Miért hiszi azt a férfiak többsége ,hogy a barátnője /felesege azt a szerepet tölti be a háztartásban mint anno az anyja mikor mèg gyerek volt?
"Ahogyan arról sem ártana olvasgatnod egy keveset"
"De mivel a hozzád hasonlóak hiányt szenvednek"
"de hiába is magyarázom"
Nyilván megint csak én vagyok az alulművelt alsóbbrendű proli, amiért ezeket sértő és lekezelő megnyilvánulásként értelmezem, nem pedig fennkölt bókoknak, aminek te - minden bizonnyal - szántad. Igen, igazad van, mea maxima culpa, amiért ezeket sértőnek vélem.
Továbbá azért is elnézést kérek, amiért a kérdező általánosításán fennakadtam, ahogy elnézem, szerinted ez teljesen helytálló, nincs vele semmi baj, sőt, tán ez a követendő példa is - ahogy azt te is teszed a "hozzád hasonló"-zással.
De akkor feltételezem, hogy a "legtöbb kérdező ostoba" és a "legtöbb, hozzád hasonló válaszoló csak kötekedni jár ide" kifejezésekben sem fogsz semmi kivetnivalót találni.
Uristen -én direkt oda írtam-Hogy tisztelet a kivételnek!!!Magyarul szó sincs általánositásról!!Itt te vagy az aki kötekedik senki más !!Ha nem
tetszik a kérdés amit kiírtam akkor nem kötekedni kell itt hanem tovább lapozni egy másik kérdésre!Mindenkinek jogában áll olyan kérdést feltenni amilyet szeretne!!
Zsák a foltját. :)
Kérdező, csak tisztánlátás végett:
Ha valaki azt mondaná neked, "minden nő ostoba, tisztelet a kivételnek" azt sértőnek éreznéd? Mondjuk nem magadra nézve, mert magát mindig mindenki kivételnek tekinti. Általában, a női nemre vonatkozóan. Én igen, mert egy ilyen kijelentés azt feltételezi, hogy a többségre igaz az elhangzó állítás - márpedig ez nem más mint az általánosítás definíciója.
És meg is érkeztünk oda, ahol rájössz hogy nincs igazad, de ahelyett hogy beismernéd, inkább a személyeskedést választod.
Örökzöld módszer, csak gratulálni tudok hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!