Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » El tudom titkolni anyámék...

El tudom titkolni anyámék elől,hogy rendőrségi ügyem van ha elmúltam már 18?

Figyelt kérdés
Lett egy kisebb ügyem garázsaság végett és nagyon nem szeretném, hogy megtudják. Ha pénzbírságot kapok azt tudom intézni, leültetni meg gondolom nem fognak mert hát elso eset stb. Elvileg ügyfél kapun keresztül fogom kapni a továbbiakban az értesítéseket, de elég elképzelhetetlennek tartom, hogy ne kuldjenek semmit postára. Esetleg ha felhivnam oket vagy a levelezesi cimem valtoztatnam meg? Elore is koszonom a valaszokat

szept. 28. 10:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
39%

“ 100k kárt jelentéktelennek tart?”

Lehet én siklottam el valami fölött, de semmilyen kárt nem okozott.

Ő fog kapni büntetésként 100.000 forint büntetést.

Vagy van valahol arról szó, hogy ilyen értékben kárt okozott?

“ Neked ugye az se mond semmit, hogy a lakásbejelentéssel is csal?”

Csal? Mivel? Hát őszintén elmondja mi a helyzet.

Bejelentett lakcímén nem tartózkodik jelenleg átmeneti jelleggel. Így oda nem fognak tudni neki hivatalos levelet kézbesíteni. Ennek megoldásaként megadja a címet ahol át tudja venni a leveleket.

Mi a franc ezen a csalás?

Voltam érintett bírósági tárgyaláson. Jeleztem, hogy a következő 3 hónapban nem az állandó lakcimemen hanem az xy címen vagyok elérhető. Megköszönték, hogy szóltam. Nagyon túl kapod ezt a történetet..

szept. 28. 23:09
 12/23 anonim ***** válasza:
39%

"a csalás?"

Az albérletbe be kell jelentkezni, az!

Vagy te erről még nem hallottál? Csodálkoznék rajta.

100k büntetést meg nem 10k kárért osztanak. Azért ahhoz már valami komolyabb kell.

szept. 28. 23:13
 13/23 anonim ***** válasza:
39%

“ 100k büntetést meg nem 10k kárért osztanak. Azért ahhoz már valami komolyabb kell.”

1. Egy büntetőeljárásban a 100.00 forintos büntetés egyáltalán nem magas. Honnan veszed, hogy keletkezett kár? Garázdaságról beszélünk, nem rongálásról.

2. Az megvan, hogy a 100.000 forintos büntetést nem kiszabták, hanem a kérdező gondolja, hogy annyit kap?

Tehát ez sem egy kiszabott büntetés.

“ Az albérletbe be kell jelentkezni, az!”

Igen. Be kell. A záróvonalon meg tilos átmenni…mindannyian tudjuk a nagykönyvben mi van leírva. A kutyát nem érdekli hova van bejelentkezve…kicsit szögletesen látod a világot.

szept. 28. 23:24
 14/23 anonim ***** válasza:
55%

Úgy látom, még mindig nem érted.

ÖNMAGÁBAN valóban egyik probléma sem lenne tragédia.

De ez az ember:

- nem jelentkezik be,

- garázdálkodik,

- nagyon nem érdekli, hogy mit tett.

És valahogy teljesen természetesnek veszi, hogy az élet az ilyen.

Úgy gondolom, ez így együtt már elég nagy probléma.

Kérdező, egy dolgot elmondhatnál:

mennyire változtatta meg ez az életed? Elgondolkodtál rajta, hogy vissza kéne fogni magad, és jobban vigyázni, hogy mit teszel - vagy nem érdekel az egész, majd alakul valahogy?

szept. 28. 23:30
 15/23 anonim ***** válasza:
24%

“ De ez az ember:

- nem jelentkezik be,

- garázdálkodik,

- nagyon nem érdekli, hogy mit tett.

És valahogy teljesen természetesnek veszi, hogy az élet az ilyen.”

Csúnya és rossz dolog garázdaságot elkövetni. De emberileg nálam te ő alatta vagy, mert konkrétan semmit sem tudsz, tudunk erről az emberről, semmit nem tudunk mi miért és hogyan történt.

És te máris ítélkezel. Konkrétan nulla tudással máris ő a világ legaljadékabb emberre…

Szívesebben ülnék egy asztalhoz ezzel a nem bejelentkezett garázdával, mint veled.

szept. 29. 06:45
 16/23 anonim ***** válasza:
39%

Akkor nyilván te is ilyen vagy, csak visszafogottabb.

Én viszont kérdeztem is őt - és úgy néz ki, nem válaszol.

Tehát gyanús, hogy tényleg így van, ahogy mondtam.

szept. 29. 10:36
 17/23 A kérdező kommentje:
Nem okoztam anyagi kárt sem testi sértést de azt mondták maga a büntetés lesz valoszinuleg pénz bírság
szept. 29. 11:02
 18/23 anonim ***** válasza:
53%

Az egy fokkal jobb, de akkor mit csináltál?

Kiabáltál, vagy bútorokat borogattál? Ezért nem jár ekkora büntetés.

szept. 29. 11:22
 19/23 anonim ***** válasza:
39%

“ Akkor nyilván te is ilyen vagy, csak visszafogottabb.”

Így ahogy mondod. A kérdező hibázott, tudja a hibáját, “bűnhődni” is fog érte. Majd éli tovább az életet.

Én is hibáztam már életembe, szerintem majdnem mindenki. Egy embert kivéve, téged.

Valami példát tudsz hozni arra, hogy milyen 100.000 forintos kárról beszéltél mostanáig? Vagy ezt csak a fejedben találtad ki, hogy jobban tudd mocskolni a kérdezőt?

szept. 29. 11:23
 20/23 anonim ***** válasza:
49%

“ Kiabáltál, vagy bútorokat borogattál? Ezért nem jár ekkora büntetés.”

Ne beszélj már butaságokat. Megkerestem a legelső cikket, ami szembe jött. 2015, tehát 9 évvel ezelőtt egy hétköznapi garázdaság miatt simán adtak 250.000 forintos pénzbüntetést.

Egy 100.000 forintos büntetés a kérdező esetében eszméletlen enyhe szankció.

Cikk:

“A IV. rendű vádlottat a bíróság bűnösnek találta garázdaság bűntettében, mint társtettes. Ezért őt 220 óra közérdekű munkára és 250.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.”

Nem tudom mit lovagolsz a 100.000 forinton mint hatalmas büntetés. Majdnem 10!!! Évvel ezelőtt szórtak ki ennél sokkal nagyobb büntetéseket.

szept. 29. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!