Miért hiszi azt a férfiak többsége ,hogy a barátnője /felesege azt a szerepet tölti be a háztartásban mint anno az anyja mikor mèg gyerek volt?
És közben senki sem válaszolt az igazi kérdésre.. :D
Kedves Kérdező! Szerintem nagyon számít az is, hogy a ma már felnőtt férfi mit hoz magával otthonról, mennyire szolgálta ki az anyja, milyen viselkedést látott az apjától. Ha gyerekként azt tapasztalta, hogy az apja szerepe csupán annyi, hogy dolgozzon a munkahelyén és eltartsa a családot, valószínűleg felnőtt korában eszébe sem fog jutni, hogy a barátnőjének/feleségének jól esne, ha képes lenne magát ellátni, netán házimunkát végezni. Nyilván ez fordított esetben is igaz. Szerintem a probléma gyökere a régi felfogásmód, miszerint a férj látástól vakulásig dolgozik a gazdaságban, a feleségnek pedig kutyakötelessége őt és a gyerekeket kiszolgálni, a ház körüli teendőket végezni.
Szerintem a mai világban "felvilágosultabbnak" kellene lennünk, de még mindig nem tudunk elszakadni igazán ezektől a mintáktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!