Lehet-e őket szóban vagy ráutaló magatartással megkötni?
Figyelt kérdés
Licencia szerződés, time-sharing szerződés, fizetési megbízási szerződés, faktoring szerződés, pénzügyi lízingszerződés, koncessziós szerződés, bizományi szerződés, szállítmányozási szerződés, forgalmazási szerződés, jogbérleti szerződés, kárbiztosítási szerződés, illetve az összegbiztosítási szerződésről lenne szó.
Ezeket mindet lehet szóban vagy ráutaló magatartással? Illetve amit lehet szóban, azt lehet valószínűleg ráutaló magatartással is megkötni?
Az a baj, hogy az oldalakon csak azt találtam kb. meg ahol kötelező az írásbeli szerződés, abból se mindet persze. Aztán már tanácstalan vagyok, és így megkérdezem itt, hátha valaki ért ehhez.
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2024. máj. 30. 15:46
1/2 anonim válasza:
Elméletileg a Ptk szerint lehetséges, azt nem tudom, hogy a felsoroltak között van-e olyan, amit kötelező írásban, abban viszont biztos vagyok, hogy rendkívül ostoba ötlet fontosabb szerződéseket kizárólag ily módon megkötni, az írásbeliség elhagyásával. Ha esetleg nézeteltérés alakul ki a szerződő felek között bármi miatt, nem tudnak megegyezni és esetleg perre kerül sor, akkor sokkal problémásabb lesz megpróbálni bizonyítani bármit is. Mind a felperesnek, mind az alperesnek. Az ilyesmivel évekig el lehet "bohóckodni" a bíróságon, persze jó pénzért.
2/2 anonim válasza:
Megnézném azt a koncessziós szerződést, melyet szóban, vagy ráutaló magatartással kötnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!