Havi hány forintot költötök kajára/italra? (ft/fő)
Figyelt kérdés
Csak élelmiszer és ital. Mosószert wc papírt stb ne számoljátok bele.
Az egy főre eső átlagot írjátok ne azt hogy a család mennyit.
2019. szept. 3. 20:40
1/14 anonim válasza:
Figyelem!
Aki túl sokat ír (50.000 Ft/fő felett), azt most mondom, hogy le fogják pontozni, mint állat!
2/14 A kérdező kommentje:
Én biztos nem fogom kinek mennyi. Nekem pl pont 50 ezer amit írtál.
2019. szept. 3. 20:46
3/14 anonim válasza:
Én egyedül élek,100-120.000 ft-ot költök kajára.
4/14 anonim válasza:
Nekem változó, gyümölcsöt zöldséget tojást és húst megtermelem magamnak, nyilván annak is van költsége, de amit boltban hagyok havonta az napi 10 zsemle, 1 jégkrém, csoki, üdítő, szerintem napi 1500 ftból kijön, meg néha fűszerek, liszt cukor de ezek olcsó dolgok havi szintre leosztva. Tehát olyan 45.000 körül. Alkoholos italokból kb évente 1-2szer vásárolok be, de csak ha találok valami különlegességet, ami 50-200ezer forintos tétel egyszeri kiadás.
5/14 anonim válasza:
Van valami használható app, amivel vezetni lehet ezt?
8/14 anonim válasza:
Teljes értékű vegán étrend (készételek nélkül, kb. mindent magunknak csinálunk), Németország 200€/hó két főre. Italokat nem veszünk, max. friss gyümölcslevet facsarunk otthon. Amúgy meg tea, csapvíz. Úgyhogy ez az ételköltségünk.
9/14 anonim válasza:
40 ezer ft körül szoktam költeni kajára egy hónapba egyedül élek szóval csak magamra vásárolok. Meleg ételt néha a munkahelyem menzáján eszem és arra kapunk kedvezményt az valamivel olcsóbb, de nem mindig eszem meg azt amit ott főznek. Minden hónapba 40 ezer simán elmegy. Italba nincsenek nagy igényeim ásványvizet hetente veszek 2 kartonnal meg havi 2-3 alkalommal szoktam venni másfél literes üdítőt, és ennyi. Meg néha anyáméktól kapok szörpöt vagy valamit arra ugye nem költök így azt nem számlom bele. Régen tartottam csirkéket mert tudtam takarmányt szerezni közvetlenül a termelőtől jó áron így arra nem adtam sok pénzt. Kis egyszobás kertes házam van aminek a fenntartása kb egy 2 szobás panellakás árával egyezik meg, nagy telekrészem van fűvel meg gazzal a csirkék régen ott legeltek a takarmány mellett ott is találtak maguknak kaját. Gyümölcsből nem sokat termelek 2 barackfám, egy szilva fám van, meg egy körte fám és ennyi. Permetezni nem permetezem arra nem költök, meg nekem türelmem sincs ahhoz, de terem azért elég szépen tehát nem panaszkodhatok rá. Zöldséget termelni régen próbáltam de semmi értelme, nagyon pocsék itt a talaj minősége szomszédok is csak úgy tudnak hogy cserélték a teljes talajt, meg időnkén hozatnak rá teherautóval jó drágán, én meg arra nem adok pénzt, meg nekem gazolni, gondozni nincs időm. Csirkéim már nincsenek, régen jó volt mert volt tojás csak ugye akitől szerzetem a takarmányt már nem foglalkozik ezzel. Üzletbe lehet venni de duplájába kerül mert beleteszi a fenntartási költséget stb... meg is mondta hogy azért annyi amennyi az nekem már nem éri meg. A csirkéket apránként vágtam le és húslevesnek nagyon jó volt, meg cseréltem is más húsokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!