Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egészséges, hogyha csak 1600...

Egészséges, hogyha csak 1600 kalóriát eszem?

Figyelt kérdés

15/L vagyok, 160 cm és 64 kg és az OrvosLexikon- on kiszámoltam, hogy nekem 2300 kalóriát kéne ennem, súlyvesztéshez pedig 2000 kalóriát

De szerintem ez kicsit sok fogyáshoz, ezért 1600-at választanék

Ez baj ? Lesz valami káros hatása ?

2010. jún. 28. 08:30
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem lesz káros hatása, ez szerintem pont jó, és mellé még mozogni is marad energiád. Csak egészséges dolgokból vidd be, és akkor nem lesz baj. És a reggelit semmiképp ne hagyd ki.
2010. jún. 28. 08:36
 2/8 anonim ***** válasza:

De igen, lesz káros hatása, mégpedig az, hogy ha befejezted a fogyókúrát, és elkezdesz 2000 kalóriát enni (nem 2300-at, amennyire szükséged lenne, "csak" 2000-ret), azonnal visszahízod, amit lefogytál, ha peched van, akkor kamatostul. Jojóeffektus, nézz utána. Ezért nem tudnak lefogyni a legtöbben.

Higgyél szépen a lexikonnak, és csináld ésszel. Vagy inkább ne csináld, mert megszívod.

2010. jún. 28. 08:56
 3/8 A kérdező kommentje:
És ha örökre 1600 kalórián maradok ?
2010. jún. 28. 09:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Ennyi energiabevitel nagyon kevés, tönkreteszed magad. hiánybetegségeid lehetnek( fehérjehiány, enzimhiány..stb) és alultáplált leszel mint azok akik akaratukon kívül éheznek. nem hangzik túl jól, mi? fejezd be ezt a marhaságot, nagyon káros, különösen neked, aki fejlődésben van. egyél rendesen és mozogj hozzá.
2010. jún. 28. 09:06
 5/8 anonim válasza:

ÚRISTEN!!!!

Még egy ilyen kérdés és lehidalok. De utoljára megválaszolom NORMÁLISAN.

Az teljesen mindegy mennyit eszel, ha leMOZGOD. Ehetsz te 5000kalóriát is DE csak akkor ha le is mozgod. Én egyszer kiszámoltam és 7000kalória fölé jutottam a napi adagomban. De mivel napi 2 úszóedzés és 1 futóedzés, ezért meg se látszódik rajtam. Ez a 7000 kalória nagyon brutál volt, de é rengeteget eszek tehát nekem napi szinten megvan az 5000 de mivel k*rvasokat mozgok ezért nem látszik meg. Na ennyit erről a számolgatós hülyeségről.

Nem azt mondom hogy neked most egyből legyen napi 3 edzésed és fussál mint a sivatagi jegesmedve, de ne azt számold mennyit eszel hanem mozogj! És ne a gép előtt az ujjaidat mozgatsd. Remélem érthető volt és ez nem leszólás volt hanem a igazság, nem szeretném ha mindenki leértékelne.

Na pá

2010. jún. 28. 09:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Miért lenne már kevés annyira az 1600 kalória? A legtöbb cukorbeteg diétája is 1600 kalóriás... egyébként meg nekem a számláló a testsúlyom megőrzéséhez 1700-at ír, akkor én pl. minek egyek 2500-at? Lehet hogy a válaszolók 190 centis sportoló férfiak, de én 165 centis nő vagyok, és jelenleg itthon vagyok, nem dolgozom. Ehhez bőven elég a napi 1500-1800 kcal, nem is tudok többet tenni. Azokon a napokon, amikor futok vagy edzek, egy picit többet eszek. Szóval nem annyira kevés az 1600, szerintem. Főleg, ha valaki fogyni szeretne. Csak elég fehérje legyen benne.
2010. jún. 28. 12:53
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Takarodj az anyádba el!
2010. jún. 28. 15:10
 8/8 anonim ***** válasza:
1600 kalória egyáltalán nem kevés,én ennyiből eszek napi 6* (normális,minőségi kaját). csak annak tünhet kevésnek aki kenyeret eszik kenyérrel,meg tésztát minden étkezésre,ugy tényleg nehéz kijönni 1600 ból:D
2010. jún. 28. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!