Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért nem tudnak a mai fiatalo...

Miért nem tudnak a mai fiatalok helyesen írni?

Figyelt kérdés

Sokat olvasgatom a gyakorikérdéseket, fórumokat, hozzászólásokat, stb, és elképesztő, mennyire nem tudnak helyesen írni az emberek. Rendszeresek a helyesírási hibák, fogalmakat kevernek, téves kifejezéseket használnak, stb.

Ma már nem tanítanak az iskolákban nyelvtant? Vagy csak nem olvas senki sem? Döbbenetes. 32/F

2010. okt. 27. 23:14
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
84%

Te hogyan vitatkoznál azzal az állítással, hogy a "Nagyon sok tizenéves csak nagyon keveset olvas.". Ez ebben a formában teljesen igaz. Nem is lehet vele mit kezdeni. Ez nem alkalmas arra, hogy vita alapja legyen. (nem vitatkozás. Ugyanúgy alkalmatlan vitaalap az, hogy a "Tinédzserek fele hülye." Hogy lehet már ilyet mondani? "OK, akkor a tinédzserek fele nem hülye..."

Igen, általánosítok. Teszem ezt úgy, hogy nagyon is tudatában vagyok annak, hogy az állításom nem igaz a tizenéves korosztály minden tagjára. A sokaságot viszont jól jellemzi, és ti is nagyon jól tudjátok, hogy kikről beszélek.

Azzal is tisztában vagy, hogy általánosan megfogalmazott állítás ellenében jól mutatnak a konkrét példák, mint ahogy konkrét vádat is el lehet esetleg kenni általánosságban megfogalmazott ellenérvvel. De miért érzed, hogy neked itt kell bizonyítanod?

Természetesen korodnál fogva sértve érezheted magad amikor ilyen állítást látsz! De mi az, ami miatt magadra veszed ezeket a kijelentéseket? Mi határoz meg téged? A korod, a korosztályod? Vagy valami más? Valami más, ami miatt tudsz helyesen írni, kérdéseket tudsz feltenni és érvelni az állításod mellett?

És akkor még egyszer? Miért veszed magadra a korosztályodat érő kritikát, ha te magad nem vagy tipikus tagja a korosztálynak?

"TI MIND EGYÉNISÉGEK VAGYTOK!"

"IGEEEEEN"

"Én nem..."

Na?

2010. okt. 29. 15:05
 22/27 anonim ***** válasza:
Azért mert azt mondtad az összes tini hülye. Pedig nem. :S Ezen nem tudom mit nem lehet megérteni...
2010. okt. 29. 15:13
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondtam, hogy hülye. Sőt, magyarázatomban is csak azt írtam, hogy a tinik fele hülye... :)

Azt állítom, hogy a tinik tanulatlanok, olvasatlanok, fogalmazásukban igénytelenek, és ez sajnos a nagy többségre igaz is.

Nem állítom, hogy te, Gyakori Válaszoló hülye vagy. Ezért nem értem még mindig, hogy miért vagy megsértődve ezen az állításon, ha magadra - ahogy azt már magad is beláttad - ez nem igaz. Téged is zavar az "ien, oan" stb. Miért akarsz közösséget vállalni önként azokkal, akiket leszólok, mikor ez nem a te problémád? Ez valami félreértelmezett mártírszerep? Megmented a korosztályod ázsióját, ha bebizonyítod, hogy van 1 olvasott ember a 15 évesek között?

Nem kell bizonyítanod, látom. És akkor is fenntartom az eredeti álláspontomat.

2010. okt. 29. 19:48
 24/27 anonim ***** válasza:
De nem tudod felfogni, hogy nagyon is sok olvasott ember van a 15 évesek között? :S:S Nem a magam nevében beszélek, hanem az olvasott, okos 15 évesek nevében. Az ismerőseim kb. fele szeret olvasni... Egyátalán te ismered az összes tizenévest, hogy tudod? :S
2010. okt. 29. 21:06
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Van sok?

Az összesnek annak kellene lennie, más dolgotok sincs 6 éves korotok óta, mint olvasni.

Ehhez képest üdítő látni egy összeszedett megjegyzést, bejegyzést, kommentet, kérdést, választ!

2010. okt. 29. 21:13
 26/27 anonim ***** válasza:
Attól még nem az összes hülye... és bocsi, hogy nem írok egy komplett fogalmazást egy kérdéshez... Meg nem azért de az idősebb korosztály sem sokkal jobb...
2010. okt. 29. 21:20
 27/27 anonim ***** válasza:
51%

Én írtam ide egy tök jót, de a füles tejtartó alkalmatosság modi törölte :P

Szeretném azt is, ha le lehetne íratkozni kérdésekről. Hülye fejjel beírtam egyszer egy kifejezett spam threadbe is, azóta is mindig az van legfelül.

2010. okt. 29. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!