Csak nekem tūnik úgy, hogy a vegák/vegánok általában jobban néznek ki?
Én ugyanúgy híztam vegaként is. Növényi étrenden pedig sosem fogytam volna le, legalábbis ha az sok szénhidrátot jelent, márpedig a szénhidrátosabb ételek és az állati termékek egyszerre kerülése nekem nem buli.
A felesleg a kalóriabevitel függvénye, ami alapvetően semmilyen kapcsolatban nincs a vegasággal, vegánsággal. Elvileg hangyányit könnyebb helyzetben vannak a nem vegák, mivel könnyebb a megfelelő fehérjebevitelt kevesebb szénhidráttal, sőt zsírral összehozni (a szénhidrát a legkevésbé laktató makrotápanyag), de azért ez nem annyira fontos tényező, bár egyénszinten az lehet. Én pl. szinte sosem eszem húst, a szója is kizárt, a fehérjepor is, a sovány tejtermékek pláne, úgyhogy nekem a fehérjével rengeteg egyéb kalória jön. Ez nem probléma, csak ügyelnem kell rá, hogy ne legyen fehérjeszegény étkezésem, ha fogyni akarok és nem vagyok nagyon aktív.
A megfelelő súly pedig egy dolog, az igazán jó alakhoz genetika és edzés is kell.
Igen ez elég általános főleg a vegánoknál.
A sima vegetáriánus az más ők ugyanúgy esznek káros állati termékeket.
A vegánoknál az átlagnál jóval magasabb a vitamin és ásványi anyag bevitel valamint a rostbevitel ezáltal nem csak az anyagcserénk jobb de sokkal egészségesebbek is vagyunk.
Nem. Aki figyel a helyes táplálkozásra, annak lesz jó egészsége és jó alakja (oké, vannak kivételes esetek, de általánosságban igaz a dolog).
Egy teljes értékű mindenevő étrenddel épp olyan egészséges tested lehet mint egy jó vegánnal. Ha meg összevissza eszel, akkor pedig ugyanúgy nem leszel egészséges, ha vegán vagy, ha nem.
A sültkrumpli vegán.
Az egész az étrenden múlik. Nővérem barátnője kacérkodott a veganizmussal, de nem ügyelt a megfelelő tápanyag-bevitelre. Konkrétan alig evett fehérjét, cserébe szénhidrátot és zsiradékot sokat.
Aztán a fehérjét szójával pótolta, de az meg szétcseszte a hormonháztartását, tele lett pattanással és nagyon meghízott.
Azóta inkább bio-vega, tehát megfelelő helyről szerzi be a tojást, tejterméket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!