Miért nem tudnak helyesen írni a mai fiatalok?
Például ilyeneket írogatnak:
Xd köcce aryk vtok
lécci
szülcsinapcsi
sya
utánna
ijen
-ba;-be;-ban;-ben rendszeres keverése
Nem tanították jól meg nekik? Szerintetek miből fakad ez a probléma?
Szerintem, ahogy változik a világ, ugy változnak benne a fiatalok is meg az írás.Amúgy talán ez abból adodik, hogy általában (msnen) páran ki akarnak tünni pl. az írásukkal a tömegből és egymásnak probálják megmutatni, hogy hű milyen különc vagyok.A többiek meg követik őket.
Jobbat nem tudok kitalálni :)
Az internet világa ilyen. Egyszerűsíteni akarnak, mert nincs kedvük hosszan kiírni valamit. Így is megérti mindenki. Változik a technika, változik a nyelv. Nincs ebbe semmi. Más országokban is így van nem csak nálunk.
Magánéleti stílusba belefér.
Elvégre eléggé fárasztó lenne, ha mindenhova csak hivatalos stílusban írogathatnánk...
Sya! Láthooom te ijen kis nyelvtannáci wagy!
Látod, kinyalhatod!
Szijjjja
Attól, h itt így írok még 5ös helyesírásom volt gimiben és itt akkor is így toltam. amúgy miért hiszed, hogy minden felnőtt okés?
Nálunk a tanár feltolja simán a táblára előadáson azt, h erdÖtűz. A vesszőket nem ismerik, de az a jobbik eset. Van amelyik mindenhova tesz a biztonság kedvéért. Okés, hogy reálra járok, de írni attól még kéne nekik is.
Nincs baj, tudunk írni, csak a gépen használjuk ezt. Senki sem így adja be a dolgozatokat.
Kedves 22:38! Látom nem csak az írással van bajod.
Kedves 00:00! Remélem igazad van, és tényleg csak a számítógépen, illetve az interneten használjátok ezt a fajta nyelvezetet.
Nem gondoljátok, hogy fiatalok túlságosan hozzászoknak az ilyen fogalmazásmódhoz?
00:00 vagyok
lehet, hogy van aki hozzászokik, de azért az már egy szint. Ennek megvan a maga helye, ez olyan, mint hogy más szavakat használok a tanárok előtt, mint baráti társaságban. Tudom, van akinek ma már ez se megy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!