Mennyit költötök kajára?
Direkt ebbe a kategóriába tettem, az egészséges eletmódot követőekre vagyok kíváncsi, főleg a zöldség-gyümölcs miatt.
Mennyi a fizu? Mennyit költesz kajára? Hány főre? Milyen gyakran és hol vásárolsz?
120 ezer/hó, 2 fő. Igaz, csak én diétázom, a férjem nem.
Ebben húsok, rengeteg zöldség, fűszerek, olajos magvak, tojás, tejföl, sajt, ch csökkentett kenyér+tészta, sertészsír, némi diabetikus édesség és étrendkiegészítők vannak számomra.
Én Gyümölcsöt nem eszem, érzékeny vagyok a fruktózra.
A párom eszik néha egy-egy banànt , almát vagy narancsot, ha megkívánja.
Leginkább teszkóban vásárolunk, néha a helyi kisboltban, és webáruházban.
Havi 500 ezer a közös bevételünk ketten a párommal. Én tavasszal határoztam el komolyabban az életmódváltást, előtte hétköznap mindketten bent a munkahelyen ettünk, pizzát, kínait, gyrost, esetleg rendeltünk, otthon is a gyorsan elkészíthető ételeket, tésztákat, mirelit dolgokat részesítettük előnyben. Azt nem tudom, hogy pontosan mennyit költünk ételre, de habár érezhető, hogy hónapról hónapra egyre hamarabb érünk a pénzünk végére, egyelőre még így is költséghatékonyabb, mint a munkahelyi ebédek, úgy is, hogy a párom továbbra is bent szokott enni, ő nem viszi magával.
A vásárlásnál igyekszem tudatos lenni, húst lidlben, vagy aldiban vásárolok, ami az esetek 99%-ában a hatósági áras csirkemell, halból csak mirelitet (nem panírozott halrudacskák, hanem pl. tőkehalfilé) vagy konzervet tudok venni.
Zöldséget, gyümölcsöt piacon veszek, igyekszem szezonálisan vásárolni és betárazni (pl. cukkinit nemrég nagyon jó áron kaptam, abból elraktam 8 kg-ot, mert köretnek kifejezetten szeretem, jól variálható). Szerencsére inkább a zöldségeket szeretem, a gyümölcs csak ilyen desszert kategória, nem sokszor kívánom, de ott inkább költök az igazán finomakra, áfonyát 2000Ft/kg-os áron, sárgadinnyét 600Ft/kg, barackot 1000Ft/kg veszek, ami nekünk egyáltalán nem olcsó, de nem ezzel lakunk jól. Még a tojás olyan, amiből szeretem az igazi házit, ez is drágább (80Ft/db), de annyival másabb az íze, mint a boltinak, hogy inkább ezt veszem.
Szóval összességében most nyáron, szezonális zöldségekkel, hatósági áras hússal szerintem még ki lehet hozni egy egészségesebb költséghatékony étrendet, attól viszont tartok, hogy mi lesz, amikor már a paprika paradicsom ára is 800-1000Ft/kg áron fog mozogni.
Havonta átlagban 200 ezret. Nem sajnálom a kajára, és főleg az egészséges kajára a pénzt. Cserébe lemondok az olyan dolgokról mint az Audi, a félmillás telefon, stb.
1: Rezsi
2:Étkezés, életmód
3:Ruha- megjelenés stíllus
4: Szórakozás
5: Jövőre való készülés, megtakarítás.
6: Minden más.
Kb ennyi ami szerint élem az életem. Nincs párom jelenleg, csak 2 macskám, ők a szórakozás része.:)
A fizetés mindegy is kb, mert nem Magyarországon élek, attól sokkal messzebb. Az ottani kultúra merőben más mederben folyik mint itt. Évente 1 hónapot, Augusztust itthon töltöm szüleim miatt.
26L
Mivel érdemeltem ki a lepontozást? Na jó, azt tényleg nem írtam le, hogy a kifllinél vásárolunk be hetente kétszer.
6os
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!