Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem tudok normálisan...

Miért nem tudok normálisan aludni, ha fáradt vagyok, és viszonylag gyorsan el is alszok?

Figyelt kérdés
Az van, hogy jobb esetben ha fáradt is vagyok, akkor kb. 10 perc alatt elalszok, de kb. 1.5-2 óra múlva már fenn vagyok. Aztán már csak fekszek az ágyban, próbálok aludni, de nem megy. Pár óra után elalszok még kb. 1 órára, aztán meg már reggel van. Egész nap nyúzott vagyok, nagyon fáradt emiatt.
2014. júl. 19. 01:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Sok minden lehet a háttérben, szerintem valamelyik kettő lesz ezek közül: 1. életmód. Ha sok kávét, energiaitalt iszol, hogy ellensúlyozd a folyamatos nyúzottságot, emellett csokit és cukros, fehérlisztes élelmiszereket is eszel, akkor ez felborítja a szervezet természetes egyensúlyát. Ha emellett többet dolgozol, mint 8 óra, akkor elképzelhető, hogy a leterheltségtől, főleg, ha intenzív szellemi munkát végzel (főleg multikra igaz ez manapság). Lehet a fenti okok következménye a mellékvese fáradtság, erről a hormonharmonia.hu oldalon több információt is találhatsz. A 2. ok pedig lelki: manapság nem divat már megállni és magunkkal időt tölteni, minden napunk minden perce be van osztva. Ez pedig hiba, és sokszor úgy siklunk át önmagunk számára fontos problémák felett, hogy nem is vesszük észre. Ezek pedig a felszín alatt tovább fortyognak. Próbálkozz meg a napi meditációval, először 5-10 percekkel kezdve, ezt aztán lehet tovább emelni. Sokat segít még a szabad levegőn végzett mozgás is, pl. a futás - heti 2-3 alkalom nagyon jót tud tenni.
2014. júl. 19. 01:53
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Szinte biztos hogy lelki bajok lesznek, csak még nem tudom hogy orvosoljam. Megpróbálom a meditációt, mert régebben jó volt, csak valamiért nagyon hajlamos vagyok a lustaságra és a magam ellen való cselekvésre. :(
2014. júl. 19. 07:29
 3/3 anonim ***** válasza:
Bízz a belső bölcsességedben, pont erre jó a meditáció: ha el tudsz szakadni a külvilágtól és kapcsolatot teremteni a legbelsőbb éneddel, akkor meg fogod találni a megoldást is. Persze nagyon sokat segít az is, ha van olyan ember a környezetedben, akinek őszintén kiöntheted a szíved és ítélkezés, vagy okoskodás nélkül végig tud hallgatni. A problémák kibeszélése sokszor fél megoldást jelent. Sok sikert kívánok hozzá!
2014. júl. 19. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!