Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Kazein lefekvés előtt? Milyen...

Kazein lefekvés előtt? Milyen forrásból?

Figyelt kérdés
Kazein lefekvés előtt milyen forrásból a legjobb bevinni? Megéri megvenni 8000Ft-ért biotech usa-s kazein zero-t? 30gramm egy adag, szóval 30 napig kitart a 900 grammos kiszerelése. 5 gramm bcaa/adag. Vagy, esetleg más alternatíva? Jobb ár-érték arányban? Pl. zsírszegény túró? Ez esetleg? [link] - Egyébként, az nem megterhelő a szervezetnek, ha kb non stop van valami a gyomorban, amit emészt? Elvileg a kazeines dolgok(túró, ezek a tápkiegek) 8 órát is elvannak a gyomorban. Más ételek pedig 2-4-6 órát is. Így jobb híján lehet hogy 24-ből 24 órán át lenne valami a gyomromban. Ez nem okozna gondot? Természetesen egészséges ételekre gondolok(tojás, csirkemell, fehér rizs, sovány túró, esetleg kevés földimogyoró, zöldség, víz, zöld tea). De a főkérdésem, az a kezeinhez kapcsolódna. A válaszotokat előre is köszönöm szépen!:)

2019. márc. 9. 22:36
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
köszönöm az utóbbinak! 19 vagyok, csak szeretnék kevesebb zsírral rendelkezni, mert van jócskán rajtam sajnos. Szeretnék szép szálkás testet, akár még lapos/kockás hasat is. Sajnos férfiaknál ha jól tudom, hasra és combra rakódik le a zsír meg tricepszre főképp. Nálam is így van sajnos :D 163cm 64kg 19 éves vagyok.
2019. márc. 11. 18:27
 12/17 A kérdező kommentje:
10-es válaszoló, szerinted akkor kazeint (biotechusasasat pl. 908 gramm 8 ezer forint), vagy inkább azt a túrót lenne érdemesebb vacsorára enni, amit belinkeltem a kérdésbe? Vagy egyáltalán szükséges kazein tartalmú vacsorát tartani? Illetve, akkor az sem igaz, hogy rákot okozhat, vagy rákkeltő hatása lehet? Mert szerintem egy egészség, és táplálkozással foglalkozó oldalnak nem az lenne a fő célja, hogy rákos embereket csináljon a potenciális vásárlóiból. :D Egyébként 60-58kg- szeretnék lenni. És odáig csak zsírból szeretnék lefogyni. Alacsonyabb vagyok, meg szélesebb. Legjobb esetben is endo-mezomorf vagyok. Te milyen makró arányokat javasolnál így, hogy zsírégetés a cél? Cukrot illetve magas glikémiás indexű szénhidrátforrásokat kerüljem nagymértékben? Te miket állítanál össze 1200-1500 kalóriás étrendbe? Ami minél olcsóbban megvan! (havi 15-25 ezer forint!). Köszi előre is ha tudsz segíteni :) Egyébként szinte mindent szeretek, szóval jöhetsz nyugodtan az egészségesebbnél, egészségesebb ételekkel! :D
2019. márc. 11. 18:31
 13/17 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem teljesen felesleges 8000 Ft-ot költened kazeinporra.

Majd írok privit.

2019. márc. 12. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:

69%-os, én nem tudok egyetérteni azzal amit írsz. Sajnos semmi tudományos alapja nincsen, és alá sem tudod támasztani.


"A túlzott fehérjebevitel valahol 2g/testtömeg kg felett kezdődik. Ha az általad javasolt kb. 45-60g fehérjénél kicsivel többet (mondjuk 80-100 g) visz be a kérdező, egészséges vesével semmi baja sem lesz tőle. Ha vesebeteg, az más kérdés."


Minden, amit a tested nem tud feldolgozni (normál ember esetében 1,2-1,4g/ttkg-tól kezdődően) túlzott fehérjebevitelnek minősül, és károsítja az emberi testet. A 2g/ttkg viszont az a határ, ami felett már az igazán fehérjepártiak is óva intenek a hatásaitól, amikor már nagyon hamar megmutatkoznak a káros hatások. Itt egy rövid összefoglaló arról, milyen hatásai vannak a túlzott fehérjefogyasztásnak:


"Most research indicates that eating more than 2 g per kg of body weight daily of protein for a long time can cause health problems.


Symptoms associated with too much protein include:


intestinal discomfort and indigestion

dehydration

unexplained exhaustion

nausea

irritability

headache

diarrhea


There are serious risks associated with chronic protein overconsumption, including:


cardiovascular disease

blood vessel disorders

liver and kidney injuries

seizures

death


Doctors have also linked certain conditions to chronic protein overconsumption:


type 2 diabetes

cancer

osteoporosis and osteopenia"


Cukorbetegség, rák, csontritkulás, máj-és vesebetegségek, szív-és érrendszeri megbetegedések, stb. és ebben való elhalálozás.


"A sejteknek nem a fehérje az élelme"


tessék? A sejtek aminósavakból épülnek fel, fehérjék nélkül nem képesek létezni.


"a rákos sejteké pedig végképp nem"


?? a rákos sejtek ugyanolyan sejtek a felépítésüket tekintve mint bármely más sejt (fehérjékből áll). A különbség abban rejlik hogy a rákos sejteknek a "programozása" nem tartalmazza azt a féket, amit a normál sejteké: nem képesek megállni a növekedésben és osztódásban, egy DNShibának köszönhetően.


"fejlődésben lévő szervezetnek (fiúknak kb. 18-20 éves korig) több fehérjére van szüksége, ha izmot is szeretne építeni, akkor még inkább."


Igen, kb. 1-1,2g/ttkg-ra, ennél többre csak testépítőknek és versenysportolóknak van szüksége.


"A rákos sejtek kizárólag cukorból nyerik az energiát. Az, hogy a kazein (és a vörös hús) erősen rákkeltő, erős túlzás."


1. A rákos sejtek is amnósavakból (fehérjéből) épülnek fel

2. bizonyított, hogy a fehérje MINŐSÉGE és FORRÁSA fontos faktor a rákos sejtek esetén, növényi eredetű aminósavakból nem képesek olyan szinten szaporodni, mint állati eredetűekből, tehát a növényi fehérjék jobbak a testünk számára.

3. A kazein rákkeltőségét számos tanulmány bizonyította már, pl.:

[link]

[link]

[link]

4. A vörös hús és feldolgozott hús rákkeltőségét a WHO, tehát a világ legnagyobb egészségügyi szervezete állapította meg több mint 800! tanulmány kielemzésével. Te komolyan azt állítod, erre nincs bizonyíték? Mi érdeked van abban, hogy egészségesnek állítasz be olyasmit, ami bizonyítottan rákkeltő?

[link]


"Kísérletekben lehet, hogy így van"


Ha kísérletekben rákkeltő a kazein, a való életben nem az?


+viszont a tejsavófehérjéről éppen azt hozták ki, hogy véd a rák ellen tehát ha valaki mindkettőt együtt, mértékkel fogyasztja (nem fehérjepor, hanem tejtermékek formájában), annyira nem kell aggódnia."


Ennek kb. annyira értelme van, mintha azt írtad volna, hogy a cigaretta (itt: kazein) bizony rákkeltő, de ha cigizés (kazein fogyasztás) mellett sok zöldséget is eszel, akkor minden rendben lesz. Ugye érzed ez mennyire abszurd?


"A tejet én sem tartom jónak, gyulladáskeltő tulajdonsága miatt, de a savanyított tejtermékek (főleg, ha bio és/vagy házi tejből készültek, és nincsenek telepakolva adalékanyagokkal, cukorral) nem egészségtelenek, még akkor sem, ha van bennük pár gramm telített zsír és némi koleszterin."


Attól, hogy valaminek van 1 pozitív hatása (probiotikum) még nem lesz jó, ha van vele szemben 10 negatív hatása (hormonok, antibiotikumok, GMO takarmány, dioxinok, telített zsír, koleszterin, stb.)


Ennek megint ugyanannyi értelme van mint azt mondani, hogy oké, a cigi nem feltétlenül egészségtelen, mert van "nyugtató" hatása (persze, meg 100 másik egészségkárosító is).


"A köszvény kialakulásának inkább a finomított szénhidrátok fogyasztásához van köze. A túlzott keményítőfogyasztás is okozhat székrekedést."


A köszvény kialakulását a túlzott húgysavbevitel okozza, köszvény esetén szigorú húsmentes diéta javasolt emiatt. Még a kőkori Magyarországon is. Húgysav ugyanis az állati termékekben van nagy mennyiségben.


"Inkább a kalória- és szénhidrátigényüket szokták jócskán túllépni, plusz rengeteg cukrot és feldolgozott vackot esznek, és kevés zöldséget. Ez már éppen elég ahhoz, hogy terjedjenek a civilizációs nyavalyák."


Egyetértek azzal, hogy túl kevés a növényi táplálék és sok a vacak. De a vacakba sajnos a hús, tejtemékek is beletartoznak nagyrészt!



Kérdező, neked:

Attól, hogy egy oldal "egészségesnek" hirdeti magát, nem biztos hogy az is. A legtöbb oldalnak, ami fehérjeporokkal foglalkozik köze nincs az egészséghez, mert a fehérjePOR fogyasztása eleve természetellenes az emberi emésztés számára. Ahány dietetikust megkérdezel, egyetlen egy sem fog bátorítani a fogyasztásukra, mert a fentebb leírt okokból nincsenek jó hatással a szervezetre.


Ami a többi kérdést illeti, én is a piacon való bevásárlást tudom javasolni, és keresd mindenből a házit, biót. Minél több növényi élelmiszert fogyassz, és ha teheted kevesebb állatit, a saját egészséged kedvéért.

2019. márc. 12. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:

#14: akkor itt van egy objektív értekezés a fehérje hatásairól, tudományos forrásokkal alátámasztva. Ha nekik sem hiszel, akkor tudlak sajnálni (majd nézd meg az About us-ban, kik a munkatársak, és milyen alapelvek alapján működik ez az oldal, mielőtt belekötsz az objektivitásukba).

[link]

Csak érdekességképpen:

"The U.S. Recommended Dietary Allowance (RDA) for protein is 0.8 g/kg. This is considered to be the minimal amount of protein a healthy adult must consume daily to prevent muscle wasting when total caloric intake is sufficient. According to recent studies, however, the RDA for protein may not be sufficient for healthy young men,[1] older men,[2] or older women.[3][4] These studies point to 1.2 g/kg as the minimum intake before the body starts downregulating important non-essential processes, from immune function to muscle protein synthesis.[5] Even a reanalysis of the data used to establish the RDA suggests the minimum intake should be at least 1.0 g/kg."

Mivel a kérdező fiatal férfi, aki ráadásul fogyni szeretne és izmosodni, neki az 1-1,2 g/ttkg is kevés lenne.

Ez pedig a fehérje és a rák kapcsolatáról:

[link]

"IGF-1 causes cell growth. It doesn’t care if it it’s a muscle cell or an organ cell or a cancerous cell. This same scary-sounding hormone is what helps you build more muscle when you lift weights. Eating protein seems to increase IGF-1. If your underlying diet is poor (too much processed meat, not enough exercise), then high protein intake may be an issue."

"To even suggest that eating protein is as bad as smoking is pure sensationalism."

"poor diet is a ubiquitous problem. Processed meats are a staple of poor diets. Processed meats also tend to have protein. The study made no differentiation between different animal sources. As previously stated, chicken breast is not comparable to processed bologna meat."

Még egy érdekes megállapítás: "The type of protein did not matter, since soy also augmented tumor growth to a similar degree as casein." :)

2019. márc. 13. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:

"Most research indicates that eating more than 2 g per kg of body weight daily of protein for a long time can cause health problems."

Ezt innen vetted? [link]

Gondolom, nem véletlenül nem adtad meg a linket, mivel a cikk egészét elolvasva kicsit másként fest a dolog.

Pl.: "The researchers recommended that adults should ideally consume protein in the range of 1.2–1.6 g per kg of body weight daily, to prevent age-related muscle loss or sarcopenia.

The study also concluded that these amounts would also improve appetite control, satiety, and weight management."

"The IOM recommend people get between 10 and 35 percent of their daily energy intake from protein."

"It seems higher protein diets may assist with weight loss.

It is likely that high-protein diets promote weight loss because high protein foods tend to promote a feeling of fullness, helping reduce hunger cravings and overeating.

One small study in adolescent overweight or obese girls found evidence that eating breakfast, especially one high in protein, may help control neural signals that regulate food cravings and reward-driven food behaviors."

"Most people can, therefore, probably increase their protein intake safely, as long as they are not also cutting back on carbohydrates or have liver or kidney conditions."

"Ha kísérletekben rákkeltő a kazein, a való életben nem az?" Hát, ha egér- vagy patkánykísérletekről beszélünk, ahol fokozott tumorhajlamú vagy már eleve rákos egyedeket vizsgáltak, akiknek nem természetes táplálék formájában adtak x fehérjét, nos, akkor el lehet gondolkodni, mennyire állja meg a helyét a való életben.

A vörös húsról, a rákról és a WHO-ról:

[link]

"Ennek kb. annyira értelme van, mintha azt írtad volna, hogy a cigaretta (itt: kazein) bizony rákkeltő, de ha cigizés (kazein fogyasztás) mellett sok zöldséget is eszel, akkor minden rendben lesz. Ugye érzed ez mennyire abszurd?"

A hús és a kazein nem egyenlő a cigarettával, előbbiek rákkeltő hatása köszönőviszonyban sincs a dohányzáséval.

Ha sok zöldséget eszel és úgy általában egészségesen táplálkozol, jó az életmódod és odafigyelsz magadra, akkor nyugodtan ehetsz vörös húst és akár még tejtermékeket (kazeint) is.

Ugyanígy, ha 3 műszakban dolgozol ipari munkásként, túlzott stressznek, vegyi anyagoknak vagy sugárzásnak vagy kitéve, soha nem mész ki a napra, dohányzol és rendszeresen italozol, a te szuperegészséges vegán étrended sem fog megvédeni a korai haláltól.

"Attól, hogy valaminek van 1 pozitív hatása (probiotikum) még nem lesz jó, ha van vele szemben 10 negatív hatása (hormonok, antibiotikumok, GMO takarmány, dioxinok, telített zsír, koleszterin, stb.)". Káros anyagok mindenben vannak, a növényekben, sőt a levegőben és a csapvízben is. Vehetsz GMO- és antibiotikum-mentes (láttam ilyet nemrég) vagy bio/háztáji húst, tejterméket is, a telített zsír és a koleszterin károsságáról erősen megoszlanak a vélemények. Dioxin elég sok van a rizsben is például.

[link]

"A köszvény kialakulását a túlzott húgysavbevitel okozza, köszvény esetén szigorú húsmentes diéta javasolt emiatt. Még a kőkori Magyarországon is. Húgysav ugyanis az állati termékekben van nagy mennyiségben."

Ez a régi elgondolás. Ezzel szemben az újabb szerint a fruktóznak (cukornak) is van köze hozzá, lásd (2017):

[link]

"There is a direct relationship between fructose intake and serum levels of uric acid (UA), which is the final product of purine metabolism."

"The increased incidence of gout among rich people in the 18th and 19th centuries was principally due to high consumption of purine-containing meat. However, UA levels are rising in the 21st century too, with mean levels of >5.5 mg/dL in women and >6.0 mg/dL in men [3]. This can partly be explained by a remarkable increase in added sugars in the Western diet, especially fructose [4,5,6]."

2019. márc. 13. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

"A köszvény kialakulását a túlzott húgysavbevitel okozza, köszvény esetén szigorú húsmentes diéta javasolt emiatt. Még a kőkori Magyarországon is. Húgysav ugyanis az állati termékekben van nagy mennyiségben."

Jaj, csak most vettem észre :) Nem, a húsban nincs húgysav, csak purin... Érdekességképpen, a szójában és a mákban több purin van, mint a legtöbb húsban, a napraforgómagban is több van, mint pl. a marhahúsban.

2019. márc. 13. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!