Ha egy vak ember életében először lát, mik lehetnek az első gondolatai mikor körültekint?
Tehát olyan, aki egész életében vak volt, és mondjuk 25-40 évesen műtéttel helyreállítják a szemeit. Ilyenkor mi zajlik le az agyban? Fel sem fogja mi van előtte? Milyen érzés lehet?
Ha van erről bármilyen forrás, érdekel.
Hát én egy gyengén látóról tudok gyerekként, akinél későn vették észre hogy alig lát...hát megható volt már Őt is látni, mikor kapott egy megfelelő erősségű szemüveget! Ő azt mondta, miközben ment mindenfelé nézelődni hogy: nem is gondolta hogybilyen szép színes minden!...
De egy idősebbnél akinek a képzeletében már kialakult egy világ, annak nem biztos hogy elsőre pozitív élmény lenne!
“De egy idősebbnél akinek a képzeletében már kialakult egy világ, annak nem biztos hogy elsőre pozitív élmény lenne!”
Miért?
2#es:
Őt inkább a színek összezavarnák, mert a formákat azt kitudta tapogatni! De a színekről nem volt fogalma, mert azt hiába írták neki körbe az neki teljessen új lenne...de ez érdekes kérdés, én nem tudom létezik e olyan akinek sikerült ennyi idő mulva látnia!
"Őt inkább a színek összezavarnák, mert a formákat azt kitudta tapogatni! "
Ezzel az a baj, hogy ha soha életében nem látott, akkor a formákhoz sem társított látványt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!