Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Óriási az étvágyam, egész nap...

Óriási az étvágyam, egész nap csak ennék. Nem akarok elhízni, de már híztam 5 kgt. Nem tudok megálljt parancsolni magamnak, ma már 6x ettem. Mi a bajom?

Figyelt kérdés
Egy hónapja van ez. Nem unatkozom, nem unalomból eszem, munka alatt is gyakran eszembejut az étkezés, vagy inkább az a sok gyors kaja és fagyi, nem jó dolog
2018. aug. 4. 15:05
 1/2 anonim ***** válasza:

Igyál sokat (lehetőleg vizet), gyakran keverik a szomjúságot az éhséggel. Ha már ették mondjuk ebédet de egy-kettő órakor megint kellene valami, egyél például szőlőt amiben sok a víz, ergo megtelít, és egészséges.

Lehet kitágult a gyomrod, próbálj meg nem “pukkadásig” enni, hanem mondjuk amikor már csak egy kicsi kéne, de már jól laktál, állj le. Ha jól tudom újra összeszűkülhet és nem kell majd annyit enned.

2018. aug. 4. 22:17
 2/2 anonim ***** válasza:

Hogy hirtelen miért van ez, nem tudom, de a nagy étvágyhoz értek, én évtizedeken át elég lelkesen túlettem magam s csak a genetikámnak köszönhetem, hogy lassan híztam el s nem extrém mértékben...

Nos. Nálam az étrend volt a ludas. Nem laktatott a szénhidrát, sőt, éhes lettem tőle, végtelen ciklusba kerültem... Egyszerre sokat tudok enni (pl. mint egy más ember egész nap, akár az éhség elveréséhez is ez kell, ha nem jók a makrók) s persze egy nap többször is képes vagyok rá.

Amint életmódot változtattam s csökkentettem a szénhidrát mennyiségét, automatikusan kevesebbet ettem s így is jóllakottabb lettem (azért így is elég szép mennyiségeket tudok megenni, ha nem ügyelek, de azért más szinten vagyok már). Nem azt mondom, hogy neked is ez a megoldás, hisz sok ember pompásan jóllakik szénhidráttal, sőt cukrokkal is. Másoknak a gyors szénhidrát nem jó, a lassú igen, nekem pedig egyik sem az igazi. Van, akit a zsír laktat rosszul és a szénhidrát jól... Ki kell tapasztalni, neked mi a laktató ételed.

Az elosztás sem mindegy. Én minél többször eszem egy nap, annál több kalóriát viszek be, ez automatikus, enélkül éheznék. Így nekem kevés étkezés kell, különben túleszem magam. Másnak pedig pont a sok kicsi fekszik. Az is számíthat, mikor eszel.

Aztán vannak lelki dolgok, unalomevés, bánatevés, örömevés, ezt azért le kéne építeni (az OK, hogy élvezetből néha eszel valamit, az normális emberi dolog, én is képes vagyok enni egy körtét, mert jólesik, de ennek nem szabad egészségtelen, túlzott szinteket elérnie).

Az édesség is okozhat ördögi kört. Minél több édességet eszem, annál többre vágyom, nagy általánosságban s ezzel nem vagyok egyedül. Bizonyos fajták annyira kielégítőek, hogy kevés is elég, na olyat érdemes enni, nem olyat, amitől csak többre és többre vágysz.

2018. aug. 4. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!