Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szoktatok kukázni most hogy...

Szoktatok kukázni most hogy bejött a repontos visszaváltás?

Figyelt kérdés

Én igen. Elég sokan kidobják a visszaváltós flakonokat. Főleg szombat esti buli után lehet harcsázni rendesen.

Zsákszámra viszem az automatához a szajrét.

júl. 29. 01:58
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Visszaveszi a gép a sérült dobozokat is. Csak néha sokszor kell próbálkozni.

Meg simán fel lehet fújni szájjal is.

"Szerintem most úgy rácuppantak az emberek a kukázásra, ami azt is eredményezi, hogy konkurencia van, elhalásszátok egymás elől a halacskát."

Igen, ezt már észrevettem. Gyorsnak kell lenni egy-egy buli után. Van aki már hajnalban ott van, amikor még nagyban buliznak az emberek.

júl. 29. 15:12
 12/29 anonim ***** válasza:
35%
Nem, sőt Berlinben volt olyan, hogy be akartam dobni az automatába egy ép palackot, de visszadobta, hogy abban az üzletben nem árulják, így vissza sem veszik.
júl. 29. 15:21
 13/29 anonim ***** válasza:
54%
Nah igen, a német precizitás 😂🤞🏻
júl. 29. 17:29
 14/29 anonim ***** válasza:

"Más országban is így működik. Németországban pl 25 cent, azaz KÉTSZER annyi a betétdíj, mint itt!"

Nem ezzel van a gond. Én támogatom a betétdíjas rendszert, az újrafelhalsználást stb. A gond az, hogy közben leépítik fém visszavásárlást, valamint az, hogy a cégnek egy az egyben odaadja az "üzlet" az összes 50 forintot minden egyes doboz után, és nem mondjuk az államnak fizeti be, míg a cég a visszaváltott dobozokért esetleg igényelhet valamennyit, ha egyáltalán. Mert ugye azért hasznosítja a dobozt.

Jelenleg abban érdekeltek, hogy minél kevesebbet vigyenek vissza, mert a pénzt megtarthatják, és akkor a kisujjukat se kell mozdítani érte.

Mindehhez nagyon hosszú koncessziós (és koncepciós) közbeszerzés volt.

júl. 30. 09:44
 15/29 anonim ***** válasza:
Ja, hát, hogy a kúrmány mutyizik, az nem újdonság.
júl. 30. 09:55
 16/29 anonim ***** válasza:
A földről felveszem, de kukázni nem fogok.
aug. 2. 19:12
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Még a szelektívből is kitúrom! 😂
aug. 2. 22:38
 18/29 anonim ***** válasza:

Kukazas helyett értelmesebb ha van nyomtatód is kinyomtatsz 1 oldalnyi vonalkódot.

Kivágod, ráragasztod a régi helyére és már adja is érte a gép a pénzt.

Amúgy múltkor láttam 2 eldobott powerade-es dobozt... Mondom megnézem nem e 50es és azok voltak.

Szóval ez nem teljesen kukázás csak szemétszedés pénzért 😅

Amúgy sokan írták, hogy elég jól lehet keresni most kukázással városokban.

1 óra alatt 3-4-5000 forintnyi dobozt össze lehet szedni simán.

Tegnap is láttam egy hajlektalannak tűnő fickót egy marha nagy zsákkal tele flakonokkal.

aug. 7. 10:50
 19/29 anonim ***** válasza:
Én arra készülök, hogy megyek külföldre kirándulni, majd ott keresek olyat amin rajta van a magyar logó is (ahogy itt is rajta van több külföldi logó), hazahozom a palackot és itthon visszaváltom.
aug. 7. 10:56
 20/29 anonim ***** válasza:

Meghagyom a hajléktalanoknak.

A napokban voltam a piacon, láttam valahol kirakva valamennyi krumplit 100 ft-ért. Totál jó állapotban volt, válogatni is lehetett, meg minden, felraktam a rekeszt a pultra, mert elöl volt csak majdnem a földön. és elkezdtem beválogatni. kb. épp akkor ért oda egy nyugdíjas nénike, aki szerintem nálam sokkal rosszabb anyagi helyzetben volt, bár én se vagyok gazdag, és ott téblábolt, aztán amikor úgy látta, hogy az egészet elteszem, eltoporgott. Én meg ott hagytam pár szem nem annyira szép krumplit, a hibátlanokat meg elvittem. Utólag kicsit bánom, mert szegény nénike lehet, hogy most éhezik, én meg annyira nem voltam megszorulva.

Szóval annyi fáradtság és udvariasság, kedvesség lett volna, mintha átadtam volna neki a buszon a helyem.

Oké, ha kérte volna, nyilván adom, neki, de akkor is. Nyilván nehezére esett kérni, és azért elég nyilvánvaló volt a szitu. Kérdezhettem volna én is jófejségből.

Szóval ez is ilyen helyzet. Kukázás meg amúgy is méltóságon alulinak érzem ilyen szituban. Persze önkéntes munkában szívesen szedek szemetet, meg ilyesmi.

aug. 7. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!