Kedvesemnek véres a széklete már 5. alkalommal, de nincs szorulása, nem is erölködik, mi lehet a baja?
nem 5 nap,. hanem 5 alkalom
mert előszőr elmondta, aztán nem említette, hogy megismétlődött volna , utólagm ondta hogy mniden alkalommal olyan neki
amúgy elmegy dokihoz
élénk vörös színű a vér
elvileg nem csurgott, de egy pöttyben látszódott a papiron is meg a wc ben is
Jaj, szegényke. Ha nem élénkpiros a vér akkor baj van. Jobb ha kivizsgálják. Mert lehet, hogy egyszerű aranyér, de lehet komolyabb is. Szerintem el kellene menni dokihoz, mert a végbélprobléma nem játék.
Elmesélem mi történt velem. Kórházban feküdtem, epekővel műtöttek. Mellettem egy idősebb, de jópofa 80 éves néni feküdt. Valami zacsi volt a hasán, amibe székelt. Életembe nem láttam, vagy hallottam olyanról. Kérdeztem miért van az ott. Elmesélte, hogy néhány évvel ezelőtt a vécézései során tapasztalta, hogy véres a wc papír, de nem törődött vele. Azt hitte hogy szorulásos probléma. Na meg a pottyantós wc-be nem 'turkált'. Egy kis idő után elmesélte a dokinak, akik székletmintát vett, mert végbéltükrözésre küldte. Kiderült, hogy daganata van. Már nem tudtak segíteni azon a bélszakaszon, ezért 10-15 cm kellett eltávolítani, így el kellett zárni a végbélnyílását, mert nem ért odáig a vastagbél utolsó szakasza. Így új nyílást kellett készíteni amit a hasfalon teszik. Ezt nem tudja irányítani. A perisztaltikus mozgás megy úgy ahogy a teste kívánja. Ha pukizni kell akkor ott pukizik, ha kakilnia kell akkor azt. Azt mondja, hogy kellemetlen, de már az ő korában senki nem figyel rá.
Szerintem jobb ha kivizsgálják még ha kellemetlen is , de még mindig jobb ha azt mondják , semmi komoly, csak antibiotikum kell, mintsem később valami komoly.
Remélem segítettem. ;)
akkor a normaflore is jo lehet neki? ilyen ampullában van
és köszi a segítséget, a tanácsokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!