Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Még hogy a pénz nem boldogít?

Még hogy a pénz nem boldogít?

Figyelt kérdés

... 18 évesen rájöttem arra, hogy egyszerűen szar az élet, ha nincs pénzed... bárki bármit is mond ez így van.

..lehet, hogy a pénz nem boldogít, de szükséges a boldog élethez.

Ha nincs egyszerűen nem tudsz csinálni semmit... szórakozni meg végképp nem. Persze lehet mondani, hogy a kényelmet nem szabad összekeverni a boldogsággal, de ha nincs kényelem, sokszor boldogság sincs..

saját tapasztalat, hogy a pénz hiánya embereket képes összeugrasztani, képes vitákat gerjeszteni.

lehet, csak én vagyok ilyen hülye, nem tudom, de ha nincs pénzem akkor nem tudom magamat adni, egyszerűen ad egy olyan háttéri biztonságot, ami árnyékában meg tudok nyílni az emberek és a világ felé... gondoljatok bele, hogy van ebben igazság, nézzünk csak egy iskolai életet például.

megtalálhatók azok az emberek akik népszerűek, jól néznek ki, teljes mértékben felszabadultak, boldogak hülyéskednek és kicsit sem tartanak a jövőtől, nem is kell nekik hiszen a szülők ellátják őket pénzzel... aztán közben pont ezért mivel képesek optimistának és pozitívnak lenni, el is fognak érni sok mindent amibe belekezdenek vagy ha nem ?! hát akkor sincs semmi, hiszen van pénz a másik útra....

aztán van a másik csoport, akik szinte szellemként élnek a sulikban, nincs önbizalmuk, alig látod őket boldognak... megnézed a családját, egyből szembe tűnik, hogy nincs pénzük. ugyanakkor le is nézik őket, mert nem néznek ki jól, hiszen nem tehetik meg, és ha meg is tennék, önbizalmuk akkor sem lenne, mert félnek a jövőtől.

Nekik az egész életük küzdelem lesz.

Őszintén kíváncsi vagyok arra, hogy Te mit gondolsz ezzel kapcsolatban?

18\F

2011. jan. 8. 20:17
1 2 3
 21/30 szamóca. ***** válasza:

a legemlékezetesebb "randijaim" mindig pénz nélkül teltek... persze több fantázia kell hozzá mint beültetni egy csajt egy étterembe és "zabáljb*szdmeg" de mégis más.

kérdező: ha az irodalomhoz van némi érzéked olvasd el: Móricz zsigmond hét krajcár. fent van neten, nem hosszú. elgondolkodtató.

2011. jan. 8. 22:03
 22/30 böiler ***** válasza:

Oké, hogy lehet pénz nélküli randikat is szervezni. Meg jól is elsülhet, mert eddig ahány randim volt, addig mindig olyan volt.

De ettől függetlenül, ha már "megszereztem" a leányzót, valamilyen szinten azért az ember szeretne költeni rá. Tehát napközben randomra valami finomabb csoki, virág, figurák, lemezek, meg ugye irány valamilyen koncert is...

Bár lehet, hogy nem kell. Mert a volt barátnőm ezt a fejemhez vágta, hogy milyen szerencsétlen vagyok, hogy vittem neki kis apróságokat. Kösz. :D

2011. jan. 8. 22:11
 23/30 anonim ***** válasza:

Persze lehet randizni pénz nélkül, de mint a másik mondta, eljön a idö, mikor valamit kell csinálni. Nem lehet minden nap otthon ülni, sétálni, kell valami program, valami koncert akármi.

ès én tapasztalatomból, úgy érzem, nehéz sok ismeröst szerezni, ha neked nincs pénzed bemenni a városba burger kingezni, meg biliárdozni satöbbi. Akkor csak a suli vagy akármi marad ahol találkoztok, és nem lessz semmi igazi barátság, csak ismerös.

2011. jan. 8. 22:17
 24/30 szamóca. ***** válasza:

nem az apróságokkal van a baj. azzal van a baj hogy ha költessz, az meböli a spontaneitást. aranyos ha ajándékoznak, de az legyen olyan ami tényleg szívből jön.

bár alapvetően a hideg kiráz a vágott virágtól, életem egyik legszebb élménye mikor a srác elrohant mellőlem, és egy kis olyan fehér margarétaszerű kisvirággal jött vissza, ami minden bokorban nő:D azt mondta odanézett és ugy gondolta kell nekem ilyen. ez aranyos. De ha bemész a boltba és veszel egy szál virágot...egyrészt pénzkidobás, másrészt az egy hulla, harmadrészt abszolut nem spontán.

2011. jan. 8. 22:17
 25/30 szamóca. ***** válasza:
egyébként épp itt van az átfdés: mint modntam a túlzott csóróság tényleg szaar. de a kérdez ősem arra godnolt, ergo néha van pénz egy-egy koncertre...
2011. jan. 8. 22:18
 26/30 böiler ***** válasza:
Látod, akkor lehet, hogy nem működne a kapcsolatunk. :(
2011. jan. 8. 22:20
 27/30 szamóca. ***** válasza:
hátez borzasztó:(
2011. jan. 8. 22:29
 28/30 haggyámán ***** válasza:
Nyugi böiler, nálam még van esélyed. : D
2011. jan. 8. 22:54
 29/30 böiler ***** válasza:
Csak mert kéne állampolgárság, mi?
2011. jan. 9. 11:33
 30/30 anonim válasza:

Én nem vagyok szegény, de nem tarozom az első csoportba. Leginkább szellem életmódot folytatok, kevés önbizalommal, és ritkán vagyok boldog.a ruházatom olyan, mint a többieké, a jövötől meg nem félek, mert úgyis lesz valami, és ez nekem elég.

A lottónyereménynek meg csak ideiglenesen örülnek az emberek, aztán inkább szabadulnának tőle, mert a régi ,,barátok" felkeresik őket, hogy meg vannak szorulva, és a szomszédok szintúgy, és ott tartunk, hogy inkább átok, mint áldás. Aztán olyanok is vannak, akik otthaggyák a melót, és a nagy semmittevésben rászoknak valami drogra. Volt rá példa.

De abban mindenkinek igaza van, hogy ilyet csak azok a gazdagok mondanak, akik sohasem élték meg, hogy milyen az, ha nincs mit enni, és fűteni sem lehet.

A pénz majdnem ugyyanolyan létfontosságú dolog mint az oxigén. Ha nincs, akkor valószínűleg meghalsz. Kész-passz. Ennyi.

2013. okt. 14. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!