Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy zajlik nálatok a Karácsony?

Hogy zajlik nálatok a Karácsony?

Figyelt kérdés

Ki disziti a fát?

Mikor?

Ebéd vagy Vacsora?

Énekeltek-e?

Milyen rokonokkal?

Milyen a hangulat?

mindent irjatok le:)

2010. dec. 10. 20:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szülők

Dec.24 este

Vacsora

Igen

Nagyszülők,unokatesók

Nagyon jó :)

És nálatok hogy van?

2010. dec. 10. 20:25
 2/11 A kérdező kommentje:

1. válaszoló!

ugyanezek a válaszaim:)

2010. dec. 10. 20:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Tesóm és apukám

Délelőtt

Vacsora

Nem

Szülők, testvérek

2010. dec. 10. 20:28
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

1. Senki, évek óta nincs fánk.

2. Fenti miatt semmikor.

3. Nagy ebéd szokott lenni, családdal közösen.

4. Nem éneklünk, beláttuk, hogy nincs hangunk.

5. Velem együtt az egész családunk áll 5 főből (nagyszülők ketten, nagybácsi, anya, én)

6. Jó a hangulat ezek ellenére is. :)

2010. dec. 10. 20:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Már a párommal élek, így tavaly óta ez a felállás:

- együtt

- délután

- vacsora

- nem

- 25-én megyünk az ő családjához, 26-án az enyémhez. A 24-e a miénk.

- nagyon jó :)

Amíg otthon laktam, addig a szülőkkel közösen díszítettem a fát, délelőtt. Ebéd volt, mert este nagyszülőkhöz mentünk vacsorára, ahol az egész család együtt van. Énekelni nem szoktunk. A hangulat pedig nagyon jó.

2010. dec. 10. 20:37
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

a család közösen

dec 24 délután

vacsi templom után :)

nem énekelünk, hanem karácsonyi cd-t hallgatunk

dec. 24. - csak a szűk család (szülők, tesók), a tágabbal majd dec 25-én

nagyon jó :)

u.i.: szerintem akkor tud igazi jó hangulat lenni, ha nem az ajándék számít, hanem maga az, amit ünnepelünk és azok, akikkel ünnepeljük :)

2010. dec. 10. 20:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Röviden:

-mindenki

-reggel

-ebéd mindig ugyanaz, vacsora nem feltétlenül együtt van

-közeli rokonokkal

-nagyon jó, ünnepélyes

Hosszabban:

Reggel mindenki felkel, de még egy darabig lustálkodunk, nézzük a karácsonyi filmeket, meséket. Utána fél 9-9 körül reggelizünk, és fél 10-10 körül kapcsolunk karácsonyi zenét, elkezdjük együtt 5-en dísziteni a fát. Anyu közben csinálja az ebédet, ami minden évben ugyanaz(káposzta, de mivel ketten nem szeretjük nekünk mindig csinál húst, sültkurmplit. nem valami karácsonyi kaja, de ilyenkor nem az számít:)). Ebéd után elmegyünk mind a két mamámhoz, 3 körül hazajövünk, és indullás templomba:). Nálunk ez már teljesen megszokott, családi hagyomány féle. Este hazajövünk, ajándékbontás. Másnap mindkét tesóm elmegy a barátjához, ott is karácsonyoznak, hozzánk meg jönnek rokonok. Harmadik nap megint jönnek rokonok, de olyankor itt van mindkét tesóm barátja is, és amit egymásnak vettünk ajándékokat, ilyenkor, harmadik nap nyitjuk ki, addig meg szépen ott áll mind a fa alatt.:)

Hát ennyi lenne:))

Írd le, hogy mi a véleményed erről légyszii.:)

2010. dec. 10. 20:53
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ki díszíti a fát? én és apu, addig anyu fő, a sütést díszítés után én meg ő csináljuk.

Mikor? 24.én vagyunk otthon szűk családi körben, anya,apa,én. 25.-én Pesten vagyunk a nagy családdal, ez 15 fő. 26.án annál a mamáméknál, akik ebbe a nagyobb családba nem tartoznak bele, mivel apu szülei, ő pedig nem vette feleségül anyut, és nincsenek túl közeli viszonyban a többi családtagommal, max. keresztelőmön meg elsőáldozásomon találkozhattak.

Ebéd vagy Vacsora? 24.én vacsora, 25.én,26.án ebéd.

Énekeltek-e? nem, karácsonyi albumokat hallgatunk karácsonyfa díszítés, sütés-főzés közben.

Milyen rokonokkal? 24: apu,anyu. 25: anyu,apu, mama,papa, unokanővérem és a barátja, nagybátyám,nagynéném, nagynéném szülei, nagynéném édesanyjának a húga és a férje, nagynéném testvére, annak a felesége és a 2 kisgyerekük. 26: másik mamám, sajnos ott a papám már nem él.

Milyen a hangulat? mindig nagyon jóó, nekem van a legjobb családooom! :)

Bővebben: 24.én délelőtt anyuék még dolgoznak, én addig karácsonyi dvd-ket nézek, lustizom. ahogy hazaérnek, apuval felhozzuk a fát ( lakásban lakunk az elsőn), beleállítjuk a talpba, és feldíszítjük. eddig anyu főz, majd mikor végeztünk mi sütünk, apa sörözik :) persze végig karácsonyi zene szól. megvacsizunk, megajándékozzuk egymást, majd megnézzük a karácsonyi filmeket, amit a tévében adnak :)

25: reggel korán kelünk, elindulunk Pestre a nagynénémékhez, náluk van a szokásos összeröffenés. útközben felvesszük mamát és papát, bemegyünk hozzájuk, megnézzük a fájukat, bejglizünk, felveszik az ajándékokat, majd indulunk. olyan 10- 10:30 felé felérünk. ott van mindenki. beszélgetünk, megnézzük a fát, hamar eltelik a idő, megebédelünk. utána ajándékozás, majd nasizás, borozgatás, beszélgetés, játszás a kisgyerekekkel, sokféle társasjátékot játszunk, egyik bácsi mindig énekel nekünk és "hegedőik" a kezével, ilyeneket pl : hogy hajrá fradi. nagyon vicces :) . este megnézzük a karácsonyi filmet, majd hazaindulunk. otthon anyuval még apuval még megnézünk valami filmet.

26: apu anyukájához megyünk, ebéd, beszélgetés, ajándékozás, nasizás, majd haza. itt kevesebb időt töltünk. este otthon szintén filmezés.

27: naagy pihenés... nekem, anyuéknak meg munka! :D

16/L

2010. dec. 10. 21:53
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem Hanuka van:/
2010. dec. 10. 23:01
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm hogy részletesen megosszátok élményeiteket! Nagyon szép hogy templomba is mentek! Ahogy olvasom nagyon jó lehet a hangulat:D Ezért szeretem a karácsonyyt: mert együtt van a család és jó a hangulat:)
2010. dec. 11. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!