Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Együtt élek a párommal az ő...

Együtt élek a párommal az ő házában. Nem vagyunk házasok. Külön kasszán vagyunk. Együtt fizetjük a rezsit és az élelmiszert. Viszont mivel társas házban élünk van közös költség, aminek a felét is elkéri tőlem. Ez így korrekt szerintetek?

Figyelt kérdés

2022. dec. 11. 17:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%

"Más világított erre rá"

Vagyis kever... Ki az? Mert hogy nem a barátod az biztos! Össze akar benneteket ugrasztani.

Ha gondod van otthon a pénzügyekkel akkor azt senki mással ne beszéld meg csak a pároddal.

10-es te meg szokj már le a litánia írásról! Rövidebben nem megy?

2022. dec. 11. 19:44
 12/19 anonim ***** válasza:
24%
Sőt, szerintem illene felajánlani, hogy többet fizetsz. Mármint teljesen ingyenes a lakhatásod, amiért mások fizetnek bérleti díjat. Szóval illene többet befizetned, nem még panaszkodni a felezés miatt.
2022. dec. 12. 16:49
 13/19 anonim ***** válasza:
Szerintem korrekt így az elosztás, még így is jobban jársz, mint pl én, aki egyedül fizetek mindent magamnak. Így 2 főre osztva sokkal kevesebbet kell fizetnetek. Gondolom amúgy úgyis fizet ezt-azt, élelmiszer, étterem stb, szóval úgyis rád költi végül a pénzt.
2022. dec. 13. 12:58
 14/19 anonim ***** válasza:

11-es, ha zavar, ez van. Másoknak segít a bővebb kifejtés.

Az a szöveg szavakban kimondva alig pár perc se. Az, hogy valaki nem szeret olvasni, több aspekgust látni a világból az a saját problémája.

Gondolom könyveket se olvasol igazán, ha ennyitől sokkot kapsz.

A híreket is gondolom pár mondatban letudod, ahol a cikk író írt 10 mondatot.

2022. dec. 14. 09:25
 15/19 anonim ***** válasza:
Addig toltátok szerencsétlennek az agyába a fúrót ti is meg az az idióta haverja is hogy a végén szétmennek. Gratulálok!
2022. dec. 14. 09:26
 16/19 anonim ***** válasza:
Persze, tök korrekt. Én mikor így laktam az exemnél és felújított, elég sok költségbe beleadtam. Nem milliós tételek voltak, csak festék, kisebb költségek. Soha egy percig nem éreztem, hogy az övét gyarapítom, mert nekem nagy könnyebbség volt, hogy nem fizettem lakbért és gyakorlatilag egy komplett felszerelt lakásban élhettem. Amikor szétmentünk nem volt bennem olyan érzés, hogy anyagi kár ért. Igaz egyikünk sem volt anyagias, sem különösebben jómódú. Egy percig nem sajnálom sem a ráfordítást, sem a munkámat, amivel a lakását szebbé tettük. Ha nagyon filléreskedni akartunk volna és a végén elszámolni, még így is én jártam volna jobban.
2022. dec. 23. 23:32
 17/19 anonim válasza:
A válaszom az eredeti kérdésre: Általános értelemben szerintem korrekt, de a konkrét eset sok egyéb jellegzetessége határozza meg, hogy korrekt vagy nem. Szerintem legyen örömödre, hogy nem kell bérleti díjat fizetned, amiért ott laksz. Tudom, hogy ez egy szokatlan véleményt, de ha tényleg korrekt elszámolásban akartok lenni, akkor a bérleti díj is felmerülhet.
2023. jan. 7. 13:41
 18/19 anonim válasza:

A bérleti díjra mondok egy példát: Ha lenne egy lakásod és kiadnád, akkor abból lenne egy jelentős jövedelmed. A párodnál pedig ingyen laksz. Akkor korrekt esetben bérleti díjat illene fizetned a párodnak, hiszen azért tudod kiadni a lakásodat, mert a párodnál laksz.

Másik megoldás, hogy a bérleti díj bevételed felét átadod a párodnak.

2023. jan. 7. 13:48
 19/19 anonim ***** válasza:

15,ha valaki nem tud alap dolgokat elfogadni, megbeszélni párjával s anyagiakon húzza a száját, amit amúgy is kellene fizetnie, ha külön élne, (sőt teljes összegeket, drágább árakon) annak nem való kapcsolat.

A kapcsolatba bele tartozik a kommunikáció és társaitól egészen a prioritásig, mentalitásig sok minden.

Lehet, hogy pl szülők keze alatt nem kellett fizetni dolgokat, mert nem kérték vagy csak jelképes összegeket, de a párkapcsolat és a való élet megköveteli az anyagi önellátást.

Az pedig más kérdés, ha valami közbe jön és van egymegállapodás a párok között.

Pl munkahely váltástól a babáig bármi.

Semmi rossz nincsen az elhangzottakban. Tények, felnőtt élet.

2023. jan. 14. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!