Az 50 forintos palackkal meg lehet gazdagodni?
Tegyük fel, hogy szerzel egy 50 forintos palackot és rákötözöd a egy cérnára, fonálra, madzagra vagy zsinórra stb... beolvassa a gép te kihúzod és újra behelyezed: ez működik-e? Vagy a vonalkód az mindegyik terméknél egyedi, ezáltal észreveszi a gép a csalást?
Illetve ez milyen jogcím alatt tekinthető bűncselekménynek és mekkora büntetésre lehetne számítani, ha véletlenül működne a dolog?
A vonalkód nem egyedi, tehát azt nem veszi észre, de azt, hogy "visszafelé megy" a palack, akár kiszúrhatja (szerintem valami ilyen érzékelő tuti van benne -- én tennék bele, az tuti).
Egyébként szerintem ez csalásnak tekinthető, a Btk. 373. § alapján, mely szerint: "Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el".
A büntetési tétel két évig terjed, ha 500.000 forint alatti összeget szedsz így össze.
"Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el".
A gépet valóban tévedésbe ejted, de a gép nem valaki, hanem valami. :-) Úgyhogy ez nem csalás.
Amikor valaki berak egy palackot a gépbe, akkor az átmegy a MOLnemtudommi tulajdonába. Ha visszaveszi, akkor kis összegű lopás, ahogy 1-es írta.
Igen, ennek az egész visszaváltósdinak a legnagyobb negatívuma az, hogy a büdös csövik majd bejárnak a boltba az automatákhoz.
És persze vannak olyanok, mint a kérdező, hogy nyamvadt 50 forintokkal akar trükközni.
60km távra van tőlem a visszaváltó hely, így összevártam 80db palackot és elvittem kocsival, erre "pont" nem működött a készülék. 104db-nál megint megpróbálkoztam vele, akkor meg tele volt és csak 12db-ot tudott visszavenni a gép.
Szerintem ezt csak extra bevételi forrásnak találták ki, a falusiaknak egy extra adó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!