Ugye nem hihetőek számotokra az afféle reklámok, miszerint vegán és alacsony kalóriás jégrémek, margarinok meg vegán samponok egészségesek lennének?
Én sem szoktam sampont enni de nem is tudom mi a jobb a hajamnak... a mindeneféle kemikáliás, nyuszikon tesztelt fos, vagy a 100% növényi, állatokon nem tesztelt vegán sampon??? Hát nehéz kérdés, ugye.
A margarin meg soha nem is volt más, mint növényi olaj, azon mi ne lenne vegán szerinted?
A vegán jégkrém viszont trükkös, abból van ami sokkal egészségesebb. Pl. a sorbet-k mindig vegánok, az gyakorlatilag csak gyümölcs+víz. Ez tuti, hogy egészségesebb mint a tejes-cukros szarok. De a LIDL-nek pl. van étcsokis-kókusztejes jégkréme is, ez is biztos hogy sokkal jobb mint a sima tejes, cukros, normál csokis verzió.
Szóval alapvetően van logika abban, hogy ezek a termékek jobbak a normál termékeknél. A margarinos dolgot mondjuk nem értem, az alapvetően vegán mindig.
Még szép, hogy vegán a margarin(vegyszeres étolajokból)!
A kérdéssel arra utaltam, hogy félre vezetőek a vegán-címkés reklámok, mert csak az aktuális fogyasztói trend van meglovagolva és egyáltalán nem egészségesek csak egészségesebbek mint a korábbi termékek!
Éppenséggel ha valamit nem teszteltek előtte (a vegán samponnál és társainál pedig gondolom az állati tesztfázis telkesen hiányzik), azt inkább messze elkerülöm. Lehet hogy kicsi az esély bármilyen galibára, de nem szeretnék én lenni a "szerencsés" aki által élesben kiderülhet hogy kiknek és miért nem ajánlott a dolog.
A vegán ételpótlékok nem gondolom hogy egészségtelenek lennének, elvégre mi lenne egészségtelen abban hogy valamit kizárólag növényi alapanyagokból főznek össze? Nekem csak az ízükkel van bajom. Kíváncsiságból kipróbáltam már például vegán tejet, sajtot és hasonlókat, de számomra egyszerűen ehetetlenek voltak, és legfeljebb állagukban emlékzetettek arra amit pótolni voltak hivatottak. Sosem értettem hogy mondhatja valaki hogy pont olyan mint az igazi sajt például. A legjobb tippem az lehet hogy aki ilyet mond, az egyszerűen olyan régen evett sajtot hogy már rég elfelejtette, milyen as íze...
"elvégre mi lenne egészségtelen abban hogy valamit kizárólag növényi alapanyagokból főznek össze?"
Elöljáróban; cukor-liszt-étolaj-módosított keményítő
Ami az íz élményt illeti van sok vega és vegán aki direkt kerüli azon ízesített késztermékeket melyek nagyon is emlékeztetnek például a kolbászra vagy fasírtra!
"Elöljáróban; cukor-liszt-étolaj-módosított keményítő"
Egyik sem egészségtelen, maximum a túlzásba vitt fogyasztásuk. Ráadásul ennek alapból semmi köze ahhoz hogy ezek az anyagok növényekből készülnek.
Értsd, semmi köze például egy paradicsomsaláta egészségességének ahhoz, hogy Lacika elhízott, mert túl sok cukros ételt evett éveken át. Annak pedig aztán pláne semmi köze ehhez az egészhez hogy a Lacika által befalt cukrot cukorrépából, cukornádból, vagy mondjuk szintetikusan állítottkák elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!