Még hogy a pénz nem boldogít?
... 18 évesen rájöttem arra, hogy egyszerűen szar az élet, ha nincs pénzed... bárki bármit is mond ez így van.
..lehet, hogy a pénz nem boldogít, de szükséges a boldog élethez.
Ha nincs egyszerűen nem tudsz csinálni semmit... szórakozni meg végképp nem. Persze lehet mondani, hogy a kényelmet nem szabad összekeverni a boldogsággal, de ha nincs kényelem, sokszor boldogság sincs..
saját tapasztalat, hogy a pénz hiánya embereket képes összeugrasztani, képes vitákat gerjeszteni.
lehet, csak én vagyok ilyen hülye, nem tudom, de ha nincs pénzem akkor nem tudom magamat adni, egyszerűen ad egy olyan háttéri biztonságot, ami árnyékában meg tudok nyílni az emberek és a világ felé... gondoljatok bele, hogy van ebben igazság, nézzünk csak egy iskolai életet például.
megtalálhatók azok az emberek akik népszerűek, jól néznek ki, teljes mértékben felszabadultak, boldogak hülyéskednek és kicsit sem tartanak a jövőtől, nem is kell nekik hiszen a szülők ellátják őket pénzzel... aztán közben pont ezért mivel képesek optimistának és pozitívnak lenni, el is fognak érni sok mindent amibe belekezdenek vagy ha nem ?! hát akkor sincs semmi, hiszen van pénz a másik útra....
aztán van a másik csoport, akik szinte szellemként élnek a sulikban, nincs önbizalmuk, alig látod őket boldognak... megnézed a családját, egyből szembe tűnik, hogy nincs pénzük. ugyanakkor le is nézik őket, mert nem néznek ki jól, hiszen nem tehetik meg, és ha meg is tennék, önbizalmuk akkor sem lenne, mert félnek a jövőtől.
Nekik az egész életük küzdelem lesz.
Őszintén kíváncsi vagyok arra, hogy Te mit gondolsz ezzel kapcsolatban?
18\F
Ez így van. Ezen mi a meglepő? De nyugi, nem csak mostanság. Ez így ideje így megy.
Nekem sem tetszik a dolog, de ez van. Most mit kéne csinálni?
17/F
én azt gondolom, hogy a pénz nem boldogít.
a pénz hiánya azonban boldogtalanná tehet.
kifejtve: ha semmi pézned nincs (és itt nem arra godnolok hogy nemtudod megvenni a hatodik pár cipőd, hanem ha nem tudsz kaját venni) az valóban boldogtalanná tesz, vitákat szül, családokat tesz tönkre.
de alapvetően ha van pénzed még nem leszel boldog.
egyébként miután ma már egy egészen eltorzult értékrend van, persze más. lehet hogy te nem tudsz boldog lenni bizonyos "tárgyi, evilági" dolog nélkül, nekem még megy hálistennek. nekem az önmegvalósításhoz nem kell pénz.
"Tudom, hogy nem jegyzik azt az értéket, amit én kiragadtam az életből, de nekem érték volt. Én ezzel mértem. Nekem alumínium bögre jutott, nem érdekes, de belemerítettem. A sűrűjébe. Kész."
:)
Ez csak egy szólás amit azok mondanak akiknek van belőle elegendő.Az igaz hogy nem a pénz boldogit,hanem az ha megvan az amire alapból szüksége van egy embernek.
Persze van telhetetlen ember is akinek semmi nem elég.Persze vannak emberek akiknek a pénz biztoklása magában is kiváltja a boldogsághormon termelődését.
ez attól függ miben tudod megvalósítani magad. elhiszem hoyg van amihez kell, és azt is hogy boldogtalanná tesz. ismerem a pénz értékét amennyire lehet ennyi idősen.
ez a szólás egyébként nem hazugság, csak és kizárólag arra vonatkozik, hogy ha van pénzed még nem biztos hogy boldog leszel. nem említi benne hogy mi van ha nincs, nem árnyal, csak kijelent. és ez így szűken nézve igaz.
Szamóca, azért sajnos ettől függetlenül kell az a rohadt pénz. Oké, nem feltétlenül tesz boldoggá, de nyilvánvaló elősegíti azt, hiszen így lehetőség nyílik a kikapcsolódásra, stb. Persze nyilván nem a pénz fog boldoggá tenni konkrétan. Valóban sokkal jobb, ha vannak igaz barátaid, esetleg még egy társad is, aki nem kúrogat félre a barátaiddal. De sajnos pénz nélkül halott vagy. Ami lehet, hogy így jól van, de lehet, hogy nem. Nem tisztem eldönteni.
"...Vegyél egy darab esõerdõt
Vegyél egy darabkát a tóból
Én fizetek majd azért, hogy fürödhessek
Hogy láthassak valamit a földi jóból
Irtsál ki minél több állatot
Építs fel minél több McDonalds-ot
A rendõrökkel veresd a népet
Hisz te pénzeled ezt a csõcseléket!
Ha valaki nem elég erõs, kitartó
Ha nem felel meg az elvárásnak
Mondd a pofájába: "Ilyen a világ", "az idõ pénz", "az üzlet nem várhat"
Szüljél magadnak egy értékrendet
Hol a pénzen kívül semmi sem számít
Eltorzult világban eltorzult aggyal
Tekints körbe, és fizess le bárkit!..."
nem mondtam hoyg nem kell.
de ha van, még nem biztos hogy boldog vagy.
mondjuk az is igaz hogy nem sűrűn próbáltam milyen gazdagnak lenni:D
de azért amíg van gép és internet nekem senki szája ne sírjon hogy milyen szegény.
Még én sem próbáltam, majd egyszer. Akkor majd megírom. :D
Na, de komolyan. Ezt jól látod. Ezzel egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!