Hogy tudják szétválogatni az 50 Ft-os palackokat?
Sehogy. Az üveget töri, az megy külön konténerbe, a PET és az ALU ugyanoda lapítva. A zsákok majd mennek a MOHU központba, onnan meg outsource-olva Bangladesbe meg Indonéziába tehervagonokban, amihez a kínaiak fejlesztik a vasútvonalat.
Ott olcsóbb az ember, aki majd kézzel különválogatja, ami jön neki szalagon, mint itthon bármilyen IT-s meg mechatronikai mérnök bére, amíg lefejlesztené, hogy ezt géppel válogassák szét.
Norvégiában meg Svédországban lehetséges, hogy PRESZTÍZSBŐL csinálnak gépeket és arról propagandavideókat, hogy ők már milyen fejlettek, mint a Boston Dynamic a robotjaival vagy Richard Branson az űrturizmusával, de ezek még nekik sem éri meg gazdaságilag, csak e-penis, mint nekünk a stadionok, lombkoronasétányok meg sámándob, vagy a fociba ölt pénz.
Társadalmilag és ökológiailag ez hasznosabb, mint a "hungarikumok", de ettől függetlenül mindegyik nettó pénzégetés.
Viszont, akárcsak a Higgs Bozonból, CERN-ből meg ITER-es hidegfúziós kutatásokból vagy épp a Mars terraformálásból, talán előbb-utóbb lehet lesz valami távlati, távoli cél, ami miatt megéri olyan országoknak önteni bele a pénzt, ahol rengeteg pénz van.
Nálunk nincs rengeteg pénz, lényegében EU-s pénzek nélkül csak vegetálunk és még a nemzetközi imázsunkba sem illik bele a környezetvédelem, tehát tessék-lássék megtesszük, amit muszáj, hogy ezért ne büntessen meg az EU, ha már a migránssimogatás elmaradásáért megtette, mert abba már tényleg belerokkanna a nemzet és dönteni kéne, hogy elárverezik Hatvanpusztát, megadóztatják Lölőt vagy nem fizetik ki az állampapír kamatokat, aztán lehet tippmixelni, hogy ezek közül melyik lenne a valószínű.
"Láttam, amikor ürítik a gépet"
Akkor miert nem kerdezoskodtel az uritotol?
Nagyon sokan gyűjtik utcán nem(csak) a hajléktalanok a különbség annyi ők szét is túrnak mindent. Bár van kivétel én Budán élek és itt évek óta ( tehát függetlenül ettől az egésztől) amikor kiteszik ház elé adott napon kukát jönnek, kipakolják aztán vissza mindent, szerintem úgy vannak vele így legalább nem csinál abból senki problémát kukáznak a környéken. Tettem már nekik ki mellé zacsiban 5-6 flakont, így " túrni" sem kell persze tudom fognak mert keresnek még de hátha picit könnyítek a dolgon.
A Váci utcánál viszont amit láttam napokban borzalmas ráadásul ott esznek turisták tőlük 2 méterre meg minden kidobálva a földre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!