Viszonylag normálisan eszem?
Nem fogyókúrázom,pont jó a súlyom,nem volt vele gond soha, csak elég sokáig édességeken éltem ( kis péksüti,fehér csoki,meg néha itthon sütött süti,esetleg Bio boltban vettem bio lekváros linzerkarikát,azzal kipipáltam az ebédet).
És nem szeretném,ha tápanyaghiányom lenne,úgyhogy most kb így eszek.Ma:
10 dkg túró
2 natúr joghurt
5 dkg mandula
10 dkg aszalt szilva
1 nagy szelet roston csirkemell
1 tükörtojás
zöldséges rizs ( cukkini,gomba,kelbimbó)
20 dkg mozzarella golyók
2 szelet fonott kalács
6 dl tej
Vitaminhiány elkerülésére elég?
L.
Én csak annyi változást eszközölnék, hogy reggelire valami teljeskiörlésű, lassan felszívódó ch kellene.
Illetve ebédhez hogy passzolt az a tojás?:D nekem meg nem fordult volna a fejemben. Mmint nem azért, mert kivetnivalóm lenne, pl rántotthúsnál is használ az ember, de így nekem fura.
a roston csirkemellen volt 1 tükörtojás,plusz mozzarella a tetején és így összesütve sütőben....
Nem kell nagy fantázia hozzá.
egyébként meg ettem 4 szelet teljes kiőrlésű toast kenyeret az ebédemhez, tökmindegy,hogy reggelire eszem,vagy ebédre.
engem a napi bevitt vitamin mennyiség érdekel,azért is írtam ki a kérdést.Nekem nem oszt,nem szoroz,hogy most lassú,vagy gyors felszívódásút eszem reggelire.
Aki beteg,vagy fogyózik,annak lehet,hogy számít,de én egyik eset sem vagyok.
“Aki beteg,vagy fogyózik,annak lehet,hogy számít,de én egyik eset sem vagyok.”
A legtöbben így gondolkodnak, aztàn betegek lesznek és/vagy fogyózniuk kell.
Ez a napod elég “tejes” volt. Semmi nyers zöldség, vagy gyümölcs. Ebből a szempontból egyoldalú. A zöldéges rizsben a zöldségek vitamintartalma hő hatására jelentős mértékben csökken, gondolom tudod. Az aszalt szilvának legfeljebb a cukortartalma nagy, és bélhajtó, szóval szintén kb semmi vitamin. Egy nap alapján nehéz bármit mondani, legalább egy hetes vezetést lett volna érdemes kiírnod.
A ch-osat meg azért mondtam, mivel reggel kell a legtöbb tápanyag, különben hosszú távon agyilag tompa és ingerlékeny leszel, aztán a vitaminokra foghatod, közben nem csak az a gond.
azt hiszem,nem a legszakszerűbb platformra írtam ki ezt a kérdést. Ennyi sületlenséget :))
Nem is nézek erre a kérdésre vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!