Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Pontosan miből tevődik össze...

Pontosan miből tevődik össze a világegyetem?

Figyelt kérdés

Beleértve a testünket és ezáltal a gondolatainkat és érzéseinket.

Elgondolkodtató pontosan miből épül fel a világmindenség mi az ami közös mindenben? Mert mint kiderült nem az atomok, mert azok kvarkokból, azok meg valamiféle állóhullámokból vannak amik viszonylatban alig van néhány belőlük, pedig olyan sűrű az anyag. Igazából lehetséges hogy van is erre már válasz, csak nem tudok angolul mert németet tanultam, és magyarul pedig nem találtam választ. De a hullámok már nem felbonthatóak ha jól tudom. És még az érdekelne hogy az érzések és a gondolatok is ugyanabból az összetevőből állnak-e, mert elvileg igen.

Annyit hozzáteszek én olyan vagyok hogy már pici gyermekkoromban is érdekelt ez, mert a növények részeit szétszakítottam hogy megtudjam miből állnak a dolgok, de persze ez kezdetleges vizsgálat volt, manapság a tudósok többre mennek, majd szeretnék én is tudós lenni egyébként. Kérem az válaszoljon aki tudja, vagy akit érdekel mint engem és elmondaná mit tud, vagy mit gondol arról hogy miből van a világ.

2022. okt. 7. 18:41
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Közösen szabjuk meg a fórum jellegét, talán a te gusztustalan egós kommentjeid láthatatlanok, vagy mit manipulálsz itt már megint..
2022. okt. 9. 11:28
 22/24 anonim ***** válasza:

Mint említettem: nem én írtam azt, amit lepontoztál. Nem csak egy válaszoló van ezen a fórumon.

Viszont Mojjo-t is lepontoztad, aki pedig egy jó ember, jó válaszokat szokott írni.

Ráadásul úgy néz ki, mintha neki köszönted volna meg a válaszát, és utána pontoztad le.

Ezt hogyan gondolod?

2022. okt. 9. 11:34
 23/24 A kérdező kommentje:

Neked pedig mojó. "Nézd, ha te azt hiszed, hogy az atomok kvarkokból, azok meg állóhullámokból állnak, az azt jelenti, hogy a legalapvetőbb ismereteket sem voltál képes megérteni"

Te pedig igen?? Akkor miért nem annak a leírására szántad a gombok lenyomását, ahelyett hogy a becsmérelsz te jó ember..

"és csak egy nagy katyvasz van a fejedben."

A tiéd pedig egy egónak nevezett fekete maszlaggal van kitöltve.

"Ezek után hova akarsz bekerülni,"

Semmi közöd hozzá, és semmi behatásod nincs rá bíráló biztos úr.

"meg milyen megoldásokról beszélsz?"

Majd pont neked írok azokról szerencsétlenje.

"Szerintem engedd ezt el."

Majd hogy mit engedek el azt eldöntöm én ha megengeded, őstulok.

2022. okt. 9. 12:08
 24/24 Mojjo ***** válasza:

OFF: Ideges vagy egy internetes fórum miatt. ráadásul ennyire? Akkor a való életben igen-igen nehéz dolgod lesz.

ON: Azért nem fejtettem ki a választ, mert feleslegesnek gondolom. Ha érdekelne, és képes lennél feldolgozni az információkat, utána tudnál nézni és meg tudnád érteni olyan szinten, hogy ne olyasmit írj, mint a kérdésben. De akkor azért:

- az atomok atommagból és elektronhéjból állnak, protonok, neutronok és elektronok alkotják. A protonokat és neutronokat tovább lehet bontani kvarkokra, de az elektronokat nem. Érdemes ezt az ábrát megnézni:

[link]

Látható, hogy az elektronok teljesen más részecskecsalád tagjai, mint a kvarkok.

- Állóhullám alatt vagy a húrelmélet(ek) húrjaira gondolsz, vagy arra, hogy a kvantumtérelmélet a részecskéket kvantummezők rezgéseinek írja le. Egyik esetbrn sincs értelme a "pedig olyan sűrű az anyag" kitételnek, mondjuk állóhullámnak sem állóhullám egyik sem, a húrelmélet (bármely verziója) ráadásul igen kis valószínűséggel igaz. Annyi bizonyos, hogy teljes mértékben bizonyítatlan puszta matematikai felvetés jelenleg.

Szóval kb így...

2022. okt. 9. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!