Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Még hogy a pénz nem boldogít?

Még hogy a pénz nem boldogít?

Figyelt kérdés

... 18 évesen rájöttem arra, hogy egyszerűen szar az élet, ha nincs pénzed... bárki bármit is mond ez így van.

..lehet, hogy a pénz nem boldogít, de szükséges a boldog élethez.

Ha nincs egyszerűen nem tudsz csinálni semmit... szórakozni meg végképp nem. Persze lehet mondani, hogy a kényelmet nem szabad összekeverni a boldogsággal, de ha nincs kényelem, sokszor boldogság sincs..

saját tapasztalat, hogy a pénz hiánya embereket képes összeugrasztani, képes vitákat gerjeszteni.

lehet, csak én vagyok ilyen hülye, nem tudom, de ha nincs pénzem akkor nem tudom magamat adni, egyszerűen ad egy olyan háttéri biztonságot, ami árnyékában meg tudok nyílni az emberek és a világ felé... gondoljatok bele, hogy van ebben igazság, nézzünk csak egy iskolai életet például.

megtalálhatók azok az emberek akik népszerűek, jól néznek ki, teljes mértékben felszabadultak, boldogak hülyéskednek és kicsit sem tartanak a jövőtől, nem is kell nekik hiszen a szülők ellátják őket pénzzel... aztán közben pont ezért mivel képesek optimistának és pozitívnak lenni, el is fognak érni sok mindent amibe belekezdenek vagy ha nem ?! hát akkor sincs semmi, hiszen van pénz a másik útra....

aztán van a másik csoport, akik szinte szellemként élnek a sulikban, nincs önbizalmuk, alig látod őket boldognak... megnézed a családját, egyből szembe tűnik, hogy nincs pénzük. ugyanakkor le is nézik őket, mert nem néznek ki jól, hiszen nem tehetik meg, és ha meg is tennék, önbizalmuk akkor sem lenne, mert félnek a jövőtől.

Nekik az egész életük küzdelem lesz.

Őszintén kíváncsi vagyok arra, hogy Te mit gondolsz ezzel kapcsolatban?

18\F

2011. jan. 8. 20:17
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Ha boldoggá tenne a sok pénz akkor az lenne hogy a gazdagabb réteg tiszta hepy pofával flangálna az utcán és lerína róla hogy milyen sok pénze van!De nem így van.

Boldogabb az az ember akinek szép családja,egészsége van és viszonlagos jólétben él, vagy legalábbis nem nélkülöz.Sajnos a mondás ott sántit hogy a pénz magában nem boldogit,de a pénztelenség megtudja keseriteni az ember életét-de attól még nem boldogtalan lessz valaki csak legföljebb elégedetlen.Lehet hogy boldogabb mint sok pénzes muksó!Mert annak meg lehet hogy egészsége nincs,vagy a f...a nem áll már föl,vagy boldogtalanná teszi hogy látja hogy másnak mégtöbb lóvéja van!Stb.

2011. jan. 8. 21:04
 12/30 anonim ***** válasza:

úgy mondanám, hogy van az a pénz ami boldogít-hat.

ha csak van pénzed és normális keretek között megengedhetsz magadnak "mindent" akkor nem boldogít. viszont az irreálisan sok pénz már boldogít, mert mindent, de mindent meg lehet venni.

2011. jan. 8. 21:07
 13/30 anonim ***** válasza:
Kivéve az egészséget és a boldogságot!
2011. jan. 8. 21:10
 14/30 böiler ***** válasza:
A boldogság relatív.
2011. jan. 8. 21:10
 15/30 szamóca. ***** válasza:

teljes anyagi függetlenség? na drágám veled se sűrűn b*szott ki az élet.

erre már nem mondok semmit. NEm kérdező, nem értek veled egyet. Nem az az egyetlen módja, de mégcsak nem is feltétele hogy teljes anyagi függetlenséged legyen. illetve...tudod mit? de. a tiéd lehet. mert beleszülettél egy olyan torzult értékrendű világba, ahol elhiszed hogy a modernizáció "áldásai" tesznek boldoggá.

tipikusan az a fajta, aki nem tud aluminiumbögrével meríteni, hogy visszacsatoljak az idézetemhez.

hát. sz*r neked. akkor téged valóban az tesz bodloggá. nem lennék a helyedben ;D

2011. jan. 8. 21:17
 16/30 A kérdező kommentje:
ez van, eltorzult gondolkodási móddal élek akkor. Ez ellen már nem tudok mit tenni. ... de nem baj, hogy nem értesz egyet, nem is azt kértem.
2011. jan. 8. 21:26
 17/30 anonim ***** válasza:

Természtes, ha nincs pénzem hogy hívjam ki a kislányt akármire, milyen gáz az ha nem is tudok kajálni kint vele.

Aztán persze, egy ojjan lányt akarok aki nem bánja hogy nem tudok vele kajálni kint.

De akkor is, az sok idöbe tell, és nehéz hosszú út odáig hogy egy csaj, annyira megismer hogy nem bánja hogy csóró vagyok.

Ez egy ojan fickó mondja nektek, aki nem vett új ruhát 4-5 éve, téli dzsekim, 3 éves, cipöm egy éve vettem.

Èn eldöntöttem magam hogy nem fogok fölösleges dolgokra költeni, csak ami kell. Most már van egy munkám, pár nap mulva kapom elsö havi fizetésemet, akkor lessz elöször pénzem magamnak több mint egy évve.

Èn minden ijjen materialista dolgot eltüntettem a agyamból, és boldog vagyok, persze ciki belegondolni, hogy két pár farmer között cserélgetek.

2011. jan. 8. 21:53
 18/30 anonim ***** válasza:

hoppá :D

nem vettem új polókat, zoknikat satöbbi, csak dzekit, egy farmert, és valami pullovert

2011. jan. 8. 21:57
 19/30 haggyámán ***** válasza:

A pénz számomra addig fontos, amíg nincs meg a napi kenyérre/ásványvízre/szalámira valóm. Onnantól kezdve nem tud boldoggá tenni. Attól most nem leszek semennyivel se, ha van egy hiperszuperhigh-tech telefonom, ami gyakorlatilag már ki is mos helyettem.

Nem vagyok se gazdag, se szegény, mégis boldog vagyok. A boldogság eléréséhez messze kritérium a pénz.

2011. jan. 8. 21:58
 20/30 haggyámán ***** válasza:
Szóval helyesen az utolsó mondat úgy szól, hogy: A boldogság eléréséhez messze nem kritérium a pénz.
2011. jan. 8. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!