Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Húsvét (és karácsony) nálatok...

Húsvét (és karácsony) nálatok is állandó rohanás?

Figyelt kérdés

20 hónapos a babám, a kistestvére 1 hónap múlva érkezik. Szüleink szeretnék, ha mindenhová mennénk az ünnep alkalmával: hozzájuk is, meg a nagyszüleinkez (babám dédijei) is. Pluszban még nagynénihez is (van, aki elvárja). Ez nálatok is így van?

Én szeretnék legalább 1 nyugis napot, de ez sosem adatik meg.

A karácsony is egy rémálom! Én szenteste leginkább magunkra zárnám az ajtót, hogy nyugiban ünnepeljünk. De nem lehet, mert szüleink megsértődnek, ha nem találkozunk 24-én. Kihez menjünk ebédre, kihez vacsorára? És szintén rokonlátogatás (szüleinkkel együtt) 25-e, 26-a.

Ennek így kell lennie? Miért sértődnek meg a szülők, ha kicsit szeretnénk magunkban is ünnepelni?

2010. ápr. 1. 15:29
 1/3 anonim ***** válasza:
rosszul vannak szoktatva a rokonaid. Igenis, Ti már egy új család vagytok, és kellenek a külön ünnepek. Mi a múlt hétvégén voltunk a Dédinél, mondtuk, most nem lesz rá időnk. Ő ebből egyáltalán nem csinál gondot, örült, hogy mentünk. A többi rokon meg hozzánk jön, szombaton. Kerti sütést tervezünk. Akinek nem jó, az így járt... De amúgy mindenkinek jó, örülnek neki. Csak előkészítem a kinti sütéshez reggel az ételet, és nekem sem kell egész nap sürögni-forogni. Műanyag pohárbólisznak, hogy ne kelljen mosogatni sokat. Akinek nem jó, az persze használhatja az üveget, de akkor ő mosogat. persze, mindenkinek jó. Tök lazák vagyunk. szeretnek hozzánk jönni. Így a vas-hétfő a mienk. Karácsonykor sincs őrültek háza, nem is ajándékozunk, csak a gyerekeknek már évek óta, így nincs az idegeskedés már hónapokkal korábban. Át kéne szervezni az egészet nálatok is.
2010. ápr. 1. 15:55
 2/3 anonim ***** válasza:

És ha megsértődnek, akkor mi van? Ha nem mentek át karácsony 24-én, csak 25-én? Hidd el, addigra megnyugodnának. Nálunk is ez van, de ahhoz ragaszkodok, hogy 24-én csak mi legyünk, mint ahogy most húsvétkor is vasárnap mindenki hagyjon minket békén. Nálunk is ment a sértődés a családban, de engem annyira nem izgat, mert tudtam, hogy majd megbékélnek.

Ti már külön család vagyok, ezt meg kellene érteniük. Beszéld meg velük, ha normálisak, akkor nem lehet gond belőle később sem.

2010. ápr. 1. 16:23
 3/3 anonim ***** válasza:
mi a húsvétot nem nagyon szoktuk ünnepelni.nincs jövés menés,rokonlátogatás,nagyszülőkhöz menés,és még ajándékot sem kértem a gyereknek.mondtam hogy majd nyáron veszünk nagy medencét inkább abba adjanak.minek dobáljuk ki feleslegesen a pénzünket.vasárnap elmegyünk sétálni,kicsit körhintázni,aztán ennyi.kicsit meg kéne szabadulni ezektől a csinált ünnepektől,és az ahhoz tartozó szokásoktól,főleg ha az teher számotokra.Nekünk a húsvét az volt,így ezt mi igy csináljuk évek óta.most 14 hónapos a babám,ez még neki sem ünnep.
2010. ápr. 1. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!