Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az 50 forintos palackkal meg...

Az 50 forintos palackkal meg lehet gazdagodni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy szerzel egy 50 forintos palackot és rákötözöd a egy cérnára, fonálra, madzagra vagy zsinórra stb... beolvassa a gép te kihúzod és újra behelyezed: ez működik-e? Vagy a vonalkód az mindegyik terméknél egyedi, ezáltal észreveszi a gép a csalást?

Illetve ez milyen jogcím alatt tekinthető bűncselekménynek és mekkora büntetésre lehetne számítani, ha véletlenül működne a dolog?

júl. 9. 15:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Nem működik, de lopás
júl. 9. 15:47
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
Nem fog működni, mert csak azután számolja a gép, miután továbbhaladt a palack és összelapította.
júl. 9. 15:57
 3/15 anonim ***** válasza:
84%

A vonalkód nem egyedi, tehát azt nem veszi észre, de azt, hogy "visszafelé megy" a palack, akár kiszúrhatja (szerintem valami ilyen érzékelő tuti van benne -- én tennék bele, az tuti).

Egyébként szerintem ez csalásnak tekinthető, a Btk. 373. § alapján, mely szerint: "Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el".

A büntetési tétel két évig terjed, ha 500.000 forint alatti összeget szedsz így össze.

júl. 9. 15:58
 4/15 anonim ***** válasza:
57%
Ez biztos nem fog menni. Az működik, ha a régi palackhoz képest az új formája és tömege nem változott, akkor rányomtatod az új címkét (nagyon pontosan, egy kisbolt által ráragasztott árcímkét is észrevesz), úgy tudsz trükközni.
júl. 9. 16:01
 5/15 krwkco ***** válasza:
47%

"Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el".

A gépet valóban tévedésbe ejted, de a gép nem valaki, hanem valami. :-) Úgyhogy ez nem csalás.

Amikor valaki berak egy palackot a gépbe, akkor az átmegy a MOLnemtudommi tulajdonába. Ha visszaveszi, akkor kis összegű lopás, ahogy 1-es írta.

júl. 9. 20:35
 6/15 anonim ***** válasza:
69%
2024, Magyarország. PET flakon hamisításának gondolata. Ezen a ponton talán már megéri elgondolkodni: Ezért vagy itt? Erre születtél? Ennyi értelme volt az istenverte életednek? Ennyit akartál? Ezért küzdöttél? Ezért harcoltál? Ez volt a maximum, amit nyújthattál a hozzád hasonló kedves, elesett arcoknak? Tényleg? Tényleg? Viccelsz? Tényleg?
júl. 9. 22:52
 7/15 anonim ***** válasza:
57%
Pont ma láttam egy csövest az utcai szelektívben turkálni, visszaváltható palackot és fémdobozt keresett. Ha talált is, aligha tudta visszaváltani, mert jó eséllyel sérülten kerülnek oda, amit már nem vesz vissza a gép.
júl. 9. 23:49
 8/15 anonim ***** válasza:
24%

Igen, ennek az egész visszaváltósdinak a legnagyobb negatívuma az, hogy a büdös csövik majd bejárnak a boltba az automatákhoz.

És persze vannak olyanok, mint a kérdező, hogy nyamvadt 50 forintokkal akar trükközni.

júl. 10. 08:31
 9/15 anonim ***** válasza:
88%

60km távra van tőlem a visszaváltó hely, így összevártam 80db palackot és elvittem kocsival, erre "pont" nem működött a készülék. 104db-nál megint megpróbálkoztam vele, akkor meg tele volt és csak 12db-ot tudott visszavenni a gép.

Szerintem ezt csak extra bevételi forrásnak találták ki, a falusiaknak egy extra adó!

júl. 10. 09:26
 10/15 anonim ***** válasza:
41%
#10 Te Mucsajröcsöge-alsón laksz? Nálunk a helyi kis Coop boltban is van automata, hogy a francba, hogy 60km-re van neked a legközelebbi?
júl. 10. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!