Alultápláltként híztam pár kilót, de csak a hasam nőtt. Miért?
Majdnem 20 kg-mal az ideális testsúlyom alatt vagyok. Most végre sikerült felszednem 4-5 kg-t, de ettől csak a hasam lett nagyobb, máshol nem látszik változás.
Ez normális? Azt hittem, hasra a "felesleg" szokott ennyire látványosan feljönni, én viszont még bőven sovány vagyok mindenhol, leszámítva a hasamat.
Ha elkezdenék sportolni, az segítene, hogy arányosabban hízzak?
Mindenképpen sportolni kéne, különben a tested pánikszerűen raktározni fog. Mozgással egy része az energiának így is el fog raktározódni, lehet hogy látványos helyeken, de sokkal arányosabb leszel. Miután "megnyugodott" a szervezet az éhezés után, és felveszi az új ritmust, az is le fog menni ami esetleg hirtelen el lett tárolva.
Figyelve a kajára, rendszeres mozgással rendesen fogsz kinézni, ezért ne aggódj. Fő a rendszeresség.
Köszönöm!
Milyen mozgás lenne ideális az esetemben?
Azért lett nagyobb, mert eddig nem volt a beleidben kaja, most meg van. A béltartalom több kiló is lehet egy felnőttnél. Tehát lehet, hogy valójában csak 2 kilót híztál, és annak is egy része víz.
És azért is látványosan nagyobb a hasad, mert mindenhol sovány vagy. Ha majd visszaépül az izomzatod (ehhez sok kaja kell és rendszeres mozgás), és a megfelelő helyekre visszakerülnek a zsírpárnák (nőknél leginkább fenék, comb, mell, ezektől lesz nőies az alakjuk), akkor majd nem fog annyira kidomborodni a hasad.
Én saját testsúlyos erősítő tornát javasolnék, mondjuk 2 naponta max. fél óra, de kevesebb is jó, amennyit bírsz. Lábemelések, kitörés, fekvőtámasz, ilyesmik, lehetőleg minden testrészedet mozgasd át. Előtte bemelegítés, utána nyújtás. Ha van lehetőséged, menj el hetente 1x jógázni, nagyon jót tenne nemcsak a testednek, a lelkednek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!