Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Írnátok olyan sütireceptet,...

Írnátok olyan sütireceptet, amit már karácsony előtti napkban is megsüthetek és még jó marad az ünnepekre?

Figyelt kérdés
Másfél éves fiam is enne belőle (a hozzávalók miatt), várok mindenféle ötletes dolog. Hasonlót szeretnék, mint a mézeskalács figurák, valami díszíthetős aprósütit. Aki tud, képet is linkelhet.
2010. dec. 2. 14:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Linzer?

Annak úgy is puhulnia kell.

[link]

2010. dec. 2. 15:01
 2/9 anonim ***** válasza:
55%

Darálós süti

lehet kakaós kókuszos sima a tésztát keményre kell gyúrni és konyha szaküzletben kapható darálóra helyezhető tárcsával kell szaggatni lehet karikát is sütni meg mindenfélére formázni.

Ennek az se baj ha egy hetet is áll. Kókusztejjel és kókuszreszelékkel kell késziteni úgy intenzivebb.

[link]

és jellemzően ilyen a mézeskalács. ... lehet sütni kis aprósüteményt pl. boszorkánypogácsa vegyes gyümölcslekvár kell a tetejére azzal a legfinomabb.

[link]

2010. dec. 2. 15:03
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem díszíthetős apró süti, de ez a 2 éves fiam és az én kedvencem is.

Sokáig eláll, könnyen, gyorsan elkészül, és nem is számít drága sütinek.

0,5 kiló háztartási keksz, 4 tojás, 6 evőkanál kakaópor, 2 cs margarin, 50 dkg cukor. (ez dupla adag, én mindig ennyit csinálok) A kekszet kicsi darabokra kell tördelni. A cukrot, kakaóport, tojást és a margarint összekeverem, és felrakom főzni. Elég sűrű massza. Amikor forr, akkor belekeverem a kekszet és hagyom kicsit hűlni. Aztán rudat formázok belőle és irány a hűtő. Idén úgy tervezem, hogy golyókat formázok belőle, és mignon papírra rakom.

2010. dec. 2. 15:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Ezt nem kell sütni, de jól néz ki és sokáig eláll:

[link]

2010. dec. 2. 15:14
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem van egy jó receptem, de most anyunál van lent. Ha gondolod, leírom majd.

Olyan, amit a sütinyomóval kell csinálni. Sokféle alakot és ízt lehet belőle kreálni, a díszítésről nem is beszélve.

Ilyesmi szerkentyű kell hozzá: [link]

Van 50 féle figura hozzá

2010. dec. 2. 15:32
 6/9 anonim ***** válasza:

Megint én

Sajtos borzas pogácsa - isteni finom

Puncs pogácsa

Ezek is finomak és elállnak sokáig (nálunk nem szokott:))

Recept szintén anyunál, de majd este leírom, ha érdekel. Egyik sem a szó szoros értelmében vett pogácsa

2010. dec. 2. 15:34
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat és a jó ötleteket! Küldjetek még! :)

Kedves utolsó válaszoló, írd majd le a recepteket, ha hazahoztad anyukádtól! Köszi előre is!

2010. dec. 2. 16:32
 8/9 anonim ***** válasza:

Kókusz csillag - egy héttel előtte is megsütheted, nem romlik meg:

34 dkg liszt, fél sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 10 dkg kókusz, 2 tojássárgája, 2 kanál tejföl. Összegyúrni, vékonyra nyújtani (kb. 2-3 mm) és kiszaggatni. Nagyon gyorsan megsül (kb. 10 perc). 2-t lekvárral össze lehet ragasztani, a tetejét csokival lecsepegtetni, de magában, keksznek is finom. Sütés után még keményebb, minden eltelt nappal puhul. Ha nem szeretitek a kókuszt, tehetsz bele picit több lisztet és kakaóport vagy bármilyen aromát.

2010. dec. 2. 18:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja, azt elfelejtettem, hogy karácsonyra én mandulaaromával zöldre festem, és karácsonyfákat szaggatok belőle. Egyébként ne ijedj meg, az elején ragad, sok lisztet vesz fel, de ez nem gond, minél többször gyúrod össze a maradékot, annál könnyebb lesz vele dolgozni.
2010. dec. 2. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!