Ez normális dolog vagy más is gondolta ezt így??
Én egyáltalán nem találom menőnek. Inkább fárasztónak. Svéd asztalnál hotelben nálunk is oda szokott jönni megkérdezni, hogy hogy ízlik az étel, meg megnézi miből mennyi fogy.
Pincér meg szakács tuti nem lennék. Szerintem borzasztó fárasztó meló és ráadásul az, hogy egy ilyen kulturáltabb helyre felvesznek dolgozni nem olyan gyakori. Majd ha 10 évig melózol valahol, utána esetleg mint tapasztalt felszolgálót felvesznek.
Séfnek meg pláne.
Évekig szakácsként dolgoztam és kívülről lehet menőnek látszik viszont sok ideggel jár és ha jó helyen dolgozol akkor szinte semmi életed. Míg más szórakozik te dolgozol és mindig van valaki aki szórakozni szeretne, se karácsony se szilveszter a családdal....
A pincéreknek is mindenhez jópofát kell vágni, meg akkor is ha egy bunkó paraszt a vendég. Én elhagytam a pályát és már csak itthon főzök néha.
De ha valaki megtudja h en szakács vagyok/voltam akkor csillog a szemük főleg a csajoknak
Normális, ha tetszik. Ha nem gondolna ilyet senki, nem lenne, aki megfőzi vagy épp kihozza az ételt.
Viszont menőség nem nagyon van benne, a magyar vendéglátás (a luxus helyeket leszámítva, de oda kihalásos és/vagy protekciós alapú a bejutás) rettenetesen alulfizetett, nagyon sokat kell dolgozni és sokszor be se jelentenek rendesen, trükköznek a béreddel, nem fizetnek ki időben stb stb. Ráadásul sajnálatos módon eléggé lenézett munkákról beszélünk, sokan nem gondolnak bele, hogy ha nem lennének vendéglátósok, ők nem ülhetnének a svédasztalos vacsin a wellness hotelben, mert nem
mint olyan, ez nem létezne.
Ezeket szerintem érdemes tudni, mielőtt belevágsz egy ilyen munkakörbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!