Húsvét (és karácsony) nálatok is állandó rohanás?
20 hónapos a babám, a kistestvére 1 hónap múlva érkezik. Szüleink szeretnék, ha mindenhová mennénk az ünnep alkalmával: hozzájuk is, meg a nagyszüleinkez (babám dédijei) is. Pluszban még nagynénihez is (van, aki elvárja). Ez nálatok is így van?
Én szeretnék legalább 1 nyugis napot, de ez sosem adatik meg.
A karácsony is egy rémálom! Én szenteste leginkább magunkra zárnám az ajtót, hogy nyugiban ünnepeljünk. De nem lehet, mert szüleink megsértődnek, ha nem találkozunk 24-én. Kihez menjünk ebédre, kihez vacsorára? És szintén rokonlátogatás (szüleinkkel együtt) 25-e, 26-a.
Ennek így kell lennie? Miért sértődnek meg a szülők, ha kicsit szeretnénk magunkban is ünnepelni?
És ha megsértődnek, akkor mi van? Ha nem mentek át karácsony 24-én, csak 25-én? Hidd el, addigra megnyugodnának. Nálunk is ez van, de ahhoz ragaszkodok, hogy 24-én csak mi legyünk, mint ahogy most húsvétkor is vasárnap mindenki hagyjon minket békén. Nálunk is ment a sértődés a családban, de engem annyira nem izgat, mert tudtam, hogy majd megbékélnek.
Ti már külön család vagyok, ezt meg kellene érteniük. Beszéld meg velük, ha normálisak, akkor nem lehet gond belőle később sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!