Miért ítelkeznek rólam az emberek? És miért hiszik azt hogy jobban tudják én hogy érzem magam?
Sajnos problémás vagyok sokszor. IBS-el küzdök. Emiatt sokszor le kell mondjak programokat. Fájdalmas a menstruációm, emiatt is sok programot le kell mondjak. És ha nem tudok elmenni valahova emiatt akkor van hogy családon belül is vagy barátok azzal jönnek hogy jaj mit hisztizek meg ez semmiség, emiatt lemondani programokat gáz.
És rossz érzés hogy senki nem ért meg. Nem akarok többé senkinek sem magyarázkodni hogy miért nem tudok menni ide vagy oda.
Néha a párom is ideges rám hogy jaj megint nem tudunk menni pont.
Ez az én testem.
Mit tegyek vagy mondjak ilyenkor az embereknek? Nekem is kellemetlen ez a helyzet de nem akarok magyarázkodni többet.
Endometriózissal élek. Szerintem már kezdetek óta, de csak később lett kimondva. Eleinte én is megkaptam, hogy ne hisztizzek, minden nőnek fáj...stb. Aztán idő után mindenki elfogadta a helyzetet, hogy igen, nekem is lehetnek olyan napjaim, hogy nem tudok kikelni az ágyból, csak ha telenyomtam magam fájdalomcsillapítóval, hogy igen, ez kihat a hangulatomra, hogy néha annyira dől a vér belőlem, hogy a legerősebb betét sem elég sokáig és emiatt nem tudom elhagyni a házat.
Nem kell senkinek sem magyarázkodnod. Aki nem akar megérteni, úgysem fog. Sajnálatból meg gondolom te sem kérsz, mert ez az egyéni problémád. Az emberek gondolkodásmódját nem tudod megváltoztatni. Esetleg, ha megosztod velük min mész keresztül, idővel elfogadóbbak, megértőek lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!