Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nem tudnak helyesen...

Miért nem tudnak helyesen írni a mai fiatalok?

Figyelt kérdés

Például ilyeneket írogatnak:

Xd köcce aryk vtok

lécci

szülcsinapcsi

sya

utánna

ijen

-ba;-be;-ban;-ben rendszeres keverése

Nem tanították jól meg nekik? Szerintetek miből fakad ez a probléma?

2010. jan. 27. 17:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A rendszeres msn használatból fakad.
2010. jan. 27. 17:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, ahogy változik a világ, ugy változnak benne a fiatalok is meg az írás.Amúgy talán ez abból adodik, hogy általában (msnen) páran ki akarnak tünni pl. az írásukkal a tömegből és egymásnak probálják megmutatni, hogy hű milyen különc vagyok.A többiek meg követik őket.

Jobbat nem tudok kitalálni :)

2010. jan. 27. 17:49
 3/7 anonim ***** válasza:
53%

Az internet világa ilyen. Egyszerűsíteni akarnak, mert nincs kedvük hosszan kiírni valamit. Így is megérti mindenki. Változik a technika, változik a nyelv. Nincs ebbe semmi. Más országokban is így van nem csak nálunk.

Magánéleti stílusba belefér.

Elvégre eléggé fárasztó lenne, ha mindenhova csak hivatalos stílusban írogathatnánk...

2010. jan. 27. 18:06
 4/7 anonim válasza:

Sya! Láthooom te ijen kis nyelvtannáci wagy!

Látod, kinyalhatod!

2010. jan. 27. 22:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Szijjjja

Attól, h itt így írok még 5ös helyesírásom volt gimiben és itt akkor is így toltam. amúgy miért hiszed, hogy minden felnőtt okés?

Nálunk a tanár feltolja simán a táblára előadáson azt, h erdÖtűz. A vesszőket nem ismerik, de az a jobbik eset. Van amelyik mindenhova tesz a biztonság kedvéért. Okés, hogy reálra járok, de írni attól még kéne nekik is.

Nincs baj, tudunk írni, csak a gépen használjuk ezt. Senki sem így adja be a dolgozatokat.

2010. jan. 28. 00:00
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves 22:38! Látom nem csak az írással van bajod.

Kedves 00:00! Remélem igazad van, és tényleg csak a számítógépen, illetve az interneten használjátok ezt a fajta nyelvezetet.

Nem gondoljátok, hogy fiatalok túlságosan hozzászoknak az ilyen fogalmazásmódhoz?

2010. jan. 28. 12:09
 7/7 anonim ***** válasza:

00:00 vagyok

lehet, hogy van aki hozzászokik, de azért az már egy szint. Ennek megvan a maga helye, ez olyan, mint hogy más szavakat használok a tanárok előtt, mint baráti társaságban. Tudom, van akinek ma már ez se megy...

2010. jan. 28. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!