú és kedves…de ő le se szarta, csak bambán ült
- szoktam erről beszélni, beszél az exbnőjéről, meg h milyen jó lenne, de úgy nem cikizem, soha, csak néha rávilágítok, h a saját hibái miatt van egyedül.Ha tenne valamit, akk lennének barátai.mondja, h milyen rossz egyedül, meg h nem szereti senki.Én meg mondom, h ki szeretne téged, ha nem ismersz senkit?ha hagynád, h megismerjenek, akk szeretnének..és itt jön a nem bízni senkiben dolog.aki ismer, haverok, azok kedvelnek.szal ilyen ismerősök nincsenek rossz véleménnyel róla, de szerinte csak lenézik.én meg mondtam, h ő nézi le saját magát…
- beszéltünk arról, h mindenki titkolja meg ilyenek…én meg mondtam, h ez nem ciki, meg természetes, h valaki kényezteti magát, és mondta, h hát jah…és kiderült, h ő ezt így előttem nem szégyelli.
Nagyon kérlek, adj valami tanácsot, elég jó a beszélőkém, de nem tudok mit csinálni.Nem tudom rávenni, h csajozzon, mert ahhoz nem csak csaj kell, hanem ő is. ő olyan, mintha ott sem lenne, ahol van, mert minek menjen oda, nem ismer senkit meg ilyenek.kérlek segíts!köszönöm!
a diplomabulim (most diplomáztam), és sokat jelentene nekem ez.A barátnőmmel elmentünk haza, ő meg 15 km-en keresztül ült a kocsiban (ő vezetett) 3 barátommal, akik szörnyen barátságosak, komolyan.kedvesek, de mégsem tudott velük beszélgetni, pedig ők próbáltak
Kedves Ádám, a fentebb leírtak szemen szedett hazugság, már ne haragudj. ILYEN SOHA nem történt. A diplomaosztó buliról SOHA nem hoztalak haza és "három" haveroddal sem ültem soha egy autóban az általad említett időpontban, megint csúsztattál és hazudtál :(
elmentünk egyszer 5en discoba.Úgy tudtam elrángatni, h azt hazudtam, h ez a diplomabulim (most diplomáztam), és sokat jelentene nekem ez.A barátnőmmel elmentünk haza, ő meg 15 km-en keresztül ült a kocsiban (ő vezetett) 3 barátommal, akik szörnyen barátságosak, komolyan.kedvesek, de mégsem tudott velük beszélgetni, pedig ők próbáltak.
Akkor most döntsd már el miről beszélsz, egyszer úgy csavarod, egyszer meg amúgy csavarod! Érthetetlen. Egyébként én egész jól éreztem magam, TE akartál minél hamarabb elsomfordálni onnan mert egy nagyjából 58 kg-s srác kötekedően lépett fel veled szemben(bár, ha vele is ilyen kedves voltál mint velem, akkor nem csodálom) és megijedtél.
az anyja nem normális, istentelen elvárásai vannak.
Kívánom Ádám, hogy egy napon a te anyukáddal is ennyire kedves legyen egy féltő "barátod"(bár az enyém már sajnos meghalt, úgyhogy végül is most megelégedve érezheted magad).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!